Selçuk Haber

Yeşilçimen: 2015 Selçuk’ta yatırım yılı olacak

SEMAYESİLCİMEN

Selçuk’un 25 yıllık CHP iktidarının ardından 2014’te AK Belediyecilikle tanıştığını dile getiren AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, “Selçuk’ta yatırım bereketi yaşanacak” dedi.

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, 2015 yılının ilçesi için yatırım yılı olacağını söyledi. Selçuk’ta 25 yıllık CHP iktidarının sona erdiğini ve AK Partili belediyeciliğin meyvelerinin 2015 yılında alınmaya başlanacağını belirten Yeşilçimen, “2014 yılında Selçuk’ta 25 yıllık CHP iktidarını devirdik. 2015 yılı ise Selçuk için yatırım ve hizmet yılı olacak. Belediye ile birlikte yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için Ankara’ya üs kuracağız. Çünkü ilçemizde devletin yatırımları 15 yıl engellendi. Devletimiz bir türlü yerel belediye ile el sıkışamadı. Biz 2015’te tüm bu pürüzleri ortadan kaldırdık. Tüm projeler 2015’te hayata geçecek. 2015 yılı devlet ve belediye açısından verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz bir yıl olacak. Selçuk halkı bize inanmaya ve güvenmeye devam etsin. Birlikte sıkıntıları aşacağız” dedi.

Selçuk’ta ezber bozuldu
Selçuk’ta 5 bin kişinin üye olduğu AK Parti’de kadın ve gençlere ağırlık verdiklerini ve 25 yıllık CHP iktidarını yıkarak ezber bozduklarını belirten Yeşilçimen, “Benim en büyük şansım CHP’yi ve Selçuk’u çok iyi tanımam ve reflekslerini biliyor olmam. Ayrıca herkesin gönlüne girmiş ve siyasete farklı bir ses getiren Zeynel Başkanın da birleştirici rolü Selçuk’ta CHP iktidarını yıktı. Selçuk halkının hayallerini gerçekleştirdik. Çünkü Selçuk halkı bizden seçimi kazanmamızı istedi. Hem partililerin hem de partili olmadığı halde bize destek verenlerin hayali gerçek oldu. İlçenin tüm sıkıntılarını tek tek gidereceğiz” dedi.

Şirince ve Efes’e yatırım
2015 yılında hastane temelinin atılacağını, İZBAN’da ise Ocak ayında çalışmaların başlayacağını belirten Sema Yeşilçimen, 33 milyonluk devasa bir yatırımla Pamucak’ın turizm alanında Selçuk halkını denizle buluşturacaklarını müjdeledi.
Koruma altında bulunan Şirince Köyü’nün de sokaklarında iyileştirme çalışmaları yapılacağını söyleyen Yeşilçimen, “Tarihi eser niteliği taşıyan mescit ve kiliselerde restorasyon çalışmaları yapılıyor. Müzemiz yapıldı. Açılışı yapılacak. Ayrıca Efes’i suyla buluşturacak olan Efes Antik Kanal Projesi’nin 2015 yılında takipçisi olacağız” dedi. İlçedeki işsizlik sorununun çözümü için de çalışmalar yaptıklarını belirten Yeşilçimen, “İşsizlik sorununun çözümü için sadece belediyeyi çare olarak görmemek gerekiyor. Belediyeler iş kapısı değil hizmet kapısıdır. İş sıkıntısını çözmek için 2015 yılında hayata geçecek olan projeler bu sıkıntıyı giderecek. Ayrıca yatırımcı iş dünyasını da ilçemize bekliyoruz. Belediyemiz tüm yatırımcılara kapısını açtı. Planlar üzerinde Selçuk’un geleceğini dizayn etmek adına ciddi çalışmalar yaparak yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz” dedi.

CHP sola hitap etmiyor
İlginç yaşam hikayesiyle dikkatleri çeken 56 yaşındaki Sema Yeşilçimen, 16 yaşında sol ideolojiye gönül bağladı. 40 yaşına kadar peşinde koştuğu sol ideolojiyle 1999 yılında yollarını ayıran Yeşilçimen, 19 yıl boyunca Özel Kalem ve Hesap İşleri Müdürlüğü yaptığı Selçuk Belediyesi’ndeki memuriyet görevinden de istifa etti. O yıllarda yeni yönetimin halka faydalı olacağına inanmadığı için kendi deyimiyle gemileri yakan Sema Yeşilçimen, CHP’nin şu anda da sola hitap etmediğini düşünüyor. Kendisinin CHP ile yolları ayırdığı yıllarda AK Parti diye bir parti olmadığını söyleyen Yeşilçimen, “Selçuk’ta Cumhuriyet Halkevlerini ben kurdum. CHP dışında farklı bir oluşum olmasını istedim. Ama malesef CHP’nin kendine özgü hantal yapısı burada da hakim oldu. Bu arada bana AK Parti’den teklif geldi. AK Parti’ye girmeden önce vizyon ve misyonunu tanımak için 100’ün üzerinde eser okudum. Çünkü inanmadığım bir davaya peşimden insanları götürümezdim. Böylelikle Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıdım. Benimle beraber Halkevlerine üye 1138 kişi de AK Parti’ye kanalize oldu” dedi.
Kaynak: Yeni Asır Gazetesi-TOLGA TEKİN

Exit mobile version