site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AKP’li Vekil: 22 Bin PKK’lı, Çocuğum Öldürüldü

AKP’li Vekil: 22 Bin PKK’lı, Çocuğum Öldürüldü
03.02.2013
A+
A-

akpli_vekil_22_bin_pkkli_cocugum_oldurulduAK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ’22 bin tane PKK’lı öldürüldü, 22 bin tane çocuğum öldürüldü. Hepsi benim çocuğum” dedi.

Diyarbakır Barosunda düzenlenen Diyarbakır Küçük Millet Meclisi toplantısı, Milletvekili Cuma İçten’in katılımıyla gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruşlarından temsilcilerin de katıldığı toplantıda ‘İmralı görüşmeleri’ ve ‘Paris’teki cinayetler’ konuları ele alındı.

Bir konuşma yapan İçten, AK Parti olarak iktidara geldiklerinde bir enkazı devraldıklarını söyledi. AK Parti’nin Cumhuriyet tarihinde “Kürt meselesini” parti programına yazan ve bu konuda çözüm üreten tek parti olduğunu savunan İçten, “Birlikte memleket meselelerine çözüm bulmaya çalıştığımız ekibimizin eline taş, molotof vermedik, sokaklara çıkmadık. Bizi korumakla mükellef olan hiçbir güvenlik birimine bu şiddeti öngörmedik. Biz gittiğimiz hiçbir yerde kendi çocuklarımıza çözüm için adres olarak dağı göstermedik” diye konuştu.

Elindeki dosyayı göstererek “Burada yapılan katliamlar var. 393 tane, 2008 yılına kadar yapılan katliamlar” diyen İçten, “Ölen sivil vatandaş sayısı 5 bin 500. Bunların yüzde 90’ı, altını çizerek söylüyorum Kürt. Öldürdükleri kamu görevlisi sayısı 8 bin insan. Onun dışında kaç tane bizim çocuklarımız ölmüş biliyor musunuz; yine bizim çocuklarımız, hani birileri ‘terörist’ diyor, birileri ‘PKK’ diyor, birileri ‘gerilla’ diyor. Birileri adına ne derse desin, ben hepsine insan diyorum. İşte aramızdaki çizgi farkı bu; yani diğer vekillerle, siyasilerle aramızdaki çizgi farkı. 22 bin tane PKK’lı öldürüldü, yani 22 bin tane çocuğum öldürüldü. Hepsi benim çocuğum…Yani yarın Kürt hakları bile verilse, 22 bin, toplamda 37 bin insanın katledildiği bir olayda ben Zazaca konuşmak istemiyorum arkadaşlar. Bir insanın ölümüyle bana Zazaca konuşma hakkı veriliyorsa ben orda yokum. Evet, ben bir Kürt’üm. Memleketimde, vatanımda Diyarbakırımda, İstanbulumda, Edirnemde benim Kürt sorunum yoktur arkadaşlar, bunu bir Kürt olarak söylüyorum. Bu savaş Kürtlerle devlet arasında değil arkadaşlar, AK Parti iktidarından sonrasını konuşuyorum. Bu savaş şu an PKK ile devlet arasındadır” ifadelerini kullandı.

“PKK’NIN SİLAH BIRAKMASI İLE İLGİLİ MUHATAP ÖCALAN’DIR”
“20 yıl önce Öcalan Lübnan’da, Beka’dayken, devlet ile yine görüşüyordu” diyen Milletvekili İçten şöyle devam etti:

“Belgeler ortada. Örnek verildi, Doğu Perinçek’ten, başka alandan örnekler verildi. Devlet, PKK kurulduğundan beri Öcalan ile görüşüyor değerli arkadaşlar. Öcalan 2006’ya kadar devletin birimleri ile görüşüyordu ama bakın geçen benim Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım, eski Adalet Bakanımız Mehmet Ali Şahin çok önemli bir açıklamada bulundu. Dedi ki ’ben Adalet Bakanı iken Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başındaki arkadaşı İmralı’ya yolluyorum görüşmesi için, oranın garnizon komutanı, MİT Başkanının İmralı ile görüşmesini reddediyor’. Ne zaman ki görüşmesi gereken birim Milli İstihbarat Teşkilatı, Öcalan ile görüştü, bakın bir noktaya geldik…

PKK’nın silah bırakması ile ilgili muhatap, bana göre evet Öcalan’dır. Şu silahlar bırakılsın, gömülecekse gömülsün, sınır dışına çıkacaksa sınır dışına çıkılsın ama biz dağdaki çocuklarımızın şehirlere, annelerinin babalarının kucaklarına dönmesini istiyoruz. Elbette ki Silvan olayları olacak, Allah korusun, Allah öyle bir şey göstermesin ama birileri bu işi provoke edecek; biz asla geri dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“FRANSA’DAKİ OLAYIN FAİLİ, SAKİNE CANSIZ’IN ŞOFÖRÜDÜR”
Fransa’da 3 PKK’lının öldürülmesi olayını çözme konusunda birinci muhatabın Fransa devleti olduğunu dile getiren İçten, “Bu işin faili Sakine Cansız’ın şoförüdür. Bu işin faili, PKK’nın resmi üyesidir. Bu işin faili ROJ TV’deki spikerin sevgilisidir. Telefon görüşmeleri, istihbarat raporları, sadece bize gelen bilgileri paylaşıyorum sizlerle; telefon görüşmesi yapıyor bu adam. Bu adamın telefon görüşmesi yaptığı herkes PKK üyesidir. He bunu PKK mı yaptı, onu ben bilmem, görüceğiz.

Çünkü ben bunu biliyorum, PKK sadece kendisinin kontrol ettiği bir örgüt değil ki, paravan bir örgüt. Suriye tarafından defalarca kullanılmıştır, Şemdin Sakık’ın kitabında yazıyor. İran örgütü tarafından kullanılmıştır. MOSSAD tarafından kullanılmıştır. Avrupa’daki derin anlayışlar tarafından kullanılmıştır. 5 bin 500 tane PKK’dan kaçıp itirafçı olan PKK’lıların söylemlerini söylüyorum sizlere, benim değil…Ben bir Diyarbakırlı olarak cenazelerin Diyarbakır’a gelmesini üzüntü ile izledim. Ama Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum, gerçekten barış sürecine katkıda bulundular. En azından bu iş provoke edilmemiş oldu” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    akpk..doğudan oy alayım gerisi ne olursa olsun mantıgıyla memleketın anasını aglattınız..el etek öptunuz,leşlerine 125 ödediniz daha neler neler..turk milletı elektrık su vergı odemekten canı cıkarken bu özellikli kardeşlerimiz hiç bir sey odemedi..yaptılar cocuğu kaptılar çorbayı..verdiler oyu kaptılar komuru bulguru ….boyle dunyanın ….,,,,,,

  2. murat altindal dedi ki:

    Bunlar böyle konusuyo dün şanlıurfa viransehirde mitinge müdahele eden polise BDP şanlıurfa millet vekili o gazi hangi şerefsiz sikti belimde silah var diye tehtit ediyor.bu kopekleri konuşturan akp iktidarı vatandaş daha uyusun üç kurusa sattsin oyunu bakalım.