site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Zeytinde 2019-2020 Sezonu Resmen Başladı

Zeytinde 2019-2020 Sezonu Resmen Başladı
13.11.2019
A+
A-

İzmir Ticaret Borsası bünyesinde düzenlenen zeytin sezonu açılış törenine Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Işınsu Kestelli, çok sayıda vatandaş ve çiftçiler katıldı.

Şirince yolu üzerinde bir bahçe de gerçekleştirilen zeytin hasatından sonra Zeytinköy yolu üzerinde ki Atınç Zeytin sıkım fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci Zeytin hasat sezonu açılışında yaptığı konuşmasında ” Selçuk 8500 yıllık tarihi olan, Efes’i, Meryemana’sı, Şirince’si, İsabey Camisi ile eşsiz coğrafyada çok verimli toprakların olduğu, yılda 3 ürünün alınabildiği bir yer. İlçemizde çiftçilerimiz çok bilinçli özellikle meyvecilik çok başarılı. İlçemizde en iyi üzüm, en iyi nar, en iyi ayva, en iyi şeftali, en iyi incir ve en iyi zeytin’nin yetiştiği çok verimli topraklara sahip. Ürünlerimizin tamama yakını ihracata gitmektedir. Bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşıyan ve insan sağlığı için her geçen gün yeni faydaları ortaya çıkan Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimde ismi geçen nadide ürünümüz zeytin ve zeytinyağının önemi her gün daha fazla artmaktadır. İlçemiz tarımının en önemli sorunlarından biri de Küçük Menderes’in kirliliğidir. Öncelikle Küçük Menderes’in temizliğini sağlayacağız. Bunu yapamazsak çok yakın zamanda Pamucak çok zarar görür, turizm darbe alır, Tarım alanlarımız da zarar görür.

Zeytin hasadı sezonunun başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı ve bereketli geçmesi temennisiyle sevgiler, saygılar sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.