site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi Kuşadası Avm’de

1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi Kuşadası Avm’de
12.12.2015
A+
A-

Türkiye Gaziler Vakfı ve Kuşadası AVM işbirliği ile Kuşadası’nda,Çanakkale 1915 Yüzüncü Yıl Etkinlikleri Gezici Müzesi, Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen bir törenle açıldı.
Çanakkale 1915 Yüzüncü Yıl Etkinlikleri Gezici Müzesi açılışı proğramına Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Çanakkale Zaferi’nin Türk milleti için büyük önem taşıdığını belirterek “O savaşta milletimiz çok büyük bir başarı göstermiştir. Özellikle Önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk kendini o savaşta çok iyi şekilde göstermiş ve savaşı en güzel şekilde yönetmiştir. Burada bizim için böyle büyük bir önem taşıyan zaferin anılarını sergileyen yöneticilere çok teşekkür ediyorum.Kuşadalıların ayaklarına gelen bu müzeyi tüm Kuşadalıların büyük küçük herkesin görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Türkiye Gaziler Vakfı Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslan, Kuşahaber’e yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşı ruhunu yaşatmak amacıyla Türkiye’nin birçok yerini gezici müzenin ziyaret ettiğini söyledi.Kuşadalılara Çanakkale destanını anlatacaklarını belirten Yörükaslan, “Türkiye’yi il il gezerek Çanakkale ruhunu anlatmak istiyoruz. Ecdadımızın ne zorluklarla vatanımızı savunduğunu unutturmamak için geziyoruz. Bu ruhu herkese aşılamak istiyoruz” diye konuştu.Yörükaslan, müzeye olan ilginin oldukça iyi olduğunu vurgulayarak “Kuşadası’nın insanı müzeye oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Müzemizin bir bölümünde Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Kuşadalı doğumlu askerlerimizin mezar maketleri bulunuyor.Çanakkale’de kullanılan mataralar, kıyafetler, silahlar süngüler ile ilgili hediyelik eşyalarda yer alıyor”dedi.

Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan çeşitli materyallerin sergilendiği müze 23 Aralık tarihine kadar Kuşadası AVM’de gezilebilecek.

Şerif AKARÇEŞME-Kuşadası-kusahaber.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.