site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Partili Kaya’dan ‘sosyal yardım’ eleştirisi: Büyükşehir ayrımcılık yapıyor!

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal yardımların sadece CHP’lilere dağıtıldığını iddia etti. Soyer’i eleştiren Kaya açıklamasında “Bu kenti germeyin. İnsanlarımızı ayrıştırmayın, toplumsal kardeşliği baltalama çabanızı artık bırakın. İzmir’i yormayın” dedi.

AK Partili Kaya’dan ‘sosyal yardım’ eleştirisi: Büyükşehir ayrımcılık yapıyor!
18.04.2020
A+
A-

İzmir’de sosyal yardımlar ile ilgili olarak AK Parti cephesinden Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştiriler devam ediyor.

Dün SonSöz TV yayınlanan programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir tarafından dağıtılan yardımların sadece CHP’lilere verildiğini ve ayrımcılık yapıldığını iddia etmişti.

Bugün ise AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan benzer bir eleştiri geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya’nın hedefin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vardı.

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

“Sosyal yardımlar, sosyal belediyecilik sorumluluğunun gereğidir. Bu yardımlar, vatandaşa verilen bir lütuf değil, haktır. Adil ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması da şarttır. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları sadece kendi partililerine dağıtması ayrımcılıktır. Bu sıkıntılı günlerde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin insanlarımız arasında ayrımcılık yapması, her şeyde olduğu gibi sosyal yardımlarda da bölücü ve ayrıştırıcı davranması kabul edilemez.

Belediye Başkanı, herkese eşit hizmet vermek zorundadır. Belediye Başkanı’nın partisi olur ancak partizan olamaz. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer, seçildiği günden bu zamana geçen süredeki uygulamalarıyla, herkesin başkanı olamayacağını göstermiştir.

Sn. Tunç Soyer, milletin sinir uçlarına dokunmaktan acaba ne zaman vazgeçecek! Çatışmacılığı, dışlayıcılığı, ayrımcılığı, bölücülüğü, ötekileştiriciliği bir yönetim tarzından ziyade, bir hayat felsefesi olarak gördüğü ortada .Çok söyledik, yine söylüyoruz. Buradan bir kez daha net bir şekilde ifade ediyorum; İzmirli duruşuna yakışmayan bu hal ve hareketlerden vazgeçin. Bu kenti germeyin. İnsanlarımızı ayrıştırmayın, toplumsal kardeşliği baltalama çabanızı artık bırakın. İzmir’i yormayın”
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.