site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Akıllı Lensler, Görüşte Büyük Kolaylık Sağlıyor

Akıllı Lensler, Görüşte Büyük Kolaylık Sağlıyor
03.01.2017
A+
A-

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, halk arasında ‘Akıllı Lens’ olarak bilinen trifokal lenslerin, uzak, orta ve yakın mesafede büyük görüş kolaylığı sağladığını söyledi.

Asena, uzak ve yakın odak noktasına sahip multifokal lenslerin yerine kullanılan trifokal lenslerin, 40’lı yaşlardan sonra gözlük kullanmak istemeyenler ve katarakt rahatsızlığı bulunanlar için başarılı bir tedavi yöntemi olduğunu dile getirdi.

Trifokal lenslerin son üç yıldır ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaya başlandığı bilgisini veren Op. Dr. Asena, “Katarakt cerrahisinde multifokal göz içi lenslerinin gelişmesi ve çok kullanılmaya başlamasıyla birlikte, ara mesafedeki görmeyi daha iyi hale getirebilecek lenslere ihtiyaç duyuldu. Günümüzde hemen her yaş grubunda olduğu gibi katarakt çağındaki kişilerde de bilgisayar kullanımı arttı. Bu kişiler için bilgisayar mesafesi olarak tarif edebileceğimiz, yaklaşık 70 santimi de iyi gösteren göz içi lenslerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Trifokal göz içi lensleri bu ihtiyaç doğrultusunda, uzağı ve yakını iyi görmeyi sağlarken aynı zamanda orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla geliştirildi. Trifokal lenslere yeni jenerasyon multifokal lensler diyebiliriz” diye konuştu.

YAŞAM KONFORUNU ARTIRIYOR
Trifokal lenslerin kullanımının yaşam konforunu artırdığını da kaydeden Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, hastanın yaşam şekline ve ihtiyaçlarına göre ameliyat yapıldığını, bu lenslerin yan etkilerinin de azaldığını belirtti.

Asena, gözlükten kurtulmak isteyenler için mercek değişim ameliyatı (rekreaktif lens değişimi) ve katarakt ameliyatlarında uygulanan trifokal lenslerde ameliyat süresinin yaklaşık 10 dakika sürdüğünü ve hastanın ertesi gün normal yaşantısına dönebildiğini sözlerine ekledi.

TRİFOKAL’DE 3 AYRI ODAK NOKTASI BULUNUYOR
Multifokal ve trifokal lenslerin her ikisinin de kişiyi uzak ve yakın gözlüğünden kurtarmak amacıyla tasarlanmış göz içi lensleri olduğunu söyleyen Op. Dr. Asena sözlerine şöyle devam etti: “Multifokal lenslerde uzak için ve yakın için 2 odak varken, trifokal lenslerde uzak, yakın ve orta için 3 ayrı odak bulunuyor. Özellikle bilgisayar kullanımı gibi orta mesafe aktiviteleri yoğun olan kişilerde trifokal lensler daha büyük kolaylık sağlıyor. Bu lenslerin seçimi ve kullanımında, kişinin yaşam şekli, aktiviteleri ve beklentileri önemlidir. Bunların muayene sırasında paylaşılması ve planlamanın bu durumlar göz önünde tutularak yapılması gerekir”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.