Selçuk Haber

Akıllı kimlik aklımızı karıştırdı

akilli-kimlik-aklimizi-karistirdi1

Akıllı kimlik” olarak adlandırılan yeni çipli kimlik kartları aralık ayından itibaren 18 TL karşılığı dağıtılacak. Vatandaş hizmeti son derce güzel bulurken, karşılığında para alınmasını eleştiriyor.

YENİ çipli kimlik kartlarının aralık ayından itibaren vatandaşlara 18 TL karşılığında dağıtılacağını duyan birçok kişi sitem etmeye başladı. Yeni kimlik kartları 3 yıl içinde herkese dağıtılacak.Yeni çipli kimliklerden talep edilen 18 liralık ücret vatandaşları çileden çıkarmış durumda. Fiyatların 18 TL olduğunun söylenmesinden sonra özellikle sosyal medyada çok fazla tepki yağdı. İlçe halkının da fiyatı yüksek bulduğu uygulamada fiyatların minimum düzeye inilmesini istendi. Maliyeti 5 lira olan kimlikler için 18 lira para istenmesi fazla nüfuslu aileleri düşündürmeye başladı. Selçuk’ta kalabalık ailelerin çok fazla olması aile babalarını düşündürür duruma soktu. Ayın sonunu zor getiriyoruz ve bazen cebimizde ekmek alamayacak kadar paranın olmadığı dönemler oluyor diyen Vatandaşlar bu hayat zorluğunda 18 lira nasıl öderim diye isyan ettiler.

HİZMET GÜZEL, ÜCRET FAZLA

Hizmeti güzel ama ücreti yüksek bulduğunu söyleyen Maksut Çalışkan; “Hizmet çok güzel. Bence Türkiye bu sisteme geç kalmıştı ama geçte olsa bu uygulamaya geçmek gerçekten güzel bir adım. Ancak Selçuk’ta vatandaşların gelir düzeyi ortada. Bu hayat zorluğunda 5 kişilik bir aile kişi başı 18 tl den yeni kimliklerini almaya kalksa 90 tl yapar. Her vatandaşımızın bunu ödemesi çok zor. Bence hizmet güzel ama ücret fazla” diye konuştu.

ÜCRETSİZ OLMALI

Selçuk’ta turizm işi ile uğraşan İbrahim Kural, “Bu uygulamayı haberlerde birkaç defa okumuştum. Bunun karşılığında ücret alınacağını yeni öğrendim. Ben 3 kişiye kimlik çıkartmak zorundayım. Ben bu parayı verebilirim ama 18 TL’yi ne yalan söyleyeyim yüksek buluyorum. Yıllardır esnaflık yaptığım için bu parayı ödemekte zorluk çekecek kişilerin olduğunu biliyorum” dedi.

ÜCRET ALINMASI YANLIŞ

“Bence bu uygulamayı devlet ücretsiz yapmalı” diyen Selçuklu Mehmet Cihanger, “ Ne güzel sürekli yenilikler yaşıyoruz. Ama bu yenilikleri neden vatandaş kendi imkanlarıyla sağlıyor? Devlet kavramı bu tarz imkanları sunmak için yok mu? Ben bu kimlik uygulaması için para alınmasını yanlış buluyorum” diye konuştu.

HABER: Seda Konukwww.selcukhaber.com

Exit mobile version