site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

49. Selçuk Efes Festivali renkli ve eğlenceli görüntülerle başladı

49. Selçuk Efes Festivali renkli ve eğlenceli görüntülerle başladı
06.09.2018
A+
A-

49. Selçuk Efes Festivali başladı. Festivalin ilk gününe sayısı 250’yi geçen festival stantları, folklor ve dans gösterileriyle Selçuklu Sanatçı Harun Gürbüz’ün konseri damga vurdu.

49. Selçuk Efes Festivali başladı. 4- 9 Eylül tarihlerini kapsayan festivalin ilk gününde eğlence ve coşku bir aradaydı. İzmir Büyükşehir Bandosu’nun eşliğinde İstasyon Meydanı’ndan başlayan festival kortejiyle festival coşkusu Selçuk’un sokaklarını sardı. Festival kortejinde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Eşi Ayşen Bakıcı vatandaşlarla birlikte yürüdü. Pazar yerinde son bulan kortejin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile 49. Selçuk Efes Festivali resmen başladı.

Selçuklular festivalin ilk gününde zeybekten valse, Karadeniz oyunlarından roman danslarına kadar Türkiye’nin ve dünyanın farklı renklerini yansıtan folklor ve dans gösterilerini izlediler.

Memleketim şarkısını hep bir ağızdan söylediler

Selçuklular folklor ve dans gösterilerinin ardından cep telefonlarının ışıkları eşliğinde hep birlikte “Memleketim” şarkısını söylediler. Renkli görüntülerin yaşandığı an festivalin ilk gününde unutulmaz kareler arasına girdi.

18 Yıllık hasret bitti

49. Selçuk Efes Festivali 18 yıllık hasreti sona erdirdi. Selçuklu Sanatçı Harun Gürbüz, festivalin ilk gününde Selçuklularla sahnede buluştu. Müzik eğitimi alan, bu alanda akademik kariyer yapan aynı zamanda 2003 yılında TRT’nin açmış olduğu ses yarışmasında Türk Sanat Müziği dalında birincilik olmak üzere müzikal anlamda pek çok başarıya imza atan Harun Gürbüz birbirinden güzel şarkılarını Selçuklularla birlikte söyledi.

Hemşehrileriyle birlikte söyledi

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahnede hemşehrilerini coşturan Harun Gürbüz’ün konserinin sona ermesinin ardından sahneye çıkarak genç sanatçıyı tebrik eden Başkan Bakıcı; “ Kendisinin Selçuk’ta sahneye çıkmasını çok istiyordum. Çok güçlü bir ses. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Başkan Bakıcı Harun Gürbüz’e çiçek ve Artemis Heykeli vererek tüm Selçuklular adına teşekkür etti. Gürbüz ise daha sık Selçuklu hemşerileriyle buluşmak istediğini söyleyerek; Başkan Bakıcı’ya teşekkür etti.

Mevlana ve Goethe Celsus’ta buluşuyor

49. Selçuk Efes Festivali 5 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde Felsefeci Özgür Dayaç eğitmenliğinde çocuklar için düzenlenecek Felsefe Atölyesi, saat 16.00’da “Çocuklar ve Gençler için Şişme Oyun Parkı açılışı (saat 23.00’e kadar açık kalacak), saat 19.00’da Cengiz Baykal Arşivinden Dünden Bugüne Selçuk Efes Festivalleri Sergisi Açılışı ile devam edecek. Festivalin ikinci günü olan 5 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleşecek “Mevlana ve Goethe İnsanlığın Dorukları” adlı kültürlerarası edebiyat etkinliğiyle devam edecek. 49. Selçuk Efes Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgiler. Selçuk Belediyesi kurumsal web sitesinden ve facebook hesabından alınabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.