site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

600 kişinin topladığı domatesi hasat edecek

600 kişinin topladığı domatesi hasat edecek
21.07.2015
A+
A-

600 kişinin topladığı domatesi hasat edecek

Geçtiğimiz şubat ayında ilk kez domates dikme makinesi ile dikim yapan Hasanoğulları Tarım, şimdi de Türkiye’de sadece 2 tane bulunan domates hasat makinesini bünyesine dahil etti.

HASANOĞULLARI Tarım, yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor. 5 yıl önce kurulan şirket, geçtiğimiz aylarda ikinci şubesini Torbalı ilçe merkezine açarken, domates hasadı öncesinde bünyesine önemli bir makineyi daha dahil etti. İlçenin en önemli domates üreticileri arasında yer alan firma, Türkiye’de sadece 2 tane bulunan Guaresi DS 48 adlı domates hasat makinesini Torbalı’ya getirtti. Makine günde 600 ton domates toplama kapasitesine sahip. 600 işçinin bir günde yaptığı işi gerçekleştiren bu makine ile domates hasadı artık çok daha hızlı ve kaliteli olarak gerçekleştirilecek. Firma sahiplerinden Ömer Avinç: “Tarımda teknolojiyi takip etmek gerekiyor. Bizde gerçekleştirdiğimiz bu yatırımla, domates hasadını artık çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yapacağız” dedi.

5 YILDA OVANIN MARKASI OLDU

2010 yılının sonuna doğru Pamukyazı’da faaliyete geçen Hasanoğulları Tarım, zirai ilaç, tohum ve gübre satışı gerçekleştiriyor. Ovanın içinde olması ve çiftçiyle birebir ilgilenmesi nedeniyle, sektörde kısa sürede kendini ispatlayan Hasanoğulları Tarım, aynı zamanda her yıl yüzlerce dönüm arazide üretimde gerçekleştiriyor. Çiftçiye her türlü hizmeti veren ve tarlasına kadar gidip sorunu yerinde çözen Hasanoğulları Tarım, damlama sulama sistemi satış ve montajını da gerçekleştiriyor. 55 ülkeye zirai aletler ihraç eden Alpler firmasının bayiliğini alan firma, bölgenin en önemli kuruluşları arasında gösteriliyor. Tarım sektörüne yönelik olarak gerçekleştirdiği yatırımlarla dikkat çeken firma, yaptığı kaliteli üretimle de dikkat çekiyor.

FERRARİ İLE DOMATES DİKTİ

5 yıl önce kurulan Hasanoğulları Tarım, aynı zamanda 4 yıldır da İzmir’in en büyük marketler zinciri olan Gürmar’a sebze tedarik ediyor. Her yıl gerçekleştirdiği yatırımlarla büyüyen firma, bünyesinde oluşturduğu sulama sistemleri birimi ile damlama sulama konusunda ovaya hizmet veriyor. Firma, geçtiğimiz şubat ayında da bünyesine Ferrari domates dikme makinesini dahil etmişti. Günde 40 işçinin diktiği araziyi diken makine ile bu yıl ilk kez domates fidesi dikildi. İkinci şubesini de geçtiğimiz aylarda Zahire Pazarı’nda açan Hasanoğulları Tarım, Türkiye’de sadece 2 tane bulunan İtalyan Guaresi DS 48 adlı domates hasat makinesini bünyesine dahil etti. Torbalı’da bir ilk olan domates hasat makinesi, Ramazan Bayramı’ndan sonra ovadaki yerini alacak ve hasat işlemine başlayacak.

İŞÇİLİK MALİYETİ AZALDI

Torbalı’da bu yıl 50 bin dekarın üzerinde domates üretimi yapılırken, hasat gelecek hafta başlayacak. İlçenin önemli domates üreticilerinden olan Hasanoğulları Tarım, yetiştirdiği domatesleri makineyle birlikte hasat edecek. Guaresi DS 48, günlük 600 ton domates toplama kapasitesine sahip. 600 kişinin bir günde yaptığı işi tek başına gerçekleştiren makinenin işçilerden çok daha iyi ve kaliteli domates topladığını dile getiren Ömer Avinç: “Makine taş, toprak, yeşil, çürük gibi hiçbir şeyi almıyor. Bu makine ile domates hasadı çok daha hızlı ve kaliteli olacak. İşçilik maliyetlerini de en aza indireceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.