site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

2020-2021 eğitim ve öğretim takvimi açıklandı!

MEB tarafından 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimi açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve orta dereceli okulların ne zaman açılacağına dair genelge yayınladı. Peki takvime göre okullar ne zaman açılacak? Tatil tarihleri ne zaman?

2020-2021 eğitim ve öğretim takvimi açıklandı!
07.07.2020
A+
A-

MEB tarafından 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimi açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve orta dereceli okulların ne zaman açılacağına dair genelge yayınladı. Peki takvime göre okullar ne zaman açılacak? Tatil tarihleri ne zaman? İşte ayrıntılar..

Koronavirüs dolayısı ile erken kapanan okullar, bu yıl tekrar açılacak mı sorusu bilim kurulu üyeleri tarafından tartışılırken, MEB tarafından bugün 81 ile geneline genelge yayınladı. Genelgede 2020-2021 eğitim ve öğretim ilk ve orta dereceli okulların ne zaman açılacağına dair bilgilendirme yapıldı.

BU YIL OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?
Milli Eğitim Bakanlığı,okulların 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü açılacağını söyledi.Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

“Bakanlık olarak, şartların uygun olması, yine Bilim Kurulunun görüşleri dikkate alınarak, 2020-2021 ders yılının 31 Ağustos’ta başlamasını planladık” dedi.

Eğitim ve öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için önemli kararlar aldıklarını ve eğitimin aksamasını engelleyecek alternatif durumlar üzerinde durduklarını ifade eden Mete, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“BİLİM KURULU ÖNERİLERİ DOĞRULTUSUNDA”
“Ders zilimizi 31 Ağustos’ta çalacak, birinci dönemin ilk 3 haftasında ağırlıklı ve devamında yıl boyunca destekleme yetiştirme kurslarımızda olmak üzere telafi eğitimi yapacağız. Telafi, okulların açılmasıyla birlikte yeni ders yılının ilk 3 haftasında gerçekleştirilecek. Bu konuda farklı senaryolar üzerinde çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada; Yaptığımız araştırmalar, il müdürleriyle yapılan değerlendirmeler ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, değişen koşullar dikkate alınarak alternatiflerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

2019 YILI 2. DÖNEMİNE AİT DERSLER NE OLACAK?
“Bu nedenle Bakanlık olarak, şartların uygun olması, yine Bilim Kurulunun görüşleri dikkate alınarak, 2020-2021 ders yılının 31 Ağustos tarihinde başlamasını, birinci dönemin ilk 3 haftasında Bakanlığımızca hazırlanan eksik konu ve kazanım tablosu çerçevesinde, okullarımızda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ait işlenemeyen derslerin eksik konu ve kazanımlarının giderilmesini, yine bu çalışmaların yıl boyunca ve yapacağımız düzenlemelerle destekleme yetiştirme ve kurslarımızda sürdürülmesini planladık’’ dedi. Mete konuşmasını şu ifadelerle tamamladı;

Süreçte, okullarımızın her tür ve kademedeki haftalık ders çizelgeleri, öğrenim şekilleri, ders saatleri, süreleri, iş takvimi, ara tatilleri ile kazanım matrisleri dahil olmak üzere ortaya çıkabilecek istisnai durumlara da hazırlıklıyız”

2020-2021 EĞİTİM TAKVİMİ
Gönderilen genelgeye göre tarihler şu şekilde:
Okulların açılış tarihi: 31 Ağustos 2020
Okulların kapanış tarihi: 18 Haziran 2021
Birinci dönem ara tatili: 16 – 20 Kasım 2020
Yarıyıl Tatili: 25 Ocak – 5 Şubat 2021
İkinci Dönem Ara Tatili: 12 – 16 Nisan 2021

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.