site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

50 Yaşından Sonra İdrarınızı Sıkı Takibe Alın

50 Yaşından Sonra İdrarınızı Sıkı Takibe Alın
12.02.2013
A+
A-

Portrait of smilingErkeklerin Korkulu Rüyası Prostat Büyümesi İdrar Şikâyetleriyle Kendini Gösteriyor.

Yaşı 50’nin üstünde olan erkeklerin korkulu rüyası prostat hastalığı, ilerleyen yaş ile beraber prostat bezinin büyümesinden kaynaklanıyor. Vücuttaki hormonal değişikliklere bağlı olarak prostat bezinin büyüyerek idrar kanalını sıkıştırması sonucu idrar şikâyetleriyle kendini belli ediyor.

Universal Kuşadası Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Zafer Akar hastalık hakkında yaptığı açıklamada “50 yaşın üstündeki erkeklerde geceleri sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, ağrı ve acı  duyma, idrarda kan görme, boşalmada ağrı ve menide kan ile sırt ve belde sürekli ağrı gibi şikayetler görülebilir. Prostat büyümesi kendini özellikle idrar sorunlarıyla belli eder. Bu yüzden 50 yaşından üstündeki erkekler idrarını yakın takibe almalıdır. Saydığım şikâyetleri yaşıyorlarsa mutlaka bir üroloji doktoruyla görüşmelidirler” dedi.

YILDA EN AZ BİR KERE KONTROLE GİDİN
Dr. Akar “yılda en az 1 kere kanda PSA testi ve prostat muayenesi gerekirse ultrasonla muayene prostat kanserinde erken tanıyı sağlıyor. Böylece bizler çok kolaylıkla müdahale edip, hastanın hayatını kolaylaştırıyoruz. Böylece erkeklerin ileri yaşlarda prostat sorunlarıyla uğraşmalarına gerek kalmıyor” dedi.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Tedavi için ilaçla tedavi ve cerrahi tedavi yöntemleri olduğunu söyleyen Akar, ilaç tedavisinin büyümeyi tamamen ortadan kaldırmadığını, prostatı gevşeterek idrar kanalını rahatlatmayı sağladığını belirtti.  “İlaç tedavisinin başarısız veya faydalı olamayacağının düşünüldüğü kişilerde cerrahi tedaviler uyguluyoruz. Bunun için açık ve endoskopik- lazer cerrahi yöntemlerimiz mevcuttur” dedi.

HASTALAR  RED LİGHT LASER YÖNTEMİNİ TERCİH EDİYOR
Tedavi yöntemleri arasında red light lazer cerrahisinin de olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Dr. Zafer Akar, lazer yöntemiyle kapalı olarak prostata ulaştıklarını ve lazer enerjisi kullanılarak etkili ve hızlı bir şekilde prostatı buharlaştırdıklarını söyledi. Yöntemin derin dokuları etkilemediği için güvenli bir yöntem olduğunun altını çizen Üroloji universalkusadasi-prostatUzmanı Dr. Akar “ her büyüklükteki prostata uygulanabilen ve kanama olmayan bir metod olması sebebiyle Redlight lazerle prostatın buharlaştırılması işlemi, operasyonun süresini ve hastanede kalış süresini kısaltıyor, hastalar ameliyat sonrası sertleşme ve idrar kaçırma problemleri yaşamıyor. Bu yöntemle yapılan operasyonlar, prostat büyümesi nedeniyle yapılacak cerrahi işlemlerden en az risk taşıyan ameliyat olarak kabul ediliyor.”dedi.

TEDAVİ EDİLMEZSE NE GİBİ SORUNLARA YOL AÇAR?
Hastalığın tedavi edilmeme durumlarında idrarın tam boşaltılamamasına bağlı olarak idrar yolu enfeksiyonu gelişebildiğine ve mesanede taş oluşabildiğine dikkat çeken Dr. Akar, “idrar yolu tam olarak tıkanırsa idrar yapamama durumu oluşabilir. Bu problemler uzun süre devam ederse böbrek yetmezliği gelişebilir. Prostattan kanama olabilir” diye uyardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.