site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Parklara Çağdaş Yenilik

Selçuk’ta Parklara Çağdaş Yenilik
23.07.2013
A+
A-

selcuk-park-oyuncak

Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Kentteki Tüm Parkların Oyun Gruplarını Yenilemeye Hazırlanıyor.

2012 yılında 14 Mayıs Mahallesi’nde 6 bin 500 metrekare 3 park, Zafer Mahallesi’nde 9 bin metrekare 2 park, Cumhuriyet Mahallesi Barış Caddesi’nde 603 metrekare büyüklüğünde bir park yapan Selçuk Belediyesi, Emlak Park’ı yeniden düzenleyerek Gezi Park adı verildi. İstasyon Meydanı’ndaki düzenleme çalışmaları ile de 1999 yılında toplam 63 bin metre kare olan Selçuk’taki yeşil alan miktarı 2013 yılında 222 bin 534 metrekareye yükseldi. Kişi başına düşen yeşil alan miktarında 7, 94 metrekareye ulaşan Selçuk, çağdaş şehirciliğin hedefi olan kişi başına 7 metrekare yeşil alan miktarının da üzerine çıktı. Kamuoyu araştırması ile Selçuk halkının park taleplerinin sürdüğünün tespit edilmesi üzerine tüm parkların, oturma ve oyun gruplarının yenilenmesi ve çevre düzenlemesi yapılması için ihaleye çıkıldı. Ağustos ayı içinde Selçuk’un tüm parklarının baştan sona yenileneceğini ifade eden Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 2013 yılında yeni parklar yapılacağını da açıkladı.

OYUN GRUPLARI YENİLENECEK PARKLAR

Planlamaya göre, Zafer Mahallesi’nde Deniz Taylan Caddesi parkı, Kırıtaklar Sağlık ocağı parkı, Bademlik Caddesi Parkı, İsabey Mahallesi’nde Şehit  polis Metin Tavaslıoğlu Caddesi, 2020 sokak, 14 Mayıs Mahallesi’nde 4010 sokak, 4027 sokak, 4044 sokak, Cumhuriyet Mahallesi’nde 5028 sokak, Arılar sitesi, 19 Mayıs İ.Ö., 5019 sokak, 5031 sokak, 5033 sokak, 5035 sokak, 5056 sokak (demir yolu), İstiklal Caddesi, 5048 sokak ile Atatürk Mahallesi 1078 sokak, 1033 sokakta bulunan parklardaki oyun grupları yenilenecek. Ayrıca Şirince, Havutçulu, Çamlık, Gökçealan, Barutçu, Zeytinköy, Acarlar köylerinde park düzenlemeleri yapıldıktan sonra bu parklara da yeni oyun grupları kurulacak. Bu parklara ve diğer kent içi ve köy parklarına belediye atölyesinde hazırlanan 450 tane bankın montajı da yapılarak parkların düzenlenmesi tamamlanmış olacak. Öte yandan, Dutlu yol, Tören Alanı, Kırıtaklar Sağlık Ocağı Parkı’na spor aletleri konulacak.

YORUMLAR
  1. 14 MAYIS'TAN dedi ki:

    Selçuk’ta 14 mayıs mahallesinde oturmaktayım. 8 eylül ilkokulunun yanında evim, her yerde park var deniyor. Bundan 2 hafta önce çocuğumu aldım yanıma parka gitmek istedi. Ama ne evimin olduğu 8 eylül civarında ne de çarşıya çıkınca bir yerlerde bir çocuk oyun parkı bulabildim. Son şans büyük parka tabakların parka gideyim dedim. Ama orda da bir şey bulamadım oyun parkına dair. Eskiden büyük parkta şimdi add parkı oldu orası orda park vardı şimdi o da yok. Acaba ben mi başka yerde yaşıyorum bu açıklamaları yapanlar mı? 14 mayıs mahallesine bir park istiyoruz oyun parkı ama 8 eylül okulu yakınlarına…

  2. Çokbilmiş... dedi ki:

    Parkları yapmak sorun değil onları temizlemek ve bakımlarını yapmak da gerek…Parklar yapılıyor bir daha yanına uğrayan yok.vidaları mı çıkmış,gece içki içenlerin şişe kırıkları mı varmış kimsenin umrunda değil.parklarla ilgili bir ekip kurulup hergün bakımları yapılabilir.

  3. lütfen yayınlayın dedi ki:

    eğer emlak park gibi yenilenecekse bırakın kalsın.parkın ortasına diktiniz binayı üstelik kaç tane ağaç kestiniz.bi de utanmadan gezi parkı diyorsunuz.hani istasyon meydanındaki duran adamlar duran kadınlar nerede kendi başkanı olunca ağacı kesen susan adam oluyor herkes.

  4. anonim dedi ki:

    çingene çadırı gibi bir emlak park daha çok hoşunuza gidiyordu galiba sayın “lütfen yayınlayın” yeni hali size fazla modern gelmiş olmalı.

    1. Anonim dedi ki:

      modernliği sizden daha bildiğime eminim.o çingene çadırını yılladır orada tutan senin belediyendi.daha küçük bir bina ile çay bahçesi görünümünü bozmadan yenileyip güzelleştirebilirlerdi.hem 16 tane ağaç kesilmemiş olurdu.insanları eleştirmeyi seviyorsunuz.kesilen ağaçlardan hiç bahsetmiyorsunuz DURAN ANONİM. belediye ak partili olunca mı doğa sevgisi vatan millet sakarya

  5. isimsiz dedi ki:

    Parklar yapılıyor ama daha sonrasında bakım ve onarımı kesinlikle olmuyor. Kopan salıncaklar , kırılan kaydıraklar çocukların yaralanmalarına neden olmaktadır. Ayrıca zemin kumla dolurulmakta ve zamanla çukurlar oluşmakta ve yağmurlu havalarda çukurlara su dolmaktadır.
    Zemine çocuklaranın sağlığına uygun yumuşak parke taşları döşenmeli ve sık sık parkların tamir ve tadilatı yapılmalıdır.