site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Zincir Marketlere Esnaf Tepkisi

Zincir Marketlere Esnaf Tepkisi
12.02.2018
A+
A-

Selçuk ilçesinde kontrolsüzce çoğalan zincir marketlere karşı uzun süredir mücadele yürüten Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller hiçbir adım atılmamasına tepki gösterdi.
İlçemizde kontrolsüzce çoğalan zincir marketlere kısıtlama getirilmesi esnafımız için yakıcı öneme sahip. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ilgili kurumlara yaptığımız ziyaretlerde bu konuyu her vesile ile gündeme getirdik. Ayrıca basın yoluyla esnafın ilgili konudaki sıkıntılarını sıkça dile getirdik. Tüm iyi niyetimize ve sabrımıza rağmen üzülerek söylüyorumki Selçuk ilçemizde zincir marketlerin sayısı hızla artıyor. Her nekadar gündemimizde oda seçimleri olsada zincir marketler konusunda yaptığımız girişimlerede ara vermeyeceğiz. İlçemizde 2014 yerel seçimleri öncesinde 4 olan zincir market sayısı şimdilerde katlanarak çoğalmaya devam ediyor. Bilindiğinin aksine sadece bakkallar değil birçok esnaf bu kontrolsüz çoğalmadan büyük zarar görüyor.

DENETİMLER SADECE ESNAFAMI?
Başta zabıta olmak üzere ilgili görevliler esnafa ürün kalemlerini artırmamaları konusunda nefes aldırmazken zincir marketler oto lastiğinden sileceğe, deterjandan et ve süt ürünlerine kadar akla gelen her şeyi satıyorlar. Bu marketlere nasıl bir ruhsat veriliyorki sezona göre istedikleri türde ürünü getirip satabiliyorlar. Biz esnafın hakkını savunmakla görevli meslek odası olarak belediyemizden talep ediyoruz. Zincir marketlere verdiğiniz ruhsatı esnafımızada verin. Seçenekler bellidir; ya esnafımızada eşit davranılmalı yada zincir marketlere kontrolsüzce verilen ruhsatlara 2014 yerel seçimi öncesinde olduğu gibi belediye başkanlığı tarafından tekrar kısıtlama getirilmelidir.

YORUMLAR
  1. X dedi ki:

    Işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik nereden çıkıyor önce onu öğrenin de ona göre aciklama yapın.