site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak
14.03.2014
A+
A-

m-uyaroglu5Selçuk Belediye Başkanını Seçecek

Evdeki hesap çarşıya uyar mı? Artık hiçbir şey geçmişteki gibi O-L-M-A-YA-CAK.

Süre azaldı, zaman daraldı, Selçuk’ta siyaset ısınıyor. Söz seçmenin? Seçmenler kendi aralarında tartışıyor ve hangi aday benim başkanım olacak diyor. Adaylar ise yapacaklarını seçmenlere anlatmaya çalışıyor. Bu yerel seçimlerin bir özelliği üç dönemdir görev yapan; CHP Belediye başkanı H.Vefa Ülgür’ün dördüncü kez aday olması. Diğer bir konu ise, önceki yerel seçimlerde AK Parti Belediye başkan adayı Zeynel Bakıcı’nın az sayı ile geçen seçimi kaybetmiş olması.

Görünen o ki; iki parti arasındaki rövanş bu seçimde de devam edecek. Geçen seçimde kuyruğu zor kurtardım diyen Ülgür, bu seçimde işi şansa bırakmayacak. Fakat… Şenlik havasında mitinglere hazırlanan, iddialı bir parti daha var. MHP’nin Selçuk Belediye Başkanı Levent Görür’ün seçimlere iddialı ve sabırlı bir şekilde hazırlandığı biliniyor. Velhasıl, saatin ibresi çalışıyor.

Kamuoyu araştırmalarında ise, seçimlerin; Selçuk’ta üç partinin arasında geçeceği öngörülüyor. Diğer yanda ise genel politikalar sonucu, yaşananların, seçmen üzerindeki etkileri sebebiyle Selçuk’ta fısıltı gazetesinin harekete geçmesiyle ” Daha doğrusu birilerinin yönlendirmesiyle” farklılıklar gösteriyor. Yani,  Halkın siyasetçilerden beklentisi had safhada.

Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor olsa da. Kartlar şimdilik destesinde duruyor, henüz açılmadı. Meydanlarda seçim konuşmaları başlayacak. Yalnız? Siyasiler şunu iyi bilmelidirler ki… Bu seçimler farklı geçecek, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Genel siyasetin her gün yön değiştirdiği Ülkemizde, Siyasi partiler açısından birçok olumsuzluklar yaşanırken, seçmenler gelişmeleri an ve an, basından, televizyonlardan ve sosyal medyadan, takip ediyor.

Yaşadığımız tecrübeler doğrultusunda, seçimlerde, oy verecek seçmenin yapısı da değişti. Artık; Futbol takımı tutar gibi seçmen sandığa gitmeyecek. Genel seçimlerin aksine, yerel seçimlerde halk partisinden çok adaya oy verecek. Adaylar ön plana çıkacak. Oy kullananlar için, ceketimi koysam kazanır zihniyeti artık bitiyor. Görünen o ki odunu koysam kazanır felsefesi kabul görmeyecek. Çünkü. İşsizlik önemli faktörler arasında. Halk yemiyor artık.

Son çeyrek asırda Selçuk’ta kimler göreve geldi. Kimler rahmetli olup gitti.

Selçuk halkı farklı dönemlerde, Demokrat Partiden Rahmetli Ahmet Ferahlı’yı bu ilçeye Belediye Başkanı yaptı. CHP den yine rahmetli Mustafa Cahit Tanman’ı dönem dönem Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Anavatan Partisinden Rahmetli Eftal Doğru’yu da belediye başkanı yaptı. Geçmişte Belediye Başkanlığı yapmış Kamil Subaşı’nın da bu ilçede hizmetleri oldu.

Geçmişe neden gittim. Biliyor musunuz? Selçuk halkı her şeyi, görüyor, biliyor ve de yaşıyor. Bu seçimde Adayların meydanlarda birbirlerine söyleyecekleri, halka verecekleri vaatler, seçmen tarafından mutlaka değerlendirilecektir. Seçmen uykusundan uyanmaya başladı.

Büyükşehir belediye başkanının, İlçe Belediye başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin oy pusulası rengi hakkında, mahalle muhtarlarının kapasitesi hakkında halk araştırma yapıyor.

Kayıtlara bakarsanız, bir önceki seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Selçuk Belediye başkanlığı arasında, bin altı yüz kırk altı oy farkı vardı.  Bu da gösteriyor ki seçmen artık eskisi gibi düşünmüyor. Büyükşehir ve İlçe belediye başkanlığı için oyunu dilediği adaya verecek. Bunu da herkes görecek. Blok oy kullanmak yerine başkan adayı ve meclis üyelikleri için farklı listelere oy verecekler var. Sonuç olarak, ilginç olduğu kadar, kıran kırana bir seçime gidiyoruz.

Selçuk’taki Ak Parti ilçe Belediye başkan adaylarından Zeynel Bakıcı Akademisyen ve yerel yönetimler uzmanı, CHP Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür dördüncü dönem için yine çok iddialı, MHP Adayı Levent Görür ise AKP ve CHP deki gelişmelere bakarak  ”Projelerim Selçuk halkının tercihi olacak” Diyor.

Burada kararsız seçmenin ne yapacağı çok önemli, diğer yanda ise İşçi Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti ve HDP oylarını tutacak gibi görünüyor. Tabi ki adayların konuşmaları seçimin sonucunu belirleyecek. Ama… Vatandaş, Belediye Başkanlığı hizmet makamı olsun diyor. Seçime onaltı gün kaldı. Vatandaş takipte, hem görüyor, hem de eleştiriyor. Bundan böyle çalışan kazanacak.      

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    evet doğrudur artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık çünkü selçukta levent görür dönemi başlıyor
    bu dönemde sevgi olacak barış olacak kardeslik olacak istihdam olacak ve en önemlisi halka hizmet olacak.

  2. Anonim dedi ki:

    selçukta dürüstlüğün adresi levent görür kendisi halkın adayıdır ve halkın meclisini oluşturmuştur. onunlayız.

  3. Anonim dedi ki:

    levent söz verirse yapar oylarımız levent e

  4. anonim dedi ki:

    Zeynel Bakıcının ne kadar beceriksiz olduğu ortada

    1. Anonim dedi ki:

      nerde gördün de zeynel hocanın beceriksiz olduğuna karar verdin 🙂 komik

      1. Anonim dedi ki:

        Öyle görünüyor ki,Selçuk Halkı sürpriz yapacak galiba.Seçimler renkli geçecek gibi görünüyor.Hak eden kazansın arkadaş.Yazıyı yazan arkadaş doğruları yazmış.Garibanı düşünen yok.

  5. selçuklu dedi ki:

    yeter artık bıktık bu vefanın yalanlarından desteğimiz levent başkana çünki listesine bakınca rahmetli onbaşıyı görüyorum en azından onun hatırı var allah utandırmasın yolun açık olsun levent başkan

  6. İpek dedi ki:

    Akp zihniyetinin olmadığı bir selçuk istiyoruz…

  7. ALİ dedi ki:

    aklı selim olanlar menfaat gözetmeksizin LEVENT GÖRÜR Ü SELÇUK un başına yakışan başkan olduğu için seçecek. meclis listelerine bakın cp, akp baronlarla, levent halkla yürüyor bu halkta herşeyi görüyor. halkın yanında olan başkanla yürüyoruz kimseye verilemeyecek hesabımız yok LEVENT GÖRÜR E verecek oyumuz var durma başkan şirince seninle