Selçuk Haber

Akay İddialı: 14 İlçeyi Rahat Kazanırız

cihat-akay

AK Parti İl Başkanı Akay yerel seçimlerde İzmir’de 30 ilçeden 14’ünü rahat kazanacaklarını birçok ilçede de CHP ile kafa kafaya yarışır hale geldiklerini söyledi.

AK Parti’de yerel seçim öncesi adaylık süreci 1 Kasım’da son bulacak. İzmir Teşkilatı 9 ya da 10 Kasım’da sandık başına gidecek ve aday adaylarının aldığı desteği görmek için eğilim yoklaması yapılacak. Seçimde il yönetimi, ilçe başkanları, ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları ana kademe, mahalle başkanları ve köy temsilcilerinin yanı sıra il genel ve belediye meclis üyeleri de oy kullanacak.

İşte bu yoğun seçim mesaisi öncesi AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan oldukça iddialı açıklamalar geldi. Yerel seçimde 14 ilçeyi rahat kazanacaklarını ifade eden Akay bu ilçeleri şöyle sıraladı: Karabağlar, Buca, Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa, Karaburun, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Menemen, Dikili, Bayındır, Selçuk…

DHA’dan Elif Demirci’ye konuşan Akay ayrıca, “Konak’ta ve Çiğli’de CHP ile kafa kafayayız… Çeşme’de 2009 yerel seçimlerinde Mustafa Cenger ile oy farkını 400’e düşürdük. Çeşme’nin Alaçatı ile birleşmesi dezavantaj gibi görünüyor ancak CHP içindeki Alaçatı-Çeşme çatışması bize dezavantaj sağlar” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version