site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

14. Türkiye Tiyatro Buluşması Sona Erdi

14. Türkiye Tiyatro Buluşması Sona Erdi
08.08.2021
A+
A-

Türkiye Tiyatrolar Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Türkiye Tiyatro Buluşması sona erdi. Türkiye’nin birçok kentinden tiyatro üreticilerini, oyuncuları, akademisyenleri bir araya getiren buluşmanın finali Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldığı Adalet Sizsiniz adlı oyun oldu.

İKİ BÜYÜK USTADAN MUHTEŞEM PERFORMANS
2- 6 Ağustos tarihleri arasında Efes Selçuk’ta düzenlenen Türkiye Tiyatro Buluşması’nın son gününde katılımcılar Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gezdi. Etkinliğin son söyleşisi olan “Aktörün Zaman ve Seyirci ile Etkileşimi” adlı söyleşi Ahmet Ferahlı Parkı’nda düzenlendi.

Tiyatronun iki usta ismi Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın rol aldığı Adalet Sizsiniz’de tarihin farklı dönemlerinde yaşamış Sokrates, Galileo ve iki İtalyan göçmen olan Sacco ve Vanzetti’ye siyasallaşmış bir yargı sistemi tarafından verilen haksız mahkûmiyet kararları konu alındı.

TİYATRO TOPLUMUN YANSIMASIDIR
Amfi Tiyatro’da sahnelenen oyunun sonunda sanatçılara teşekkür eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “ Sizi Efes Selçuk’ta görmek bizim için büyük bir onurdur. 14. Türkiye Tiyatro Buluşması daha önce karar verdiğimiz bir etkinlikti. Bu etkinliğe karar verdikten sonra çok acı bir tablo ile karşılaştık. Hepimizin gönlü o yanan ormanlarda, o yanan canlarda. Tüm sanatçılarımız ve katılımcılarımı burada oldukları süre boyunca kalplerinde o sızıyı yaşadılar. Tiyatro toplumun yansıması ve geleceğe doğru atılan bir adımdır. Biz burada güncel olayları konuşarak, yaşadığımız acıyı paylaşarak, toplumun yansımasıyla bu işe devam ettik. Sanatı eğlence değil, toplumu belli bir yere getirmek için atılan bir adım olarak görüyoruz. Aksi bir durumun düşünülmesi mümkün değil. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e sanata olan desteği ve tutkusu, Efes Selçuk’a bakış açısı, bu buluşmaya sunduğu katkı için teşekkür ediyoruz” dedi.

TİYATRO TOPLUMA GÜÇ KATAR
“Adalet Sizsiniz” oyunu ile seyircilerden büyük alkış alan Rutkay Aziz 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda emeği geçen herkese teşekkür ederek; “ Dünya sıkıntılı bir süreçten geçiyor, ülkemizde de büyük sıkıntılar yaşıyor. Yaşanan orman yangınları ciddi biçimde bizi üzüyor, canımızı acıtıyor. Ama bütün bu olumsuz koşullara karşın tiyatronun, müziğin ve sinemanın toplumsal moral sağlama ve topluma güç katma anlamında son derece önemli bir işlevi var. Bu tiyatro buluşmasının da bu işlevi yerine getirdiği ve daha güzel günlerde buluşacağımız inancındayım” dedi.

Usta Tiyatrocu Taner Barlas da pandemiden sonra seyirci ile buluşmanın keyfini yaşadıklarını belirterek; “Burada bize seyirci ile buluşma olanağı tanıyan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu çölleşmiş sanat ortamında bu buluşmalar topluma moral veriyor, aydınlatıyor. Biz de bu oluşumun içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

14. Türkiye Tiyatro Buluşması Düzenleme Komitesi tarafından bir plaket verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nilay Kökkılınç 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapan Efes Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederek; “Tiyatro toplumun iyi yanlarını olduğu gibi bu oyunda izlediğimiz çarpık yanlarını da gösteren bir sanat dalı. Tiyatro her zaman yaşamalı, her zaman desteklenmeli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.