site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Dağcılara Çadır Kurmak Yasak

Dağcılara Çadır Kurmak Yasak
18.12.2012
A+
A-

KAMPZirve Dağcılık Selçuk Şubesinin Şirince köyünde kurmayı planladığı çadırlı kampın yasaklanma gerekçeleri herkesi şaşırtıyor.

21-22 Aralık 2012 tarihlerinde kurulması planlanan Şirince Kıyamet Kampında kıyametin asıl sebebi olan doğadaki tahribat ve çevre sorunları dile getirilecekti. Etkinliğe 4 gün kala ellerine ulaşan yasaklama yazısı ile şaşkına dönen doğaseverler kuracakları kampı iptal etmek zorunda kalıp etkinliğin formatını değiştirme kararı aldılar. Kuracakları kamp hakkında çıkan yasak kararını anlayışla karşıladıklarını söyleyen Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan yaşanılanları şöyle değerlendirdi;

Yasak gerekçeleri komik
Elimize ulaşan yasaklama kararını etkinliğe katılacak doğaseverler ve diğer üyelerimizle paylaşınca haklı olarak şaşkınlık ve tepki mesajları aldık. Bir dağcılık kulübüne “kış şartları ve soğuk havada çadır kurulmasının riskli olacağı” söylenirse tabi ki bu komiktir. Üyelerimiz ve sporcularımız Ağrı dağı dahil 3000 m. üzeri bir çok dağda kamp kurup tırmanış gerçekleştirmiş insanlardan oluşmaktadır.

Yazının devamında ise “Şirince Köyü’nün rezerve olarak en yoğun dönemde olmasından dolayı çadır kurulamayacağı” söylenmiş halbuki kamp kuracağımız alan ruhsatlı bir kamping ve bu yasak söz konusu esnafın ticaretini olumsuz etkiliyor ve mağduriyet yaratıyor. Fahiş fiyatla fırsatçılık yapan malum şahsın pansiyon ve otelleri ne kadar önemliyse bizim kapımız ve kiraladığımız kampingde o kadar önemlidir.

Son bölümde ise “İl merkezlerinde yapılan toplantılarda kararlaştırılarak çadır kurulması uygun görülmemiştir” deniyor fakat biz sadece bildirimde bulunmuştuk. Şirince merkezi dışında olmamız, ruhsatlı bir kamping tercih etmemiz ve yasal bir dağcılık kulübü olmamız vesilesi ile hak ettiğimiz şekilde değerlendirileceğimizi ummuştuk.

Her şeye rağmen anlayış ile karşıladık
Yasaklamayı tabi ki doğru bulmuyoruz fakat anlayışla karşılıyoruz. İlçemiz idarecileri içinde bulundukları yoğun ve stresli süreçte bazı ayrıntıları gözden kaçırıp işi sıkı tutmak adına bizleri olumsuz etkileyen kararlar alabilirler. Bizler bu kararı saygı ve olgunlukla karşılıyoruz ve yasağa uyacağımızı bildiriyoruz.

Dağcılık camiası, üyelerimiz ve kampın katılımcıları tarafında tepki ile karşılanan bu kararı kendi sayfamızda şöyle duyurduk; “Zamanın azlığı ve ilişkileri yıpratmamak adına bizde çözüme dönük bir çalışma yaptık. Çadır kurmayacağız ama kapalı alanda uyku tulumu ve mat kullanarak konaklayacağız.“ dedik.

İhtiyaç halinde yardıma hazırız
Bizler ilçemizdeki bu önemli günde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada görev üstlenmeye hazırız. Daha önce kaybolma, kaza, yangın, kaçak av ve kaçak kazı konularında her zaman ilçemizin menfaatlerine uygun hareket ettik. 21-22 Aralık tarihlerinde de aynı şekilde tecrübeli arkadaşlarımız eşliğinde oluşabilecek kaybolma ve benzeri hadiselere katkı koymaya hazırız.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu haberde de oldugu gibi yasaklamayi getirenler iyice belli olmustur.. dagcilarimizin tecrubelerinden faydalaniniz o zaman!!!!