site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zoom Görüşmeleri Sandığınız Kadar Özel Değil

Zoom Görüşmeleri Sandığınız Kadar Özel Değil
06.04.2020
A+
A-

COVID-19’un yayılması nedeniyle dünyanın büyük bir bölümü evden çalışırken, iletişim kurmanın yeni yollarını buluyoruz. Yıldızı son dönemde parlayan uygulamalar arasında en dikkat çekeni ise Zoom Cloud Meetings oldu.

Zoom Cloud Meetings uygulaması özünde görüntülü görüşme yapmayı sağlıyor. Ancak sunduğu ek özellikler ile uzaktan toplantıların vazgeçilmezi haline gelmeyi de başarıyor.

Zoom’un bu süreçteki yükselişi şüphesiz milyonlarca insanın normalliği korumasına yardımcı oldu, ancak her gün video konferans aracını kullanan giderek daha fazla insanla, platformun kullanımının gizlilik riskleri endişe vermeye başladı.

Bu nedenle bu uygulamayı kullanmaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı güvenlik önlemleri söz konusu…

Zoom Sizin Hakkınızda Neler Biliyor?
Tıpkı herhangi bir web tabanlı platformda olduğu gibi Zoom da kullanıcıları hakkında bilgi toplar, ancak başkalarının da sizinle ilgili bilgi toplamasına izin verir. Bu sizi ve gizliliğinizi riske atabilecek durumlar oluşturabilir.

Facebook gibi Zoom’un gizlilik politikası da veri toplama, depolama ve reklamverenler gibi üçüncü taraflarla paylaşma hakkını içerir. Bu yalnızca adınızı, konumunuzu ve kullanım bilgilerinizi değil, aynı zamanda “hizmeti kullanırken paylaşılan bulut kayıtlarında ve anlık mesajlarda, dosyalarda [ve] beyaz tahtalarda… bulunan içerik” i de içerir.

Zoom’un gizlilik politikası video içeriği ve konuşma metinlerini de içerir. Bu çok fazla veri ve eğer güvenli değilse, bilgisayar korsanları için bir hazine bilgi olabilir.

Hala Zoom Kullanmalı mıyım?
Dikkatli olduğunuz sürece Zoom kullanabilirsiniz ancak bir Zoom toplantısına ev sahipliği yapıyorsanız, ya da katılıyorsanız birkaç önlem almanız gerekli.

*Genel toplantı bağlantısı herkese açık olduğundan, güvenmediğiniz kişilerle paylaşmayın.

*Aynı şey kişisel toplantı kimliğiniz için de geçerlidir. Bu aslında kişisel bir telefon numarasıdır. Katılımcıların girmeden önce girişlerini doğrulamaları için bir şifre oluşturun.

Toplantıdayken şunları yapmalısınız
*Toplantıyı kontrol eden tek kişi olduğunuzdan emin olarak ekran paylaşımını yönetin. Bunu yapmak için “Kimler Paylaşabilir?” Seçeneğini tıklayın ve tıklanan tek düğmenin “Ana Bilgisayar” olduğunu doğrulayın.

*Toplantıya yalnızca oturum açmış katılımcıların katılabilmesini sağlayarak katılımcıları yönetin. Bu şekilde insanların kim olduklarını bilirsiniz.

* İki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlayın, istenmeyen veya rahatsız edici katılımcıları kaldırın, gerekir ise katılımcılar için videoyu ve özel sohbeti devre dışı bırakın.

Toplantı Sahibinin Hangi Hakları Var?
Zoom video konferansları, şirketin “ev sahibi” olarak adlandırdığı kişi ile başlar. Kullanmış olabileceğiniz diğer hizmetlerin aksine, Zoom, toplantı sahibine bazı haklar sağlar. Toplantı sahibinin aramayı kaydetme ve izleme yetkisi vardır. Bu nedenle böyle bir görüşme öncesinde bazı şeyleri bilmeniz gerekebilir.

*Toplantı sahibinin aramayı kaydedip kaydetmediğini sorun ve ardından bunu kendiniz de kontrol edin. Küçük bir kırmızı nokta görürseniz, evet, arama kaydediliyor.

*Toplantıyı düzenleyen kişiye neden kayıt yaptığını ve bu bilgilerin nerede saklandığını sorun. Kaydedilen içerik, video içeriğinin istenmeyen ve izinsiz kullanılmasını önlemek için güvenli bir sunucuda saklanmalıdır.

* Zoom, toplantı sahiplerine, 30 saniye boyunca başka bir tarayıcı penceresine tıklayıp tıklamadığınızı bilmelerini sağlayan yerleşik “Dikkat İzleme” aracı sunar. Yani toplantıyı izleyen kişi sizin eş zamanlı olarak ne yaptığınızı gözlemleyebilir.

*Zoom kullanırken gizliliğinizi artırmak için, gerçekten konuşmadığınız zamanlarda kameranızı ve mikrofonunuzu kapalı tutun.

*Kameranın açık olması gerektiğini düşünüyorsanız, kişisel gizliliğini ve güvenliğini de göz önünde bulundurun. Kişisel alanınız, tercihleriniz, alışkanlıklarınız veya evinizin yeri hakkında bilgi veren bir yerde görüşme yapmayın. Zoom videonuzun arka planı olarak bir fotoğraf seçmenizi sağlar. Bu özelliği kullanın.

Sonuç olarak, Zoom uygulaması kesinlikle işlerimize yardımcı bir araç ancak sanal bir dünyada var olmamız gerekiyor ise bu aracın kullanımında ustalaşmak kişisel güvenliğimiz açısından bir şart…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.