site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Kaldırılsın

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Kaldırılsın
20.05.2013
A+
A-

genclige_hitabe_kaldirilsin_teklifi

Daha önce ‘Andımız’ın kaldırılmasını isteyen Mazlum-Der şimdi de ‘Gençliğe Hitabe’ için harekete geçti.

Okullarda okutulan ’Andımız’ın kaldırılması için daha önce kampanya başlatan Mazlum-Der Diyarbakır şubesi, bu kez ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin kaldırılmasını istedi. Mazlum-Der Diyarbakır şubesinden yapılan açıklamada, her yıl 19 Mayıs’ta, ’Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ adı altında icra edilen tören ve etkinliklerin, ideolojik eğitimin öğrencilere benimsetilmesinin bir başka aracı olduğu iddia edilerek, kendilerince hazırlanan ‘alternatif gençliğe hitabe’ açıklandı.

Mazlum-Der Diyarbakır şubesinden 19 Mayıs ile ilgili yapılan açıklamada, 19 Mayıs kutlamalarının stadlardan meydanlara taşınmış olmasının, meselenin özünde bir değişiklik değil, aksine bu sürece okullu olmayanları da dahil etme işlevi gördüğü ileri sürüldü. Mazlum-Der olarak eğitim sürecinde herhangi bir ideolojinin dayatılması yerine, “Bireyi insanlık onuruna bağlı doğal hak ve özgürlüklere sahip bir varlık” olarak kabul eden bir eğitim anlayışının benimsenmesi gerektiği savunulan Açıklamada şöyle denildi:

“Bu anlayışın benimsenmesine okullardan başlanmalı ve başta ‘Andımız’ ile ‘Gençliğe Hitabe’ gibi tek tipçi, ötekileştirici metinler olmak üzere, her türlü sembol, ritüel ve etkinlik eğitim sisteminin dışına çıkarılmalıdır. Beş yıldır sürdürdüğümüz, ‘Andınız Kaldırılsın’ kampanyasının devamı olarak ‘Gençliğe Hitabe’nin de kaldırılması çağrısını yapıyoruz.”

Açıklama ile birlikte duyurulan ve “Ey Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Boşnak, Arap, Arnavut, Ermeni, Yahudi, Rum, Süryani, Hemşin, Pomak, Çingene ve sayamadığımız kültür, din ya da etnisitenin gençliği!” diye başlayan ‘alternatif gençliğe hitabe’;

“Birinci vazifen, herhangi bir milletin diğerinden üstün olmayacağı gerçeğinin gereği olarak herkesin eşit birer insan olduğunu kabul etmek olmalıdır” diye devam ediyor ve “Muhtaç olduğun kudret kan grubunda değil vicdanında mevcuttur!” sözleriyle son buluyor.

YORUMLAR
  1. handan boğazı dedi ki:

    bu mazlum-der in yularını fazla bırakmışlar.

  2. RÜZGAR dedi ki:

    AKP’NİN YÜZ VERDİĞİ ŞARLATANLAR… ASTARLARI DA MUSTAFA KEMALİ’İN ASKERLERİNDEN ALACAKLAR…

  3. ak görüş dedi ki:

    mazlum der kendi düşüncesini beyan ediyor,rüzgar beymisin bayanmısın,bilmiyorum,bildiğim şey düşünceni yansıt.beyin dağarcıını biraz zorla,mazlumder.ne anlatmak istiyor.ne demek istediğini anladınmı,anlamadığına dair hiç şüphem yok, anlayacak birilerini arıyoruz elbet birileri çıkar. selamlar

  4. Anonim dedi ki:

    ŞEREFSİZLER, ONURSUZLAR, KİTAPSIZLAR. ULEN BU VATANIN EKMEGİNİ YEDİNİZ SUYUNU İÇTİNİZ. YILLARCA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKIYLA KARNINIZI DOYURDUNUZ. ŞİMDİ KALKMIŞSINIZ BU VATANIN ATASINI SİLMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ. BENİM HAKKIMDAN NE GEÇTİYSE KURSAGINIZDAN SİZE VE SİZE ÇANAK TUTANLARA HARAM ZIKKIM OLSUN.

  5. ak görüş dedi ki:

    Anonim kulandığın,cümleler,sizlere yakışmıyor,bu ülkenin atasını kimse silmek istemiyor,atanın arkasına sığınıpta,milletini arkadan vuranları,atatürk çüyüm ,ulusçuyum,laik çiyim deyipte,oyun üzerine oyun kuranların,oynunu,bozuyoruz.şayet sende bu oyununun içindeysen sende rahatsız olabilirsin.millet özüne dönüyor,bu vatan için dedelerimiz omuz omuza çarpıştı,değerlerimizi,örf ve anenelerimizi,ayaklar altına aldılar,yazık çok yazık,nasılda oyuna geliyorsunuz. bu millet çok ağır bedeller ödedi,bedel ödemeye niyetimiz yok,bizler ise hala bedel ödüyoruz

  6. RÜZGAR dedi ki:

    AK GÖRÜŞ MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİNDEN BAHSETMEM SENİ NEDEN BU KADAR GERDİ ?… YOKSA SENDE AKP’NİN GİZLİ ATATÜRK DÜŞMANLARINDANMISIN ? SEN BENİM BENİM DÜŞÜNCE DAĞARCIĞIM İLE BAŞEDEMEZSİN. SEN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERİ PKK VE YANDAŞLARI ÇOK İYİ ANLAR. SEN ANCAK ONLARDAN DESTEK ALABİLİRSİN.

  7. Anonim dedi ki:

    ak görüşlü sen neyin bedelini ödedin de ödemeye devam ediyorsun. belli ki akp nin paralı uşaklarından birisin. savunmuş oldugun partinin bana bir tane elle tutulur işini göstersene. vatanı satmadınızmı, ırk, dil, din, meshep ayrımcılıgı yapmadınızmı. vatanı parçalamadınızmı. sen neyin peşindesin. türkmüsün ermenimisin, yoksa %50 lik körlerdenmisin. ne sin bize onu söyle. görüyorsun burda senden başka bir tane daha akp nin yapmış olduklarını savunan bir tek kişi bile yok. utanmalısın bu durumdan

  8. ak görüş dedi ki:

    Rüzgar Atatürkün askerleri başkamı oluyor,ak partiyi iktidara getirenler,merihtenmi geldiler,Nasılda geriliyorsun,gerilme,söyleyeceğin cümleleri söylerken,tahrik ederek söylemeye çalışma, o senin nekadar bilgisiz,ve cahil olduğunu ortaya kor,düşünce dağarcığını birazdaha genişlet,bilmiyorsan bilene tanış,senin ağzın doğu perinceğin ağzına benziyor,sizler bol bol insanları tahrik edersiniz,kusura bakma yinede cevap veriyorum,aslında sizi adam yerine koymamam lazımdı anladınmı provakatör rüzgar.

  9. RÜZGAR dedi ki:

    AK GÖRÜŞ HEM KOMİK HEMDE ACINACAK DURUMDASIN. EVET ATATÜRK’ÜN ASKERLERİ BAŞKA OLUYOR. ATATÜRK’ÜN ASKERİ VATANINI SATMAZ, VATANINI SATANLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMAZ. ATATÜRK’ÜN ASKERİ PKK VE PKK YANDAŞLARINA SU TAŞIMAZ.ATATÜRK’ÜN ASKERLERİ BAYRAĞINA, ATASINA, VATANINA GÖZ KOYANLARIN BEDELİ SİLİVRİ BİLE OLSA GÖZÜNÜ OYAR. SEN BUNLARDAN ANLAMAZSIN. HİÇ KAFANI YORMA DİYEMİYECEĞİM ÇÜNKÜ YORACAK BİR KAFAN YOK. HADİ SANA GÜLE GÜLE…..

    1. Anonim dedi ki:

      rüzdar helal olsun söylenecek başka söz bırakmamışın bize ak görüşlü almıştır cevabını bence

  10. bilal dedi ki:

    yorumlarınızı okudum yorum yapma gereği duymuyorum RÜZGAR ak görüşlüye vermiş cevabını sadece RÜZGARA helal diyorum