site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Anadolu Coğrafyası Kaşifleri Ultra GAP Turunda

Anadolu Coğrafyası Kaşifleri Ultra GAP Turunda
23.04.2015
A+
A-

ULTRA GAP TURU

Özgür Aydoğan’ın organize ettiği seyahat Ormet Turizm güvencesinde 19-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşecek. Ultra GAP Turu’nun standart GAP turlarından en önemli farkı daha fazla ili ve ziyaret noktasını kapsaması olacak. Seyahat süresince büyülü bir coğrafyayı keşfetme, birbirinden güzel fotoğraflar çekme, zengin ve eşsiz bir mutfağı tanıma, renkli kültürleri gözlemleme olanağı bulacak olan Anadolu Coğrafyası Keşif ve Araştırma Topluluğu üyeleri aynı zamanda müthiş bir atmosferinde heyecan verici ve son derece eğlenceli bir seyahate çıkma şansını da yakalayacaklar. Otel konaklamalı gerçekleşecek faaliyete zorlu ve bir o kadar da maceralı bir seyahati göze alan herkesi beklediklerini söyleyen Aydoğan, doğa, tarih, arkeoloji ve Anadolu Coğrafyası’nın kültür zenginlikleri ile ilgilenenler için bu seyahat tam bir ziyafet olacak dedi.

Anadolu Coğrafyası Keşif ve Araştırma Topluluğunun gerçekleştireceği ULTRA GAP TURU seyahati sırasında gezginlerin görmeyi planladıkları başlıca yerler şu şekilde olacak:

Hatay: Hatay Arkeoloji Müzesi, Samandağ Şelalesi,Beşikli Mağara, Titus Tünelleri, Vakıflı Köyü (Türkiyenin tek Ermeni köyü), Hıdırbey’de Musa Ağacı, St. Simon Manastırı, St Pierre Kilisesi, Hatay Merkez (Künefe, Kağıt Kebabı, Hatay Mezeleri, Humus).

Gaziantep: Zeugma Mozaik Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Kalesi, Gaziantep Kahramanlık Panaroması Müzesi, Tarihi Hanlar, Bakırcılar Çarşısı, Tahmis Kahvesi, Ermeni Mahallesi, Gaziantep Merkez (Gaziantep Kebapları, Katmer, Baklava, Beyran Çorbası).

Şanlıurfa: Batık Halfeti Köyü, Tarihi Harran Üniversitesi kalıntıları, Şanlıurfa Tarihi Çarşı, Aynzeliha (Balıklıgöl) ve Halil-ür Rahman Gölleri, Urfa Kalesi, Göbekli Tepe.

Mardin: Süryani Kadim Manastırı Deyrulzafaran, Eski Mardin, Mardin Müzesi, Bedesten Çarşısı, Hasankeyf, Midyat konakları, Midyat Çarşı (Süryani Şarabı ve Telkari Takılar), Midyat Kilise ve Manastırları.

Adıyaman: Kommagene Kralı Antiocos’a ait tümülüs ve anıtsal yapılar, Nemrut dağında güneşin doğuşu, Roma dönemine ait tarihi Cendere Köprüsü, Haydaran Kaya Mezarları, Karakuş.

Adana: Sabancı Camii, Meşhur Merkez Parkı.

Konya: Mevlana Müzesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.