site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zeynel Bakıcı İle A’dan Z’ye Röportaj (Egenin Sesi)

Zeynel Bakıcı İle A’dan Z’ye Röportaj (Egenin Sesi)
11.07.2014
A+
A-

zeynel-bakici

30 Mart 2014’te tüm Türkiye’de Yerel Seçim heyecanı yaşandı. Bazı İl ve İlçeler’de seçim sonuçlarına itiraz edildi. Türkiye’nin gözünün kulağının seçimden önce ve sonra üzerinde olduğu ilçelerden biri de İzmir’in Selçuk ilçesi oldu. Bir CHP bir AKP derken Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği son karar doğrultusunda kazanan AK Parti adayı Dahi Zeynel Bakıcı oldu. Selçuk’un çiçeği burnunda Belediye Başkanı Bakıcı, içini Ege’nin Sesi’ne döktü.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde İzmir’in Selçuk ilçesi seçim ve sonrasında yaşananlarla adeta ülke gündemine oturdu. CHP’nin, Selçuk Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Vefa Ülgür’e bir dönem daha güvenmesi ve aday göstermesinin ardından karşısına AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı çıktı. 30 Mart günü seçim sonuçları açıklandı ve ardından ilçede kaos yaşandı. Bir CHP bir AK Parti derken, yapılan itirazlar doğrultusunda sonunda YSK’nın kararı ile kazanan 13 oy farkla AK Partili Bakıcı oldu. Seçimlerden sonra suskunluğunu koruyan Bakıcı, içini Ege’nin Sesi’ne döktü. Seçimi kazanacağını başından beri tahmin ettiğini söyleyen ve zaferi halk ile temas etmek ve samimi davranmaya bağlayan Bakıcı, rakibi eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür’e ise ateş püskürdü. Yerel Seçimlerin öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylara da ışık tutan Bakıcı, Selçuk’ta yeni bir dönemin başladığına işaret etti.

İŞTE O RÖPORTAJDAN SATIR BAŞLARI;

-HALKLA TEMAS EDEREK YAŞADIM

Seçimi kazanmamızı tek bir faktöre bağlamak doğru olmaz. Bir çok faktör var. 2009’da aday olduk. 2 ay süre vardı. İletişimimizi doğru kurmuştuk. Doğru iletişim kurduğumuz için doğru sonucu şimdi aldık. Halkımız ile kuracağımız bağları sağlıklı yapmamız lazım. Benim kendi özelliğim samimi davranmam. İçten davranmam. Olması gerekenleri söylemem. Yapabileceklerimi söyledim. Yapamayacaklarımı söylemedim. Bu ortaya güzel oluşumlar çıkardı. 2014’te belediye başkanlığı bize nasip oldu. Halkla temas ederek yaşadım. Herkes 2014’te benim belediye başkanı olacağımı düşündü. Bunu herkes kabullendi. Yapılan çalışmalarda bizim Selçuk’ta istenirlik durumumuz yüzde 76 78 aralığında oldu. Bu çok yüksek bir oran. Oy vermek ayrı bir oran ama düşüncesinde benim olduğum insanlar çok fazlaydı. Bunu oya dönüştürmede sıkıntılar oluştu. Dış konjonktürden ve iç konjonktürden etkilenmeler oldu. Ama dış tarafa müdahale edemeyiz. İç tarafta yaptığımız hatalar da oldu.

-SOL DA DÜŞÜNÜYORUM, BUNU ÖRTMEDİM

Yerel seçimlerde roller değişiyor. Başkan adayı ve belediye meclisi çok önemli. Böyle bir durumda bütün il ilçe ve belde belediyelerinde başkanlar seçimin kazanılmasında önemli bir rol oynuyor. Adayın çok öne çıktığı yerler vardır, partinin çıktığı yerler vardır. CHP Selçuk’ta kimi koyarsam kazanır mantığı ile hareket etti. Ancak burada aday, Bu algıyı bir parça geriletti. Ama şu da var. Ben sol da düşünen bir insanım. Bunu örtmedim. Ne isem oyum dedim. AK Parti ile örtüştüğümüz çok şey var. Hizmet yapma biçimi mükemmel. Doğrular. Bir şeyle mutlak anlamda örtüşme söz konusu değildir. O zaman kendi benliğinizi kaybedersiniz. Kimlik ve kişilik, her zaman farklılıklar getirir. O farklılıkların korunması gerektiğini düşünüyorum. Mutlak itaat olmaz. Olmamalı da. Saygı sevgi hoşgörü olmak zorunda. Biz bunları yaygınlaştırabilirsek, biz kazanan taraf oluruz.

-PARTİLER ÜSTÜ ADAY OLARAK ÖNE ÇIKTIM

İnsanlar bize inandı. Partiler üstü bir aday olarak öne çıktım. Hiç kimseyi dışlamayacağımıza, adil ve adaletli olacağımıza inandılar. Dürüstlüğümüze inandılar, mazlumun yanında yer alacağımıza inandılar. Seçimi kazanmamız bunların getirisidir.

-DAHA YÜKSEK OY BEKLİYORDUM

Kazanacağıma inanıyordum. Bunun biraz daha yüksek oyla olacağını düşünüyordum. Hiç olmazsa 800 ya da bin oy fark ile kazanacağımı düşünüyordum. Ama o iç ve dış olaylar etkiledi, 13 oya geldi. 13 oy çok farklı bir duygu. Geldi gitti. İlçe Seçim Kurulu’na itiraz edildi. Orada sayılmayan oylar vardı. Geçersiz oylar ile ilgili. Sonra İl’e gitti. İl’de de sayım söz konusu oldu. Sonra Yüksek Seçim Kurulu’na gidildi.

-O KADAR İNSANI YIĞMAM

Benim ve CHP’nin arasında bir fark var. Ben o kadar insanı seçimi kazanamasam dahi buraya yığmam. Geçen seçimlerde biz kaybettik, ben bu hareketler içerisine girmedim. Hatta İlçe Başkanı’mın hırçınlığına karşı tepki koydum. İstemedim hırçınlık. Orada yanlışlıkları vurguladım. Biz doğru adım atmak zorundayız. Topluma örnek olmalıyız. Kaybederken yakın yıkın olmaz. Kazanırken iyi, kaybederken kötü… Ben kaybettiğim zaman sayın Vefa Ülgür’ü aradım. Kutlamak için aradım. Ve kabul edilmedim. Ben 2014’te kendisini davet ettim. Haber gönderdim. Devir teslimi kendisi ile yapalım dedim. Muhatap bulamadım. Selçuk bunları aşmalı. Türkiye bunları aşmalı. Birbirimize saygı sevgi duymalıyız. Kaybeden kazananı kutlamalı ve destek olmalı.

-BAĞCI İLE UĞRAŞMADIM, ESAS OLAN ÜZÜM YEMEKTİR

Belediyenin ekonomik durumu içler acısı. Enkaz edebiyatı yapmadım. Ben bağcı ile uğraşmadım. Uğraşılmaması gerekir. Esas olan üzüm yemektir. Bu sözün anlamı iş yapmaktır, gerçekçi olmaktır. Mali konularda borçlanarak 10 milyon civarında borçlanarak bir bütçe oluşturmuş. 55 56 milyon lira bütçe oluşturmuş. Bunun 10 milyonunu borçlanmışlar. Yani 46 milyon. Bunun 35 milyonunu tahsilat olarak yapıyorsanız gerçek bütçe 35 milyondur. Borçtan 10, arada da 10 milyon fark var. Bu hayali bütçe olur. Denk bütçe kavramı önemlidir. Borçlanmak doğaldır. Ama denk bütçeyi oluşturmak için de o borçlanmayı makul tutmalısınız. 16 milyon tl borç aldık. Bunun 4 Milyon TL’si bir bankadan 12 aylık çekilmiştir. Şu anda Temmuz ayı itibari ile ödemeleri başlamıştır. Her ay 280 bin lira para ödüyoruz. İlgili bankaya. Bizim iller bankasından aldığımız pay 350 380 bin lira. Denk geliyor para oraya gidiyor. Öz gelirlerimizle hareket ediyoruz şu anda.

-BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler yaptık. Bunlar Yüksek Okuldur, soğuk hava deposudur vesaire. Bu hak edişlerde Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı yüzde 70dir. Bu Yüzde 70 hep başka yerlerde kullanılmıştır. Büyükşehir üzerine düşeni yapmış, paraları göndermiş, müteahhitlere verilmemiş.Mühendise, çalışana vesaire para verilmemiş. Başka yerlerde kullanılmış. Ne oldu? İşler durdu. Yüksek okulumuz bu dönem açılacaktı, açamıyoruz.

-DÜŞÜNCESİNDE HERKES HÜRDÜR, CEZALANDIRAMAYIZ

Göreve geldiğimizde çalışanlarımız ile ilgili antidemokratik düzenlemeler vardı. Sol diyorsunuz, Solcuyum diyorsunuz ama antidemokratik sözleşmeler, protokoller yapıyorsunuz. Sendikalar ile ilgili yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde antidemokratik unsurlar vardı. Biz bunları kaldırdık. Şu an işçimiz çalışanımız gayet mutlu . İşçinin ödenmeyen ikramiyeleri vardı. Biz bunu ödemeye başladık. Özlük haklarını verdik. Biz kimsenin siyasal görüşüne bakmıyoruz. Eşitlikçi davranıyoruz. Selçuk’ta bir algı var. Gelen gideni aratır diye. Biz bunu yapmadık. Biz memurumuzu tuttuk. Eğer çalışıyorsa herkes yerinde kalır. Düşüncesinde herkes hürdür. Kimseyi cezalandırmayız.

-AĞAM PAŞAM SENSİN KALKACAK

Belediyeyi çok daha üst noktalara çekeceğiz. Hizmet için eğitimde daha iyi noktalara gelmelerini sağlayacak. Onların daha işlevsel olmaları için çaba sarf edeceğiz. Burada daha önce irade kullanılmamış. Hep başkanın iki dudağı arasına bakılmış. Böyle bir şey yok. Kurumsallık o zaman olmaz. Biz kurumsal çalışacağız. Şakşakçılık ortadan kalksın. Ağam paşam sensin kalksın. Herkes yasalara göre hareket edecek.

-YASALAR YETKİ VERİYOR, BELEDİYELER YAPABİLİR

Bizim en önemli projemiz gelir seviyesini yükseltip, istihdamı arttırmaktır. Şu anda yerel yönetimler müthiş derecede her şeyi yapabilecek konumdalardır. Yasalar bu yetkiyi veriyor. Eski yasa buna uygun değildi. Belediyeler artık mahalle ve müşterek ihtiyaçları karşılama ile her şeyi yapabilir. Yerel yönetimler en az merkezi yönetimler kadar ağırlığı olan kurumlar haline geldi. Selçuk’ta işsizliğin giderilmesinde, gelir dağılımının düzenlenmesinden belediyeler sorumlu artık.

-SELÇUK’TA GÜÇLÜ ADIMLAR ATILACAKTIR

Çocuklarımızla, Gençlerimizle, kadınlarımızla, yaşlılarımızla, çalışanlarımızla, engellilerimizle her türlü şey ile ilgili çalışmalar belediye tarafından yapılacaktır. Yapılmak zorundadır. Bizim 41 projemiz vardı. Tamamını nasipse hayata geçirmek istiyoruz. Çok maliyetli olanlar var maliyeti düşük olanlar var. Ama hepsini elimiz el verdiğince yapmak zorundayız. Selçuk’ta çok güçlü adımlar atılacaktır.

-ELEŞTİRİLER ALIYORUM

Koşulların gerektirdiğini yaptım ve 80’e yakın işçi, hizmet alımı aldım. Doğrudur. Çünkü toplumsal bir beklenti var. Onu karşılamak zorundayız. Ben burada eleştiri alıyorum. Değişik kesimlerden insan işe alıyorum diye eleştiri alıyorum. CHP’den de MHP’den herkesten alıyorum. Bu insanlar burada yaşayan insanlardır. Bizim vatandaşlarımızdır.

-GELEN GİDENİN İZİNİ SİLDİ

Selçuk’ta bir başkan geldi, ondan önceki gelen başkanın izini sildi. Yaptığı eserleri yıktı. Selçuklu bunu yıllarca yaşadı. Garaj yapıldı. Terminal yapıldı. O terminali bir diğer belediye başkanı yıkmak için her yolu denedi. Yol yapıldı. Bir diğeri o yolu bozmak için her yolu denedi. Orada paralar gitti. Vatandaşın parası gitti. Kendi cebinden gitse yapamazdı.

-EFES KAOSUNU BİTİRECEĞİZ

Efes esnafı ile oturduk ve temsilciler istedik. Ortak çalışmaya başladık. Orası bir kaostu. Biz kaosu bitireceğiz. Ne kadar sorun varsa çözeceğiz. Sorun kalsın istemiyorum. Çözüm odaklı çalışacağız. Efes’te de sorunu çözmek için Kültür ve Turizm bakanlığı ile gittim görüştüm. Genel Müdürlerimiz ile konuştuk. Efesi masaya yatırdık. Müze müdürümüzle birlikte ziyaret ettik. Merkez ve yerel aktörler şu an birlikte çalışıyor.

-KURUMLAR ZITLAŞARAK, KAPRİSLERELE YÖNETİLMEZ

Son on yıl içinde Selçuk Belediyesi’nin projelere yatırdığı para 1 buçuk milyon liradır. Selçuk’un nazım imar planı bile yok. Yıllarca Belediye Başkanlığı yapan insan bu sorunu çözemedi. Bunlar yanlış şeyler. Kavga ederek, zıtlaşarak, inatlaşarak, kaprisle kurumlar yönetilmez. Hele hele Selçuk. İlçe’yi yönetiyorsunuz. İlçe halkı adına hareket ediyorsunuz. İlçe halkının menfaati neredeyse sen orada olacaksın. Özel yapı kendine aittir. Biz genel yapıya dikkat etmeliyiz.

-2015’TE SELÇUK UNESCO’YA GİRİYOR

2015’te Selçuk büyük olasıkla UNESCO’ya giriyor. Efes giremiyorsa, dünyada hiçbir yerin UNESCO’ya girmesi söz konusu olamaz. 8500 yıllık bir geçmişe sahip. Her zaman insanların yaşadığı, medeniyetlerin oluşturulduğu bir yer burası. Dünya Kültür Mirası içerisinde öncelikle yer alması gereken bir yerdir. Dünya’da başka nerede böyle yer var?

-İZMİR’İ BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

İzmir’in haline bakın. İstanbul, Antalya, Marmaris ne kadar turist çekiyor, İzmir ne kadar turist çekiyor? Biz Turizm’de alacağımız payın çok gerisinde kalmışız. Biz diyoruz ki hem İzmir, hem Selçuk turizm konusunda yerini almak zorunda. İzmir’i bir bütün olarak düşünmek zorundayız.

-HALK BENİ BUNUN İÇİN BURAYA GETİRDİ

Pamucak bir yara. Yerel orasından, Merkez orasından tutmuş. Kavgadan dövüşten geçilmemiş. Gelişememiş. Selçuk Belediyesi mallarına sahip çıkıyor. Bu mallar belli bir kesimin kontrolünde olmamalı. Tüm Selçuk’a ait olmalı. Pamucak’ta Segaş’a ait olan yerlerde anlaşmalar bitmiş. Sözleşmeler ortada yok. Her şey bitmiş. İşgalci konumuna gelinmiş. Burada bir çok dükkan işgalci konumunda. Kimse Segaş’ın Pamucak’ı doğru kullanıldığını düşünmüyor. Buna dur demek zorundayım. Halk beni bunun için buraya getirdi. Segaş’ı öyle yaşanır bir hale getireceğiz ki, Pamucak Selçuk’a en fazla getiri sağlayan alan olarak anılacaktır. Peşkeş çekmeyi asla düşünmem. Aklımın ucundan geçmez. Selçuk’ta her yer pırıl pırıl olacak.

-GÖNLÜMDEN GEÇEN ODUR

Meclis kararında Gezi Parkı olması ile ilgili oy birliği yoktu. Oy çokluğu ile alındı bu karar. Benim en büyük projem kardeşlik projesi. Bina yap yol yap bahçe park yap. Onlar hepsi olacak. En büyük proje Selçuk’ta kardeşlik projesidir. Herkesin birbirini gördüğünde selam verdiği samimi davrandığı bir Selçuk oluşsun istiyorum. Selçuk ayrıştırıldı. Kutuplaştırıldı. Bir belediye başkanının görevi de kutuplaştırmaları ortadan kaldırmaktır. Belki adını değiştirmemiz erken olmuş olabilir. Ancak ben o parkın adını, Sevgi Parkı koymak istedim. Gönlümden geçen odur. Sevgi kazandırmak için geldik. Kutuplaştırma yaratan şeylerden kaçınmamız lazım. Bir kesimin rahatsız olduğu bir şeyi ortaya koymamak lazım. Teklif Gazi gelince, MHP de destekleyince Gazi Parkı olarak adını değiştirdik.

-MECLİS ÜYELERİ TEHDİT EDİLİYORDU

Mecliste kararlarımızın büyük bir kısmı oy birliği ile çıkıyor. Bu beni mutlu ediyor. Dilek ve temenniler maddesi ekledik. Kimse konuşamıyordu daha önce belediye başkanı dışında. Şu anda konuşan bir meclis var. Kimseye daha önce söz hakkı verilmiyordu. Sosyal Demokratız, ileriyiz, çağdaşız. Nerede? Otoriter bir yönetim varmış burada. Ben Belediye Başkanı olarak kendimden daha çok Meclis Üyelerimin düşüncelerini dile getiriyorum. Onların isteklerini dinliyorum. Selçuk şu an iyi bir belediye başkanına sahip. İnsanlarımızın fikirlerine saygı duyacağız. Bu bir gerekliliktir. Bazı insanlarımız otoriter ve baskıcı olmamı istiyor. O başkan yok burada. Baskıcı zulmeden bir başkan olmayacak. Birkaç meclise katıldım. Meclis üyeleri daha önce azarlanıyordu. Attırırım seni diyordu. Var mı böyle bir şey?
EGE’NİN SESİ

YORUMLAR
  1. FEVZİ dedi ki:

    segaş peşkeş çekiliyor gözümüz önünde, segaş tesisleri pamucak kimlere peşkeş çekilecek. birileri pamucağa gidip burası artık bizim dedi mi başkan.
    halen solcuyum diyorsun ama fikrinin düşmanlarınla berabersin halen.
    nerden partiler üstü aday oluyorsun eger partiler üstü aday olsaydın en az 5 bin oy fark yapman lazımdı.
    hep saygıdan sevgiden bahsetmişsiniz ama halka yada başka görüşte olanlara zulüm yapmaya çalışanlara belediye kurumlarında çalışanları bezdirmeye çalışanlara akp liyim diyenler hep zulüm yapıyor yada baskı yapmaya çalışıyor belki sizin haberiniz yok ama durum böyle hani sevgi kazanacaktı.
    emekli yatağı diyorsunuz belediye bakıyoruz da yine 55-50 yaşında kişiler beldiyeye işe alınıyor.
    hani hükümet desteği olacaktı daha göremedik bir yüksek okula dahai halen el atamadınız. şimdi yetişmiyor diyorsunuz.
    diyorsunuz ki belediyelere Yasalar yetki veriyorsa eğer efes te ki bilintur mağazalarını mühürle, bunu vefa bey yapmıştı. o mağazalar bizim yararımıza mı zararımıza mı?
    herkesimden işçi alıyoruz diyorsunuz bak bu doğru değil zeynel bey girenler hep akp li birde akp de çalışanlardan çok varlıklı ailelerin çocukları işe başlayanlar. örnekler hemen yanıbaşınızda mevcut. sağınıza solunuza bakın yeterli.
    Efes elden gitti hükümetiniz sayesinde, şimdi alan yönetimi falan diyorsunuz. birsey çıkmaz esnaf yeni dükkanlara geçse bile çıkışlar başka kapıdan olur esnaf turist görmez yada kira bedellerini yüksek yaptınız mı selçuklu esnaf tutamaz kalır yine oralar ankara lı zenginlere.
    UNESCO HAYAL gibi bizim için bergama 3 yılda girdi biz 10 yılda bunu başaramadık. bundan sonrası da zor.
    Pamucak’ı herkes konuşuyor şimdi şuna verildi verilecek diye. üzücü bir durum
    inşallah seçimden önce verilen sözlerin yarısı tutulur. özellikle esnaflar konusundakiler

    1. Şaka gibi dedi ki:

      Gerçekten Hocanın deyimiyle Şaka gibisiniz Fevzi bey Eski başkanınız Vefa bey bilin turun efes teki mağazalarını mühürlediğini söylüyorsunuz ama Tarımsal sanayi bölgesi diye ilan ettiği yere bilin turun yerleşmesinin önünü açtığını söylemiyorsunuz.
      son yerel seçimlerde partisinden fazla oy alan sadece Zeynel bakıcı olduğu gerçeğini söyleyemiyorsun. Eski başkanın kendi meclisinden ve aziz başkandan çok daha az oy aldığı gerçeğini de ıskalıyorsun o kadar çok taraflı bakıyorsunuz ki yıllarca Efes esnafının barakalarda hizmet vermeye mahkum edenleri baş tacı yapmaya çalışıyorsun.son seçimde de Levent bey ve Zeynel beyin de halkta bir karşılığı olduğunu göremiyorsunuz.Zeynel bey 5 Yılın sonunda başarılı olursa halk kararını ona göre verecek olama sa onun alternatifi halkın gözünde belli zaten bu alternatif eski başkan ve yönetimi değil Levent beydir.
      Unesco konusuna gelince niçin hayal olsun inşallah iyi bir çalışmayla başarılabilir o kadarda umutsuz olmaya gerek yok

  2. Anonim dedi ki:

    pamucak elden gitti pırr uçuverdi bir kuş gibi yeni sahipleri hayırlı olsun diyelim mi artık

  3. anonim dedi ki:

    çok konuşuyon orası şikayet makamı değil iktidarsınız çözüm bekliyoruz mazeret değil

  4. Anonim dedi ki:

    Zeynel Bey Allah için söyle hangi MHP Üyesini işe aldın ya, MHP den CHP den işçi aldım diyorsunuz. CHP yi bilmeyiz de MHP den kimseyi işe almadın. Zaten iş isteyen de yok sizden. Sizin Selçuk’ta görev süreniz sadece 5 yıl dahası yok.

  5. Anonim dedi ki:

    HEP ŞİKAYETÇİSİNİZ BE HOCAM MADEM BU KADAR ŞİKAYETÇİ OLACAKTINIZ NEDEN GÖREVE TALİP OLDUNUZ Kİ

  6. anonim dedi ki:

    Ne olacak be zeynel senin halin daha 3 ay da bu kadar detlenmişsin yazık 5 yıl daha dur yeni elek duvarda gerek bunlar güzel günler

  7. Anonim dedi ki:

    mhp liyim gurur duyuyorum partimle..işsizimmmm bu dedikoduları duydum levent gorure gittim başkanım belediye bizdende işçi alıyomuş dedim öyle birşey varsa benide sokun belediyeye diye ricada bulundum..aldığım cevap şuydu başkanımdan..başkalarının ekmeği elinden alınıp size verilirse bunu ailenizle rahatça yermisiniz dedi levent başkan..kendimden utandım böyle ekmek lazım değil bize..aç kalırız gerekirse..

  8. Anonim dedi ki:

    aldığın bir tek mhp li göster kendimi meydana asarım..haaa sen şu eski mhp belediye başkan adayı zatı muhteremin oğlunu almışsın ondan bahsediyorsan o mhp li falan değil hoca aaaaa bastı mührü ampüle sizden olduuuu oğlunu işe soktu bizi bu işlere bulaştırma…levent görür ölse sizden bir yudum su içmez…karıştırma başkalarınla

  9. Mehmet dedi ki:

    ARKANDAYIZ BAŞKANIM !!!

  10. Anonim dedi ki:

    Gezi kafe’nin adını başbakan korkusundan değiştirdiniz, erdoğan cumhurbaşkanı olursa kendi adınızı bile değiştirirsiniz siz.

    1. KUBALI dedi ki:

      Anonim kardeşim Malum kafe,nin Gazi kafe olmasını Başbakan korkusundan yapıldığını söylüyorsun
      ama son bir yılda Başbakan korkusundan ülke siyasetinde nelerin değiş tinin farkında bile değilsiniz.
      İsterseniz beraberce bir hatırlayalım İlki Başbakan korkusundan yerel seçimlerde Muhalefet partileri bir tek çatı altında toplanmaya çalıştı adayın hangi partiden olduğuna bakmaksızın aday gösterildi gösterilen aday sonuna kadar beraberce desteklendi sonuç yine hüsran oldu. İkinci olay Başbakan korkusundan yine muhalefet partileri içinden bir aday belirlemek yerine partililerinin bile tanımadığı birini Cumhur başkanı adayı gösterdi.sonucu hep beraber göreceğiz Siz kafe,nin isminin MHP ve AK parti meclis üyelerinin hür iradeleriyle uzlaşarak Gazi kafe olmasını Başbakanın korkusuna bağlayacağınıza Muhalefet partilerinin başbakan korkusundan bir araya gelip kurmak zorunda kalabileceği partiye isim bulmaya kafa yorsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

  11. selcuk dedi ki:

    Birak bu yalan dolan isleri NAMUS SOZU. VERDİNİZ BİR SURU ADAMİ KAPİNİN ONUNE KOYDUNUZ. sirketlerde calisan personelin maaslarini odemiyorsunuz. Ne oldu hukumet gucu ayni senin gibi hepsi bos yalan. Segas tesislerini kim isletecek onu bi soyleyi ver bakayim.

  12. Mehmet turkkz dedi ki:

    geldiginden beri bir icraat yok demekki paran yok ! Madem paran yok ne diye caka satiyodunuz yok akp yok bilmem ne

  13. Anonim dedi ki:

    Paranız yoksa Halk Bankası Genel müdürüne rica ediverin de size bir ayakkabı kutusu göndersin. Yada Ebru Gündeş yengenizin kocası Rezaya söyleyin size takım elbise içinde para gönderiversin.