site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Parti’den Muharrem İnce’nin ‘Bin Günde Memleket’ hareketine ilişkin ilk açıklama

4 Eylül’de Sivas’tan “Bin Günde Memleket Hareketi” başlatacağını açıklayan Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında CHP’yi bombaladı. AK Parti cephesinden İnce’nin hareketine yönelik ilk açıklama geldi.

AK Parti’den Muharrem İnce’nin ‘Bin Günde Memleket’ hareketine ilişkin ilk açıklama
13.08.2020
A+
A-

CHP’li Muharrem İnce, bugünkü basın toplantısında “Bin Günde Memleket” hareketini duyurarak 4 Eylül’de Sivas’tan yola çıkacaklarını söyledi. İnce’nin hareketiyle ilgili olarak AK Parti cephesinden ilk açıklamalar geldi.

Haber Global’de değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, şunları söyledi:

“Bugünkü konuşmasında Muharrem İnce tam da şunu söyledi. Eksen kaymasından ve dolayısıyla CHP’nin gerçek anlamda kendi kimliğini, kendi eksenini yeniden kazanması gerektiğini söyledi. Mücadelesini Sivas’tan başlatmasının sanırım söylediklerimle de ilgilisi var. Bunu izlenimle söylüyorum bilgiyle değil.

“Kendi içinde sorunları var”

Millet İttifakı’nın zaten kendi içinde büyük sorunları var. Birbirine benzemezler ittifakından oluşması baş sorunları. HDP var, merkezde CHP var bir de İYİ Parti var. Orada İYİ Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasında makas açılmakta.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da şu açıklamalarda bulundu:

“AK Parti’nin kurullarında değerlendirilen bir konu değil açıkçası. Tabii bu partiden kopmalar, sayın İnce hareket olarak duyurdu, bunlar olabilir. Parti içi eleştiri yapıldı ama şimdi, bir yola çıkılıyorsa bakıp izleyeceğiz. Şu anda ip uçları çok net değil. Henüz yorum yapılabilecek durumda değil. Türkiye siyaseti açısından bakalım nasıl bir anlam getirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.