site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

AK Parti Hücre Çalışması ile Her Vatandaşa Ulaşıyor

AK Parti Hücre Çalışması ile Her Vatandaşa Ulaşıyor
17.08.2013
A+
A-

AKPARTİ-TORBALI

AK Parti, her sandıkta 9 kişi görevlendirerek, o sandıkta oy kullanacak seçmenlerin kapısını çalıp oy istiyor. ‘Hücre çalışması’ diye adlandırılan sistemde, sünnet ve düğünlere katılım, ev ve esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları raporlanıyor.

İZMİR’DE yerel seçim için kolları sıvayan AK Parti, her sandıkta 9 kişi görevlendirerek, o sandıkta oy kullanacak seçmenlerin kapısını çalıp oy istiyor. ‘Hücre çalışması’ diye adlandırılan sistemde, sünnet ve düğünlere katılım, ev ve esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları raporlanıyor. Yerel sorunlar ve beklentiler dinlenerek o konuda proje hazırlanıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, “2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı, ama bu kez şimdiye kadar böyle bir olayla karşılaşmadık” dedi. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Atilla Kaya, İzmir’de 10 bin 491 sandıkta örgütlenerek her sandığa 9 kişi görevlendireceklerini, üç ana kademe, üç kadın, üç gençten oluşacak sandık yönetimlerinin yüzde 77 oranında tamamlandığını söyledi. Sandık yönetimleri, seçime kadar görevli oldukları sandıkta oy kullanacak seçmenin düğün ve cenaze törenlerine katılacak, evlerine gidip hal hatır soracak, partinin yaptıklarını, yapacaklarını ve İzmir için hazırlanan 35 projeyi anlatacak. Sandık hatibi, sandık çevresini toplayarak, partinin politikalarını dile getirecek. Sandık yönetimleri, yerel ve genel sorunları dile getirirken, çeşitli sorularla seçmenin nabzını da ölçerek, partiye ilgiyi test edecek. Bu konudaki çalışmayı anlatan Kaya, “10 bin 491 sandıkta dört kişiden toplam 41 bin 964 kişi belirleyeceğiz. Dört kişiden biri sandık gözetmeni, diğeri onun yedeği olacak. Diğer iki kişi de müşahit olarak atanacak. Bunların yüzde 76′sını belirledik. Genel Merkez, görev alan kişilerin cep telefonlarına ‘X’ numaralı sandıkta görevlendirildiniz. Kabul ediyorsanız EVET yazıp gönderin’ diye mesaj atıyor. Mesaja verilen yanıtla sisteme girilmiş oluyor. Hedefimiz 15 Eylül’e kadar sandık kurullarını tamamlamak. Ardından eğitim çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

GENÇ SEÇMENE GENÇLİK KOLLARI, KADIN SEÇMENE KADIN KOLLARI

ATİLLA Kaya, her ilçede sandık yönetimlerinin ay sonunda kapsamlı bir raporu İl Başkanlığı’na sunduğunu, bu rapordaki yerel sorunlara göre ArGe biriminin proje hazırladığını dile getirerek şunları söyledi: “Genç seçmene gençlik kolları, kadın seçmene kadın kolları gidiyor. Evlere giden sandık görevlilerine partinin İzmir vizyonu hakkında eğitim veriyoruz. 35 proje ve anayasa hazırlık çalışmaları da anlatılıyor. Her ilçede her ay en az üç eğitim çalışması yapıyoruz. Seçmenin hem yerel, hem genel ihtiyaçlarını soruyoruz. Partimizi değerlendirmesini istiyoruz. İnsanlar ne düşünüyor, ne istiyor onlara bakıyoruz. Talepleri, sorunları, teşkilat olarak partinin mutfağına alıyoruz. ArGe, yerel yönetimler ve seçim işleri başkanlıklarıyla değerlendirme yapıyoruz. Adaylar belli olmadan projeler ortaya çıkacak.”

SEÇİM SONUCUNU BİR HAFTA ÖNCESİNDEN AÇIKLAYACAĞIZ

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, çeşitli sorularla sandık yönetimlerinin partiye olan ilgiyi de ölçtüklerini belirterek, yerel seçimden bir hafta önce İzmir’de seçim sonucunu açıklayacaklarını öne sürdü. Kaya şöyle konuştu: “İl Başkanımız Ömer Cihat Akay, seçimden bir hafta önce ilçe ilçe seçim sonucunu açıklayacak. AK Parti’nin yanı sıra CHP ve MHP’nin oy oranlarını da açıklayacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul adayı olduğu 1994 seçimlerinde sonucu bir hafta öncesinden nasıl açıkladıysa, biz de öyle ilan edeceğiz. Bizim aday adayı sayımız da CHP’den fazla olacak. Çünkü 30 ilçeyi iki aydır dolaşıyoruz, partiye ilgi çok yüksek. Gezi Parkı protestolarının olduğu dönemde yaklaşık 15 bin yeni üye geldi. 2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı ama bu seçimde öyle bir olayla karşılaşmadık. Demek ki partimizi anlatmayı başarabilmişiz”

ADALET ve Kalkınma Partisinin kuruluşunun 12′nci yıldönümü münasebeti ile Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, dün bir açıklama yaparak, partisinin 12. yıldönümünü kutladı. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin, karanlığın üzerine doğan bir güneş olduğunu belirten Görmez, bu tarihin Türkiye Cumhuriyeti için bir milat olduğunu ifade etti. 80 yılda yapılmayanı AK Parti iktidarının sadece 12 yılda gerçekleştirdiğini söyleyen Adnan Yaşar Görmez: “Türkiye’nin kötü gidişine bir ‘dur’ diyen partimiz, köklü değişiklik ve reformlara da imza atma başarısını göstermiştir. Ülkemizin el atmadık ve çözülmedik sorunu kalmadı. 12 yılda tarih yazdık. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine yükseltip, daha ileriye götürmek için çalışmaya devam ediyoruz”

AK Parti 12 yaşında

2001 yılında kurulan ve 2002 seçimlerinde iktidara gelen AK Parti, daha sonra girdiği bütün seçimleri ezici bir oy farkıyla kazanmayı bildi. Kurulduğu günden bu yana gerek genel iktidarda, gerekse de yerel iktidarın büyük bir bölümünde söz sahibi olan AK Parti, 12 yaşına girdi. İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti’nin iktidarda geçirdiği 12 yıllık sürenin hizmet olarak bakıldığında geçmiş yıllarda yapılan 80 yıllık hizmete bedel olduğunu vurgulayarak, hizmetlerin her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti. Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, adalette, toplu konutta, tarımda, sanayide, enerjide, eğitimde ve savunma sanayide önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Görmez: “40 yıldır başa bela olan IMF’ye olan borcu sıfırlayıp, ülkemizden def ettik. Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada söz sahibi haline getirdik. Hak, özgürlük ve demokratikleşme alanında önemli atılımlar gerçekleştirdik. Ülkemizi 10 kat büyüttük” diye konuştu.

AKAY’DAN ADAY ADAYLARINA UYARI

AK Parti’de Genel Merkez belediye başkan aday adaylığı ve belediye meclis üyesi adaylığı için takvimi henüz açıklamazken, yaklaşan süreç öncesi AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, aday adaylarına yönelik kırmızı çizgi çizdi. Aday adaylığı başvuru takvim sürecini CHP’nin uzun tuttuğunu hatırlatan, halen CHP’de aday adaylığı sürecinin işlediğini hatırlatan Akay, AK Parti’de böyle bir şey olmadığının altını çizdi. Ömer Cihat Akay, “Takvim belirlenmeden birinin çıkıp aday adayıyım deyip dolaşmasına kesinlikle sıcak bakmıyoruz. Kimse böyle bir çalışmanın içine girmesin. Genel Merkez işaret etmeden kimse adaylık çalışması yapmasın. Yoksa ismi çizilir. AK Parti’de adaylık sürecinin nasıl işlediği bellidir. Adaylık beklentisi içerisinde olan herkes AK Parti’nin kültürüne ve teamüllerine uygun hareket etmek durumundadır.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    hücre değil damar çalışmasıda yapsanız selçukta mhp ile chp çekişir..

  2. Anonim dedi ki:

    yahu kimi çiziyorsunuz..adam açık açık çalışıyor adayım diye..aday adayı değil bak adayım diyor..

  3. LAZ OĞLU dedi ki:

    mhp chp arasında geçer seçim adayım diyen zatı görüyoruz tek tabanca turu atıyor selçuk sokaklarında nafile boşa kürek çekiyor insanlar bende dahil o partiye oy atmak şurada kalsın adını dahi zikretmek istemediğim parti 10 şiddetinde deprem misali yıkılacak altında kalacaklar

  4. Anonim dedi ki:

    tek çözüm osman abi gerisi hikaye..teşkilatın adını zikretmeyen adayın arkasından koşulmaz..ne olursa olsun ak partiyi içine sindirmiş aday olsun..korkusuzca ak partiliyim diyebilsin

  5. YASİN dedi ki:

    ak partili olmayan kişi adayım deyip oy istiyorsa ak parti o kişiyi aday yapmaz yıllarca emeği geçen osman başterzi veya halil düztaşın hakkı bence neden partinin yükünü çeken onlar hakta onların diğer aday eksi

  6. SelçuK dedi ki:

    Son ana kadar adaylar açıklanmamalı boşu boşuna yıpratılıyo