site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zeytinköy de Mezarlara Saldırı

Zeytinköy de Mezarlara Saldırı
14.08.2014
A+
A-

DSC_5254

Selçuk’un Zeytinköy Mahallesinde bulunan mezarlık taş yığınına çevrildi. Köy halkının büyük tepkisine neden olan bu saldırının sorumluları için Jandarma ekipleri harekete geçti.

Mezarlıklarda başlatılan temizlik uygulamasından sonra meydana gelen olayın Salı günü yapılmış olduğu düşünülüyor. Yaklaşık 35 mezar taşının kırılması, parçalar halinde etrafa savrulup atılmasını gören köylüler büyük bir üzüntü yaşarken tepkilerini ise sert ifadeler ile gösterdiler. Selçuk Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Veli Keskin ve Filiz Ceritoğlu Sengel de Zeytinköy Alevi mahallesinde bulunan mezarlığı ziyaret ederek incelemede bulundular. Tepkileri haklı bulan ve bu olaydan sorumlu olan kişilerin en kısa zamanda bulunup, olayla alakalı soruşturma başlatılması gerektiğini belirten Meclis Üyeleri, saygısızca yapılmış olan bu hareketi kınadıklarını belirttiler.

Mezar taşlarının kırıldığını gören bir vatandaş ise gözyaşlarına hakim olamayarak, “Bunlar ne istiyor bizden, bu saldırı orada yatanlar alevi olduğu için mi? Güçleri ölülere mi yetiyor? Bu taşları kıranlara yazıklar olsun” dedi.

Mezarlığı talan eden şahıslara ulaşabilmek için araştırma yapan Jandarma Ekipleri, mezarlığı karış karış inceleyerek saldırganlara yönelik izler aradı.

Henüz olayın kimler tarafından gerçekleştirildiği netlik kazanmasa da köy halkının açıklamalarına göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cezaevi mahkûmları mezarlıkta temizlik yapmak için bir gardiyan eşliğinde köye geldiği ve temizlik esnasında kendi aralarında çıkan tartışma da mezarlığın zarar görmüş olabileceği söyleniyor. Ayrıca aynı gün köy kahvesinde oturan mahkûmların orada da tartışmış olduğu fakat bir tatsızlık çıkmadan olayın yatıştırıldığı söyleniyor.

Diğer yandan olayın Alevi mahallesindeki mezarlıkta gerçekleşmesi de halkın kafasında soru işaretlerine yol açmakta. Saldırının bilinçli olarak gerçekleştirildiği de düşünülüyor.

Zeytinköy halkı mezarlıkta yaşanan olayın temizlik için gelen mahkûmlar tarafından yapıldığı düşüncesi ve özellikle Alevilere yönelik bir saldırı olması tahminine yanıt bulamazken, Jandarma ekipleri ise net bir sonuç elde edebilmek için çalışmaları hızlandırdı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Haber: Seda Konukwww.selcukhaber.com

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

DSC_5249

DSC_5258

 

YORUMLAR
  1. apasel dedi ki:

    Olay çok çirkin, saygısızca bir hareket ama Veli Bey hıncını o kızcağızdan mı çıkaracaksın? O ne bakış öyle ?

    1. :) dedi ki:

      biri apasel’e o kızcağızın Filiz Sengel olduğunu ve Veli bey gibi chp meclis üyesi olduğunu anlatsın.

  2. KUBALI dedi ki:

    Hatırladığım kadarı ile Selçuk ta Yaşadığımız ikinci mezarlık olayı bazı hasta ruhlar mezarlıklarımıza
    zarar veriyor iki olaya bakınca amaçları belli gibi. Bu hasta ruhlar mezarların kime ait olduğuna bakmazlar insanları birbirine düşürmek için kafalarda soru işareti yaratmaya çalışıyorlar.
    Yaşanılan iki olayı kınıyorum inşallah sorumlular yakalanıp yaşanan üzücü olayın hesabını verirler.