Selçuk Haber

AK Parti’de ‘Selçuk’ çatlağı büyüyor: Gözler Delican’da

akparti-selcuk2

Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile AK Parti Grubu arasında yaşanan gerilim sürerken toplu istifa gündeme geldi. İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ile birlikte hareket eden meclis üyeleri istifa resti çekti. Partinin yakından takip ettiği süreç alevlenirken İl Başkanı Bülent Delican’ın duruma müdahale etmesi bekleniyor.

Yerel seçimde AK Parti’nin uzun yıllar sonra seçim kazandığı ilçeler arasında yer alan Selçuk’ta yaşanan kriz sürüyor. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile ters düşen İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen arasındaki gerilim tırmandı. Bakıcı’nın göreve seçildiği günden sonra siyasi başkan yardımcısı olarak atadığı fakat kısa süre sonra görevden aldığı Orhan Karagüzel meclis üyeliğinden istifa etmişti.

İstifanın ardından konu genel merkez ve il başkanlığını yeniden harekete geçirirken meclis grubundan yeni bir hamle daha geldi. Genel seçimde oy oranı iyice düşen AK Parti’nin adına siyaset yapan meclis grubu istifa resti çekti. Geriye kalan beş ismin Cuma günü son toplantıyı yaparak toplu istifa edebilecekleri öğrenildi.

Başkan Bakıcı-Yeşilçimen arasında yaşanan gerilimde ilçe başkanından yana tavır alan isimler Bakıcı’yı belediyeyi iyi yönetememekle eleştirmişti. Bakıcı’nın partiye karşı olan isimler ile hareket ettiğini, partili belediye başkanı gibi davranmadığını vurgulayan meclis üyeleri duruma müdahale edilmesi talebinde bulunmuştu.

Bakıcı ise, “Selçuk’ta bir sistem oturtuyoruz. Bunun sancıları yaşanıyor. Bu durumun benim yakınlarımda bile algılanmasında zafiyetler var. İlçe başkanı gibi davranamam. Belediye başkanlığını kaybetsem bile bu tavrım sürecek” açıklaması yapmıştı.

DELİCAN MÜDAHALE EDECEK Mİ?

Partide yaşanan tartışmalı süreç iyice alevlenirken konu ile ilgili İl Başkanı Bülent Delican’ın çalışma başlattığı öğrenildi. Taraflarla görüşmesi beklenen Delican, ilçe ziyareti yapmayı planlarken Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve meclis üyeleri bölgede ziyaretlere başladı. Selçuk’taki parti grubu duruma il başkanlığının müdahale etmesi talebinde bulundu.

Öte yandan Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin de gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

Exit mobile version