site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

65 Yaş üstüne hergün izin, 18 Yaş altına yasak kalktı

65 Yaş üstüne hergün izin, 18 Yaş altına yasak kalktı
09.06.2020
A+
A-

Kabine toplantısında yeni kararlar alındı. Erdoğan, kabine toplantısı ardından açıklamalar yaparak alınan yeni kararları duyurdu. Alınan kararlara göre 65 yaş üstü her gün dışarı çıkabilecek, 18 yaş altı da ebeveynleriyle çıkabilecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzun süredir video konferans yoluyla yapılan kabine toplantıları, bugün ilk kez yüz yüze gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından alınan kararları açıkladı.

65 YAŞ VE 18 YAŞ KARARI
Merakla beklenen 65 yaş üstü ve 18 yaş altının sokağa çıkma yasakları kalktı. Erdoğan kararı “65 yaş ve üstü vatandaşlar haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekler. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama, küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır.” ifadeleriyle duyurdu.

LOKANTA VE KAFELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ
Salgın dönemini en az kısıtlama, can kaybı ve ve ekonomik sıkıntıyla atlatıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı, “Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00’den 24.00’e uzatılmıştır.

SİNEMA VE TİYATROLAR 1 TEMMUZ’DA AÇILIYOR
Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.