site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Partili Dağ’dan koronavirüs açıklaması: İzmir’deki hasta sayısı Türkiye ortalamasında!

AK Partili Dağ’dan koronavirüs açıklaması: İzmir’deki hasta sayısı Türkiye ortalamasında!
24.03.2020
A+
A-

Gazeteci Yılmaz Özdil’in katıldığı bir programda İzmir’deki koronavirüs vakaları hakkında yaptığı açıklamaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan yanıt geldi. Dağ, “İzmir’deki Koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısı Türkiye ortalaması seviyesindedir” dedi.

Yılmaz Özdil, gazeteci Ruhat Mengi’nin YouTube kanalı Her Açıdan TV’ye konuk oldu. Özdil programda İzmir’deki koronavirüs vakaları hakkında çok çarpıcı iddialarda bulundu. Elinde koronavirüs ile ilgili olarak rakamlar olduğunu belirten Özdil, İzmirlilerin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i rakamları açıklamaya davet etti.
Özdil’in açıklamasında AK Parti cephesinden sert tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kıymetli İzmirliler, Cem Uzan’ın eski trolü, çok ünlü düşünür Yozdil’in provokatif söylemlerini lütfen ciddiye almayalım. Böyle dönemlerde bu tarz etki ajanlar her türlü provokasyonu yapabiliyor. İzmir’deki Koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısı Türkiye ortalaması seviyesindedir. Sizleri temin ederim ki bu iddialar asılsız ve gerçek dışıdır. Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Lütfen, yetkililerin uyarılarını dikkate alalım. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım. Özveri ile çalışan sağlık personellerimizin ve halkımızın moralini bozmaya çalışan bu şarlatanlara prim vermeyelim” dedi.

Öte yandan AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’da Özdil’e tepki gösterdi. Kaya açıklamasında “İnsanların manevi olarak değer verdiği şeyler üzerinden ticaret yapma işini iyi bildiğin ortada. Panik ve korku havası yaratarak bunun üzerinden de bir ticaret mi planlıyorsun, anlayamadık! Yoz dilini İzmir’in üzerinden çek, bu kentin insanları sana paniğin ticaretini yaptırmaz. Sevgili İzmirli hemşerilerim. Bu süreçte sadece Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamaları dikkate alalım. Korku ve panik üzerinden ticaret yapmaya çalışan simsarlara fırsat vermeyelim. Evde kalalım, koruyucu tedbirlere uyalım. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız” dedi.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.