site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

32. Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali İçin Hazırlıklar Başladı

32. Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali İçin Hazırlıklar Başladı
17.12.2013
A+
A-

DEVE_guresleri-selcuk

Selçuk’u dünya çapında duyurmak, kentin ekonomisini yükseltmek, gelenek ve göreneklerini sürdürmek için her yıl düzenlenen deve güreşleri festivali bu yıl 18- 19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Selçuk Belediyesi’nin sponsorluğunda ve destekleriyle düzenlenecek festivale bu yılda binlerce deve güreşi tutkununun katılacağı bekleniliyor. Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali aynı zamanda Türkiye’de düzenlenen en büyük kış pikniği olma niteliği de taşıyor. Yurdun dört bir yanından güreşleri izlemek için Selçuk’a gelen güreş severler güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor. Pamucak Güreş Arenası’nda gerçekleştirilecek olan deve güreşleri için belediye ekipleri  ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı üyeleri çalışmalara başlayarak binlerce yerli ve yabancı turisti en iyi şekilde ağırlamaya hazırlanıyor.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen ve 60 değişik yerde yapılan deve güreşlerinin “en popüler ve en iyi organizasyonu” olarak ünlenen 32. Selçuk – Efes Deve Güreşleri Festivali bu yıl iki gün boyunca yapılacak . 18 Ocak Cumartesi günü İstasyon Meydanında 4. Altın havan en süslü deve yarışması düzenlenecek. Develeri süsleyerek, yarışmaya hazırlayan deve sahipleri, develerini kortej eşliğinde jüri üyelerine tanıtacak.  Özenle süslenmiş develer  temizliğinden giyimine kadar tüm özellikleriyle jüri üyeleri  tarafından puanlanacak. Birinci olan deveye her yıl olduğu gibi bu yıl da altın havan takılacak.  Pazar günü ise onlarca deve arenada rakibi ile güreşecek. Yüzlerce yıllık gelenek Selçuk’ta yine nefes kesecek .

2013 takvim deve güreşi

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    SELCUK BELEDIYESININ BU BUYUK VE TARIHI ORGANIZASYONUNA KATKILARINDAN DOLAYI DEVE SEVERLERDEN BIRI OLARAK COK TESEKKUR EDIYORUZ… SAYIN MUSTAFA IBILI YI VE SAYIN METIN CITAK ABIMIZI TEBRIK EDIYORUZ. VE AYRIYETTEN BU ORGANIZASYONDA EMEGI GECEK HER BIREYE DE SUKRANLARIMIZI SUNARIZ… JERLEWIS! ARKADASIM ILE ORDA OLMAYA CALISACAGIZ.

  2. Eda dedi ki:

    sağolum