site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Akaryakıta rekor zam

Akaryakıta rekor zam
04.03.2015
A+
A-

akaryakıtpompa

Dünyada petrolün varil fiyatı düşerken Türkiye’de durumlar tam tersi: Otogaza 20, benzine 12 kuruş zam !
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 21 Ocak itibarıyla akaryakıta 9-10 kuruş indirim hedefiyle tavan fiyat koydu. Ancak bugün benzine litrede 12 kuruş zam geldi. Zam, EPDK’nın tavan fiyatını geçersiz kıldı. En büyük zam ise LPG’ye (otogaz) geldi. LPG’nin litresi yüzde 12,38 artışla 20 kuruş zamlandı. Tüpgaza ise kg’de 36 kuruş zam geldi.

Zaman’dan Üsame Ünal’ın haberine göre dünya genelinde petrolün varil fiyatı düşerken Türkiye’de her geçen günAkaryakıta zam geliyor. Ham petrol varil fiyatı ciddi bir düşüş yaşayarak 49 dolara kadar geriledi fakat indirim Türkiye’de pompalara yansımadı.

Vatandaş pompaya yapılacak indirimi beklerken tam tersi bir zam ile karşılaşarak şok yaşadı. Bugün itibarıyla benzinin litresine 12, LPG’ye ise 20 kuruşluk zam geldi. Zamlardan nasibini tüpgaz da aldı. Yüzde 14,5 zamlanan tüpgazın kilogramı 36 kuruş arttı. EPDK geçtiğimiz ocak ayında yaptığı açıklamada, üçüncü kez ‘tavan fiyat’ uygulamasına geçmişti. Tavan fiyat kararı Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından 10 kuruşluk bir ucuzlama bekleniyordu.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, piyasayı yakından izlediklerini söylemişti fakat akaryakıta yapılan zam vatandaşta şok etkisi yaptı. Akaryakıt firmaları illere göre değişmekle birlikte İstanbul’da LPG 2,24’ten 2,44 liraya yükseldi. Benzin ise 4,33’ten 4,45’e çıktı.

YORUMLAR
  1. Vay be dedi ki:

    Yok yok yanlışınız var zam değildir o. Zam olsaydı duramazdınız 😉 Ekonomi mükemmel, eğitim on numara, pkk silah bırakıyor, Büyük Türkiye için başkanlık sistemi gibi zırvalıklarınız yetti artık. Bu insanları kandırmaktan vazgeçin. Pkk silah bırakmaz. O teröristler senelerce o toprakları almak için savaştılar bizim aslan gibi askerlerimizi şehit ettiler. O toprakları almadan silah bırakırlar mı hangi akla mantığa sığar bu. Hadi diyelim toprak kaybı olmadan bir şekilde anlaştınız e buna Amerika, İngiltere, Fransa gibi senelerdir terörün kaymağını yiyen ülkeler izin verir mi? Birazcık düşünmek gerek. Gelelim benzine. Aldığınız vergiler vatandaşı zaten zorluyor. Bir de milletle dalga geçip sadaka verir gibi 3 5 kuruş indirim yapıp fazla fazla bindiriyorsunuz. Asgari ücret desen zaten yerlerde. Adam 1000 lira maaşla hem kira ödüyor hem çoluğunu çocuğunu okutuyor. Bu insanlar yemesin mi içmesin mi? Taş mı yesinler? Kadın cinayetlerine girmek bile istemiyorum ki akp döneminde kadın cinayetleri %1470 artmış durumda. İşsizlik zaten mâlum. İnsanları ayrıştırdığınız yetmedi şimdi bir de sırf kendinizi güvenceye almak için iç güvenlik paketi çıkarıyorsunuz. Peki torpil? O apayrı bir konu. Dinden imandan bahsedip kul hakkının alasını yiyorsunuz. Allah sonumuzu hayırlı eylesin inşallah. Kimseye hakaret etmediğimi özellikle belirtmek isterim durduk yerde kimsenin kalbi kırılmasın sadece olanları yazdım. Görünen köy klavuz istemez nitekim. Herkese saygılar, sevgiler..