site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Öğrencileri Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Çalışıyor

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Öğrencileri Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Çalışıyor
02.12.2021
A+
A-

İklim krizi, çevre kirliliği, ormansızlaşma, gelir adaletsizliği ve eğitimde fırsat eşitsizliği gibi problemler tüm dünya vatandaşları için büyük sorun teşkil ediyor. Bu sorunlar aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmayı ve tedarik zincirini de tehdit ediyor. Tüm bunların üstesinden gelmek için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ortaya konan 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi hem devletler hem şirketler hem de vatandaşlar için çok önemli bir yol haritası oluşturuyor.

1- Yoksulluğa son

2- Açlığa son

3- Sağlık ve kaliteli yaşam

4- Nitelikli eğitim

5- Toplumsal cinsiyet eşitliği

6- Temiz su ve sanitasyon

7- Erişilebilir temiz enerji

8- İnsana yakışır iş ve ekonomik büyüme

9- Sanayi, yenilikçilik ve altyapı

10- Eşitsizliklerin azaltılması

11- Sürdürülebilir şehirler ve topluluklar

12- Sorumlu üretim ve tüketim

13- İklim eylemi

14- Sudaki yaşam

15- Karasal yaşam

16- Barış, adalet ve güçlü kurumlar

17- Amaçlar için ortaklıklar

Gelecek nesillere daha iyi bir gezegen bırakmak amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın gerçekleştirilmesi için Bahçeşehir İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri kollarını sıvadı.

Öğrenciler, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Kulüp derslerinde Dünyamızın geleceğini koruyabilmek için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında belirlenen ”17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine” dikkat çekti.
Öğrencilerimiz bu hafta ” Temiz Su ve Sanitasyon ” hedefini işledi, kirli yağmur suyunu aktif karbon ile arıtma çalışmaları yaptı.
Kampüs bahçesinden kirli yağmur suyu ve çakıl toplayan öğrenciler laboratuvara geçip öğretmenlerinden suyun nasıl arıtılacağı konusunda işlem basamaklarını öğrenip uyguladılar.
Su arıtma düzeneği basit malzemelerle kurularak yapıldı. Su arıtıldıktan sonra mikroskopta incelendi. İçerisinde zararlı bir mikroorganizmaya rastlanmayan arıtılmış suyun kullanılabileceği alanlar tartışıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.