Selçuk Haber

1968 ve 70 Yıllarda Selçuk’taki Ünlü Müzik Üstatları

Mehmet Uyaroglu-tiyatro

1968-70 Yıllarda Selçuk’ta Bölgenin en ünlü cümbüş ustası Kuşadası/ Davutlardan Hüseyin Yorulmazla birlikte” Kör Hüseyin “ ve Solist Mehmet Uyaroğlu Selçuk’ta müzik piyasasına giriş yaparlar. Artemis 5 orkestrasında kurucusu olarak hafif batı müziğinin Selçuk’taki öncüsü konumunda olan ikili eğlence dünyasına bir dönem damgasını vuran daireci Fatma’nın yaptığı düğünler ve Cümbüşle yapılan düğün devrinin bitişi sonrasında gençler arasında batı müziği modası ve orkestrayla eğlence dünyasına giriş yapar. Böylece; O yıllar genç müzisyenler bir akım başlatırlar, adı modern dans dönemidir.

Daha sonra Selçuk’ta ikamet eden yine o dönemin müzisyenleri Grubun org’cusu Niyazi Timuçin’nin isteği üzerine Meltemler Müzik Grubuyla devam edilir, Solist hep aynıdır. Gitarda Mustafa Subaşı, Org.da Niyazi Timuçin, Baterist Şerif Doğramacı, Bas Gitarda Mehmet Öngör yer alır. meltemler orkestrası sonrasında, yenilikler atılımlar başlar. Mehmet Uyaroğlu’nun teklifi üzerine Umut 76 müzik piyasasında isim değişikliği yaparak yolun devam eder. Hilmi Gider önderliğinde ve Bekir Karameşe, Namık Şimşek, Doğan Gün müzik hayatlarına farklı oluşumlarla yollarına devam ederler.

Orkestra elemanlarının askerlik görevleri ve başka müzik gruplarında yer alması sonrasında O yıllar Umut 76 Grubunda davulda ”Rahmetli Mustafa Çiftçi”, Alptekin Aktepe, Gitarda “Rahmetli Erkan Şaşmaz”, Kemal Kesici, Gitarda Atay Tozlu, Basgitarda “Rahmetli Bülent Zeki Tokay”, Erol Ercan, Saksafonda “Rahmetli Mehmet Deliktaş”, Orgta Nejdet İçellioğlu Selçuk Efes Festivallerinde de sahne alırlar.

Müzisyenler İçerisinde Öğretmen “Rahmetli Selahattin Yılmaz”, Rahmetli İbrahim Genç, “Rahmetli Yorgansız Yaşar Erguvan” ın hizmetleri olmuştur ve hakkın rahmetine kavuşmuşlardır. Geçmişten günümüze hizmetleriyle Selçuk piyasasında yer almış tüm Müzik emekçilerini yıllar sonra bir anlamda bir daha yâd etmiş olduk.
Not: Selçuk Kent Belleği yönetimi bu kaynakların tümüne sahiptir”.

HABER: NAFİ TURAN-www.selcukhaber.com

Exit mobile version