site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Zeynel Bakıcı ve Sema Yeşilçimen disipline gönderildi

Zeynel Bakıcı ve Sema Yeşilçimen disipline gönderildi
27.05.2019
A+
A-

AK Parti İzmir’de flaş gelişme! Eski belediye başkanı disipline gönderildi.

AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı yerel seçimde parti aleyhine çalıştıkları iddiasıyla eski Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Büyükşehir Meclis Üyesi eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i disipline gönderdi.

Yerel seçimlerin ardından CHP’li Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in başkanlık koltuğuna oturduğu İzmir’in Selçuk İlçesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. AK Parti İlçe Başkanlığı, yerel seçimde parti aleyhine olumsuz bir şekilde çalıştıkları gerekçesiyle eski Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i disipline gönderdi. İlçe Başkanı Halil Düztaş başkanlığında toplanan yönetim kurulu, Bakıcı ve Yeşilçimen’in “olumsuz çalıştığını” iddia etti. Delilleri ile birlikte karar il başkanlığına yollandı. İki ismin kesin ihracı istendi.

2014 yerel seçimlerinde Selçuk’ta üç dönemdir belediye başkanı olan CHP’li Hüseyin Vefa Ülgür’den 11 oy ile başkanlığı alan eski Başkan Zeynel Bakıcı, 2019 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmemişti. Başkan Bakıcı, görevde olduğu dönemde ilçede bulunan partinin önde gelen bazı isimleriyle de sorunlar yaşadı. Birçok partili, Bakıcı’yı AK Parti’den seçilmesine rağmen AK Partili gibi davranmamakla suçlamıştı. Parti, ilçede 2019 yerel seçimleri için Büyükşehir Meclis Üyeliği yapan İlçe Başkanı Osman Başterzi’yi aday gösterdi. Seçime kısa bir süre kala silahlı saldırıya uğrayan ve bacağından vurulan Başterzi, kampanyanın son günlerini tekerlekli sandalye ile yürüttü. Başterzi başkanlığında oluşturulan meclis listesinde ise eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen birinci sıradan yazıldı. Başterzi’nin şerh koymasına rağmen listeye giren Yeşilçimen, adaya ve partiye çalışmamakla suçlanıyor. Eski Belediye Başkanı Bakıcı da saha çalışmalarına katılmadığı için eleştiriliyor.

NE DEDİLER?
İki ismin disipline sevk kararı ile ilgili konuşan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş, “Biz ilçe başkanlığı olarak kararımızı aldık. Fakat il başkanımızla (Kerem Ali Sürekli) bir araya sonuç için gelmedik. Tekrar, yönetimin ardından yürütme kurulunun şekillenmesini bekleyeceğiz. Kararı daha sonra şekillendireceğiz. Şu anda kesin bir karar yok. Biz sadece yönetim kurulu kararımızı imza altına aldık” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, “Hiçbir zaman kişisel hırslarla siyaset yapmadım. Konunun üzerinde durmuyorum. Ben görevime devam ediyorum. Ne istiyorlarsa yapabilirler. Meclis üyesi olarak parti faaliyetlerine katıldım. Partinin büyükşehir meclis üyesiyim. Halen daha çalışmalarımı sürdürüyorum. Partimde her kademede görev yapmış bir kişiyim. Böyle bir mantık olamaz” diye konuştu.

Eski Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Dürüstlüğün maliyeti yüksek. Biz bunun bedelini ödüyoruz. Hiç kimse kendisine bakmıyor. Bizim Selçuk’ta yaptıklarımız ortadadır. İnsan sadece üzülüyor. Diyecek bir söz bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: EgedeSonsöz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.