Selçuk Haber

Anıtkabir Yollarına Düşmek İçin Hazırlıklar Tamam

Selçuk Belediyesi’nin “Cumhuriyet’e Bağlılık ve Ata’ya Saygı” etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret edecek 6 bin Cumhuriyet sevdalısı Selçuklunun seyahatinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için son hazırlıklar tamamlandı.

Ziyaretin detayları ile ilgili bilgi veren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Bu dev bir organizasyon. Sanırım biçim ölçeğimizdeki bir belediyenin Türkiye’de ilk kez düzenlediği bir organizasyon. 27 binlik nüfusumuzun ziyarete katılamayan 6 yaşından küçük çocuklarımız ve çok yaşlı vatandaşlarımız ayrıldığında kalan bölümünden 6 bin kişinin yani ilçe nüfusumuzun dörtte birinden fazlasının bu ziyarete katılıyor olması belediye başkanı olarak bana gurur veriyor. 2003 yılında gerçekleştirdiğimiz Anıtkabir ziyaretine 3 bin kişi katılmıştı. Bu kez sayıyı ikiye katlamış olduk. Halkımızın keyifli ve güvenli bir şekilde Anıtkabir’e gidip dönebilmesi için biz de üstümüze düşeni eksiksiz yaptık. Belediyemiz bir aydır hazırlık yapıyor. 10 personelimiz yoğun başvurulara yetişmek için mesai yaptı. 300 kişi bu seyahatin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için otobüslerde ve trende görevli olacak.Tren ve otobüslerde seyahat edeceklere yönelik olarak tüm sağlık önlemleri alındı. Otobüs filomuzu doktor ve sağlık görevlilerinin içinde bulunduğu ambulans ve bir itfaiye aracı takip edecek. Seyahat esnasındaki ikram organizasyonundan, kimlerin hangi otobüste veya vagonda hangi koltukta oturacağına kadar en ince ayrıntısına kadar planlanan bu organizasyonumuz çok güzel geçecek ve bu ziyaretimiz Selçuk’tan tüm Türkiye’ye yansıyan bir Cumhuriyet ve Atatürk sevdası mesajı olacak” diye konuştu.

3 Kasım Cumartesi günü 12 vagonluk tren ve 115 otobüsle yola çıkacak 6 bin Selçuklu 4 Kasım Pazar günü saat 10:00’da Anıtkabir’de olacak ve Atatürk’e ve Cumhuriyete olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serecek.

Exit mobile version