Selçuk Haber

AK Parti’de Selçuk çatlağı: Meclise de gelmediler

zeynel-bakici-mecliste

Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın uygulamalarına tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri toplantıya katılmadı. İlçede yaşanan derin çatlak kendisini göstermeye başlarken Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya mirası listesine alınması törenine de AK Partili meclis üyelerinden kimsenin katılmadığı öğrenildi.

Genel seçim sonuçlarına göre AK Parti’nin oy oranı en fazla düşen ilçesi olan Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile AK Parti İlçe Başkanlığı arasında kriz çıktı. Uzun süredir İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve yönetimi ile problem yaşayan Bakıcı’ya meclis grubundan da tepki geldi. Yeşilçimen’e destek veren meclis üyeleri Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılmadı.

UNESCO’YA DA GİTMEDİLER

Partide ayrışma kendisini Efes Antik Kenti’nin UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınması sürecinde de gösterdi. Bakıcı, oylamanın yapıldığı Almanya’ya teknik heyetin yanı sıra CHP’li Meclis Üyeleri Mustafa Atınç, Volkan Tabak, Sezaver Alaybeyoğlu ve MHP’li Yaşar Yılmaz ile birlikte gitti. Almanya heyetinde AK Parti’den kimsenin yer almaması da Bakıcı’ya karşı tavır olarak yorumlandı.

SEÇİMDE ÇALIŞMADI

Belediye Başkanı Bakıcı’nın seçildikten sonra parti kimliğini unuttuğunu ifade eden isimler seçim sonuçlarının kötü olmasında yerel hizmetlerdeki beklenen atılımın yapılamamasını gösterdi. Bakıcı’nın AK Parti grubu ve meclis üyelerini hiçe saydığını belirten birçok kişi ilçe teşkilatının ise yok sayıldığını dile getirdi. Bürokrat atamaları ve görevlendirmelerde partinin görüşlerinin alınmamasının da ayrışmada etkili olduğu ifade ediliyor. Başkan Bakıcı’nın seçim çalışmalarına beklendiği kadar destek vermemesi de ilçe yönetimi ile arasındaki ayrışmayı tetikledi.

KONU GENEL MERKEZDE

Öte yandan İlçe Başkanı Yeşilçimen’in konuyu il başkanlığına ve genel merkeze ilettiği de öğrenilirken, “Seçim sonuçları çok kötü oldu. Belediye başkanın bir duruşu, tavrı yok. Herkesi kucaklayacağını söyleyerek parti aleyhine çalışanlara bile göz yumuyor. Bu şekilde bir çalışma yöntemi olmaz” dediği öğrenildi.

Exit mobile version