site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü LGS’ye Hazır

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS öncesinde kapsamlı bir dezenfektasyon çalışması yaptı.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü LGS’ye Hazır
18.06.2020
A+
A-

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS öncesinde kapsamlı bir dezenfektasyon çalışması yaptı. Ekipler, sınav merkezi olarak belirlenen okulu çocuklar için hazırladı. Öğrencilerle velilerin yaşadığı koronavirüs endişesini gidermek istediklerini belirten Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Kurucusu Yıldırım Baytekin, “Halk sağlığını korumaya dönük çalışmaları, çocuklarımız için sürdürüyoruz” dedi.

Öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda sınava girmeleri için tuvaletleri, sınıfları, koridorları ve okul bahçelerini dezenfekte ettiren Baytekin, ” Öğrencilerin, LGS maratonunda koronovirüs endişesine kapılmasını istemiyoruz. Gençler, iç rahatlığıyla kişisel önlemlerini alıp sınava girebilir” diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Müdürü Didem ÖNGEL ise LGS’ye kısa bir zaman kala, veli ve öğrencilerin dikkat etmesi gerekenleri sıraladı, son hafta öğrencilerin kendilerini eksik hissettikleri konularda tekrarlar ve soru çözümlerine devam edebileceklerini belirtti.

LGS’ye sayılı günler kala, konu anlatım çalışmaları, soru çözümleri ve genel tekrarlarla yoğun bir şekilde sınava hazırlanan öğrencileri sınav heyecanı sardığını belirten ÖNGEL , pandemi sürecinde öğrencilerin uyku düzeni farklı şekillenmiş olabileceğinden, “Sınav günü daha dinç ve enerjik olunabilmesi için, öğrenci sınavdan önceki gün saat kaçta uykuya geçmesi ve sınav günü saat kaçta uyanması gerekiyorsa, son hafta boyunca uyku düzenini buna göre planlamalıdır” dedi.

LGS sınavına girecek öğrencilerin velilerine de tavsiyelerde bulunan Öngel,”Öğrencilerimizin bu sürecin sonunda emeklerinin karşılığını görmeleri ve gelecekle ilgili hedeflerine yönelik bir adım daha atmaları sizlerin olduğu gibi okul olarak bizlerin de en büyük arzumuzdur. Bu süreçteki destekleriniz için teşekkür eder ve öğrencilerimizin sınav gününü de verimli bir şekilde geçirebilmeleri için aşağıdaki hususları paylaşmak isteriz:

Kaygı ve korku gibi duygular bulaşıcıdır. Sizin doğal ve rahat tavrınız çocuğunuza yansıyacaktır. “Heyecanlanma!”, “Heyecanlanacak bir şey yok!” gibi cümleler çocuğunuzu rahatlatmak yerine tam tersine heyecanlanmasına neden olabilir. Bu nedenle sınav akşamı ve sabahını günlük yaşam koşullarınızı değiştirmeden olabildiğince doğal ve “her zamanki” gibi geçirmeniz daha yararlı olacaktır. Sizin desteğinize ihtiyaç duyduğunu hissettiğinizde “Emeklerinin karşılığını alacağına inanıyorum.” gibi sınava yönelik olumlu cümleler kullanabilirsiniz. Tanıdıklarınızın ve dostlarınızın iyi niyetlerle başarılar dilemek için yaptığı telefon görüşmeleri çocuğunuzun heyecanını arttırabilir; bu konuda dikkatli olun. Çocuğunuzun gereksiz şekilde heyecanlanmasına neden olacak kişilerle görüşmemeye çalışın. Çocuğunuzun normaldeki uyku düzenini sürdürmesini teşvik edin. Sınavdan önceki gece normalde uyuduğu saatten daha erken yatmasına gerek yoktur. Uyuyamaması durumu da sizi endişelendirmesin. Ilık bir duş alması, süt ya da bitki çayı gibi sakinleştirecek bir içecek tüketmesi gibi önerilerde bulunabilirsiniz. (19 Haziran sabahı çok geç saatte kalkmaması da gece uykuya geçişini kolaylaştırabilir.) Sınav günlerinde beslenmeye yönelik yapılacak değişiklikler öğrencinin metabolizmasını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle sınav öncesi çocuğunuzu dışarıya yemeğe götürmekten veya eve sipariş vermekten kaçının; bu tarz etkinliklerinizi sınavdan sonraya erteleyin. Sınavdan önceki gün ya da sınav sabahında normalde tüketmediği gıdaları tüketmesi konusunda ısrarcı olmayın. Dengeli bir kahvaltı hazırlayın. Sınavdan önceki gün fiziksel ve zihinsel olarak aşırı yoracak faaliyetlerden uzak durun. Öğrencimiz dilerse son gün akşamına kadar çalışmalarını devam ettirebilir. Son gün de ders çalışmak isteyen öğrencimizi, yeni bir şeyler öğrenmeye çalışmak yerine “tekrar testleri” çözmeye veya konu tekrarı yapmaya yönlendirebilirsiniz. En geç saat 09.00’da okulda bulunacak şekilde zaman planlamanızı yapın. Geç kalma telaşı yaşamamak adına her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak evden biraz erken çıkın. Öğrencinin sınav günü giyeceği kıyafetlerini bir gün önceden hazırlaması sınav sabahı yaşanacak zaman kaybı ve karmaşayı önler. Ortamın ısısına göre giyip çıkarabileceği şekilde tişört ve yelek gibi katlı şekilde giyinmesi sınav sırasında ortamın ısısından etkilenmemesini sağlar” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.