Selçuk Haber

ADD Başkanı Sessizliğini Bozdu

tuncaykirec-addbaskani2

Uzun zamandır ADD hakkında sosyal medyada bazı kimlikler tarafından yazdırılan ve kışkırtılan cümlelere cevap vermek gerektiğini belirten ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç sözlerine şu şekilde başladı. ‘Türkiye genelinde ADD şubelerine ve Atatürkçü kimliklerine saldırıları medyadan takip etmekteyiz. Çok zaman geçmeden bu anlayış Selçuk’ta da gerçekleşti. Özellikle Sema Hanım (Selçuk AK Parti İlçe Başkanı)uzunca bir süredir sosyal medyada başkalarının ağzından derneğimiz ve işletmemiz hakkında polemikler yaratmaya çalışmaktadır. Selçuk’ta yayın yapan bir gazeteye verdiği demeçte derneğimize bazı sorular sormaktadır. Bunları sorma hakkını nereden bulduğunu merak etmekteyiz. Çünkü Sema Hanım derneğimizin herhangi bir organında görevli değil, üyesi de değil. Atatürkçü olup olmadığı da tartışma konusudur’ diyerek sert bir dille gazeteye verilmiş demece tepkisini gösterdi.

Yönetim Kurulunu toplayarak gazete de çıkan demeç hakkında bilgi aktaran ve ADD’ne bu tür saldırıların bundan sonrada devam edeceğini vurgulayan ve birliktelik çağrısı yapan ADD Selçuk Şubesi Başkanı ‘Biz bu açıklamaları, Sema Hanım için değil Derneğimize üye olan ve gönül veren insanlar için yazıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin ticaret yapmasını etik bulmadığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı seçimden önce şehit aileleri ve gaziler derneğine yer sözü verirlerken bu etik kurallar akıllarına gelmedi mi? Şehit ailelerinin ve gazilerimizin umutları ve beklentileri su istimal edilmiştir. Bu hangi etik kurallara uygundur. Ayrıca bizim işletmemizi bir ticarethaneden çok sosyal bir proje olarak görebilirsiniz. Biz bir işletmenin nasıl işletileceğini göstermek için çaba harcamaktayız. Ama belediyenin bazı işletmeleri bizi örnek alacakları yerde bizi rakip gibi görüyorlar. Sonuç tabiî ki hüsran oluyor. Kırılan camlar, çerçeveler, ödenmeyen hesaplar, bulunmayan sorumlular, susan yöneticiler. Sema Hanım toplumu aydınlatma konusundaki çabalarını saygıyla karşılıyoruz. Biz ADD Selçuk Şubesi olarak her yıl olduğu gibi 2014 denetiminden de alnımızın akıyla çıkmışızdır. Bizler deneyimli dernek yöneticileri olarak Belediyenin birinci yılında Ayasuluk Kafe, Gezi Kafe, Carpouza Kafe ve Havuz Restoran, ne kadar kar – zarar etmiştir. Bunları açıklarsa Selçuk halkı olarak bizi çok mutlu eder. ADD Selçuk İşletmesinin seçim döneminde bazı kişilere verilme konusunda diyalogların yaşandığı halk arasında söylenmektedir. Yoksa yapılan çabalar bundan mı kaynaklanıyor?’ diyerek ADD Selçuk İşletmesi hakkında pazarlıkların seçimden önce tartışıldığını ifade etti.

Tartışılması gereken konuların işletme hakkında değil Selçuk’a neler katkı koyarız ana fikrini savunan Kireç; Yapılan faaliyetler hakkında kısa bilgiler aktardı: Derneğimiz bu sene Atatürk İlköğretim Okulundaki çocuklara giyecek yardımı, Belevi Beldesinde ki okula Atatürk köşesi yaptı. Daha önceki senelerde ise 200 çocuğumuza çanta ve kırtasiye malzemesi yardımı, meslek lisesine Atatürk köşesi 27 öğrenciye 8 ay boyunca burs verdik. Bu yıl yapacaklarımız okullardan gelen talepler üzerine 19 Mayıs İlköğretim Okuluna Atatürk büstü ve Atatürk köşesi yapımı. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Atatürk baskılı tişört dağıtımı, ihtiyacı olan öğrencilere burs dağıtımı planlamalarımız içerisindedir. Bunların yanında dernek binamızın zeminini laminant, işletmenin iç alanını fayans döşettik. Tüm masa ve sandalyeleri değiştirdik. Selçuk Belediyesinin ihaleye açtığı Agora Çarşısındaki dükkânlardan üç âdetini ihaleye girerek kiraladık. Burada eğitime destek prensibimize dayalı olarak bu alanları kütüphaneye dönüştürdük. Bunların hiçbirini reklam malzemesi olarak kullanmadık. Bu tür çalışmalarımız tüm engellemelere rağmen Selçuk halkına ve eğitimine desteğimiz devam edecektir. Lütfen kimsede bizi ne reklam malzemesi ne de siyasi malzeme kullanmasın. Herkes belediye başkanıyla ve siyasi partilerle olan hesaplaşmalarını kendi aralarında yapsınlar. Ama çift başlı belediyenin sivil toplum örgütü olarak takipçisiyiz. Personel sayısı, belediyenin hizmetleri ve Arvalya mevkiindeki imar değişikliklerinin takipçisiyiz. Daha önce dediğim gibi kafelerin kar ve zarar hesaplarının da takipçisiyiz. Oralar bir işletmemi yada Selçuk halkının paralarının heba edilip, birilerine peşkeş çekildiği yerler mi. Biz nasıl duyarlılık gösterip cevap verdiysek aynı duyarlılığı herkesten bekliyoruz’ diyerek Selçuk Belediyesi’nin birinci yılında şeffaf belediyecilik ilkesini ne kadar başardığını görmek için pazartesi günü Selçuk’ta yayın yapan tüm gazeteleri alarak Selçuk Belediyesi’nin birinci yılı değerlendirme açıklamalarını okuyacağım ifadesiyle sözlerini sonlandırdı.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version