site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zarar Veriyorsun Dedi Partisinden İstifa Etti

Zarar Veriyorsun Dedi Partisinden İstifa Etti
30.06.2013
A+
A-

o-yazi-sonrasinda-istifa

Tosya: “İlçe başkanı Sayın Sema Yeşilçimen’in partiye faydadan çok zarar verdiğine olan inancım ve bu zararı gidermek için istifa etmemekte direnmesi nedenleri ile AK Partiden istifa ettiğimi beyan ederim”…

Selçuk Ak Parti’de Siyasi ve Hukuk İşlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini de yapan Avukat Salih Tosya geçen hafta yazdığı yazı sonrasında tepkisini bu kez istifa ederek gösterdi.

Selçuk’ta haftalık yayınlanan Sekiz Eylül gazetesinde yazdığı “Algılar ve gerçekler” başlıklı yazısında Selçuk Ak Parti İlçe başkanı Sema Yeşilçimen’i istifaya davet etmişti.

İŞTE SALİH TOSYA’NIN İSTİFA DİLEKÇESİ…

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINA/SELÇUK

Konu : İstifam hakkındadır.

Haftalık yerel 8 Eylül gazetesinin 21.06.2013 tarihinde yayımlanan nüshasında yayımlanan yazı ile ilçe başkanı sayın Sema Yeşilçimen’in istifasını talep etmiş olmama rağmen talebime olumlu olumsuz herhangi bir dönüş yapılmamıştır.

Bunun üzerine aynı gazetenin 28.06.2013 tarihinde yayımlanacak nüshasında yayımlanmak üzere yazdığım ve gazeteye gönderdiğim yazı gazete sahibi tarafından “üzerinde çok baskı olduğu” gerekçesi ile yayımlanmayacağı tarafıma sözlü olarak bildirilmiştir.

İlçe başkanı Sayın Sema Yeşilçimen’in partiye faydadan çok zarar verdiğine olan inancım ve bu zararı gidermek için istifa etmemekte direnmesi nedenleri ile AK Partiden istifa ettiğimi beyan ederim.

İlçe başkanının istifa etmemesi halinde benim gibi düşünen üyelerin istifalarının devam edeceğini bilgilerinize sunarım. 26/06/2013

Eki: Gazetede yayımlanmayacağı bildirilen yazı

Av. Salih Tosya

İŞTE GAZETEDE YAYINLANMAYAN O YAZI…

Avukat Salih Tosya’nın “28.06.2013 tarihinde yayımlanacak nüshasında yayımlanmak üzere yazdığım ve gazeteye gönderdiğim yazı gazete sahibi tarafından “üzerinde çok baskı olduğu” gerekçesi ile yayımlanmayacağı tarafıma sözlü olarak bildirilmiştir.” dediği o yazı…

Sayın Sema Yeşilçimen,
Geçen hafta yazdığım yazı üzerine kardeşlerinizden birinin dava açma tehdidi dışında talebime olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap vermediniz.

Tabii ki zor zamanlarınızda kardeşinizin dükkanında beş para etmez bir ürün alan birine dava açıp açmamakta tamamen özgürsünüz. Davanızı da zor zamanlarınızda yanınızda olan değil evinizde haciz yapan, aile bireylerinize tutuklama çıkartan ve ‘ölümünü görmezsem benim adıma lokma döktürün’ dediklerinize verirsiniz. Böylece, ölümünden sonra lokma döktüreceğiniz diğer kişi ile olan samimiyetiniz de tutarlı hale gelir.

İstifanızı talep etmem kişisel görüşüm değildir. Ak Parti İlçe Başkanı olarak yaptıklarınızdan hem teşkilat hem de potansiyel Ak Parti seçmeni rahatsızdır.

Evet, elbette sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar partidesiniz. Ancak, siyaset memur zihniyeti ile belirli bir yerde belirli bir zaman diliminde durarak yapılmaz. Partili olsun olmasın herhangi bir işini gördürmek, halletmek için partiye gelenleri partiye üye yapmaya zorlamak, iş isteyene İş Kurumu değiliz demek, insanları partiden kovmak siyaset değildir. Sabah dokuz akşam beş partide olmak memur zihniyeti ile siyaset yapmaktır. Bu ise CHP tarzı bir siyasettir.

Devlet Hastanesini birbirine katmak, kameralarda suçlu aramak, eski Turizm Bakanı sayın Ertuğrul Günay’ın, CHP’li gençlere Kabahatler Kanunu gereği para cezası yazdırdığı için “işgüzarlık” yaptığını söylediği Kaymakam üzerinde baskı kurmak da siyaset değildir.

Hiç bir Ak Partilinin sizin veya kardeşlerinizin orman tahsisi soruları ile muhatap olmak, bu sorulara cevap vermek zorunluluğu yok.

Şahsen, kendi adınıza Orman tahsisi olmadığını, kardeşleriniz adına olanların da ilçe başkanlığınız döneminden önce olduğunu bilsem de geçen yazımın konusu olan algı bakımından “kamuoyu algısı” bu yönde değil. Bu algı da partiye zarar vermektedir.

İstediğimiz CHP Selçuk gibi atanmış bir başkan değil. Ancak, başkanlığınızda girilecek 2014 yerel seçimleri Belediye Başkanlığının Hüseyin Vefa Ülgür’e veya CHP’ye altın tepside sunulması demektir.

Ak Parti sevdanızda, Hüseyin Vefa Ülgür’ü başkanlık koltuğundan etme iddianızda samimi iseniz ben ve arkadaşlarım istifanızı bekliyoruz.

VE HERŞEYİ BAŞLATAN SEMA YEŞİLÇİMEN’İN İSTİFASININ İSTENDİĞİ YEREL ALGILAR BAŞLIKLI O YAZI…

YEREL ALGILAR

Algı meselesinin yerel izdüşümüne bakacak olursak, tüm Selçuk kamuoyunda, Ak Parti ilçe başkanı Sayın Sema Yeşilçimen’in doğru ya da yanlış ekonomik menfaatler uğruna ilçe başkanı olduğu, binlerce dönüm Orman arazisi tahsisi aldığı ve siyaseten de kendisi her ne kadar tek derdinin H. Vefa Ülgür’ü koltuktan etmek olduğunu söylese de tam tersine H.Vefa Ülgür yararına çalıştığı, partiden herkesi uzaklaştırdığı, partili olsun olmasın -yakın çevresindeki birkaç kişi hariç- herkesi küstürdüğü, tüm bunları H.Vefa Ülgür yararına yaptığı yönünde bir algı var. Ne yazık ki bu algı artık gerçeğin üzerini örtmüş -şüyuu vukuundan beter dercesine- gerçeğin kendisi haline gelmiştir. Bu durum partiye oy, güç ve kan kaybettirmiş ve kaybettirmektedir.

Sayın Yeşilçimen, H.V.Ülgür’ü başkanlıktan etmek ve Ak Partiyi güçlü bir şekilde sandıktan çıkarmak amacında samimi ise kamuoyunda oluşan bu yanlış algıyı kırmak adına koltuğu bırakmalı, istifa etmelidir.
 
Ticaret Odası Seçimleri Kazanan Beyaz Liste’yi tebrik ederim. Beyaz Liste’nin kazanması ilçemizdeki korku imparatorluğunun sona ermekte olduğunu, belediye başkanının belediye işleri dışındaki işlere burnunu sokmaması…
Kaynak: Efes Haber

YORUMLAR
  1. KİME ÖZENDİNİZ dedi ki:

    Sayın ilçe başkanı sema hanım tayip erdoğan’a özenmiş baksanıza basına amboargo katıyor istediği haberi yazıyı yayınlatacak istediğini yayınlatmayacak. Oh ne ala memleket siz alışıksınız gerçi yandaş basına. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali.
    Bu arada o yerel gazetenin sahibi arkadaş eski akepe ilçe başkanı gazete çıktığından beri tarafsızız diye her önüne gelene söylüyor ve gazeteye öyle yazıyor. Bunu gördükten sonra anladık ne kadar tarafsız olduklarını. Kimse boşuna gazel okumasın.
    Gelelim madalyonun öbür yüzüne siz demek selçuk belediye başkanlığını alsanız vefa dan daha fazla diktatörlük yapacaksınız. Anlaşılan siz ankara da ki abilerinize çok fazla özenmişsiniz.
    ey zeynel bakıcı sahi sen selçuku bu kadrolarla bu anlayışla bu kafa yapısındakilerle mi yöneteceksin. Allah muhafaza daha bugünden böyle yaparlarsa sonunun düşünemiyoruz. Görün sevgili selçuklular bunların düşünce yapısı bu. Kanmayalım gercekleri görelim. BU AKEPE Selçukta zulüm yapar başka da birşey veremez selçuka.

  2. Anonim dedi ki:

    Al CHP’yi,vur AKP’ye. Biri 15 senedir yerinde sayan bir ilçeyi yönetiyor, biri de ona iyi bir rakip çıkaracağına iç çekişmeler ve kişisel hırslar üzerinden parti temsilciliği yapıyor.

  3. YILMAZ dedi ki:

    ağzına sağlık SALİH kardeş tüm gerçekleri su yüzüne çıkardığınız için ayrıca ZEYNEL BAKICI da bu sözleri gerçekleri görmesi için at gözlüğünü çıkarıp AKP den adaylığı çıkmaza girmiştir iyi düşün ZEYNEL BAKICI geçen seferki rüzgar esmez hele bu şartlarda AKP ye SELÇUK lu oy vermez geçen dönem size oy verdim bu dönem asla vermem benim oyum açık ne VEFA nede AKP olmayacağı kesin MHP SİNE OYUMU VERİCEM

  4. eski selçuklu dedi ki:

    Baştan beri dyorum oylar yıne chp yıne chp:) ister selçuğa bişey yapsın ister yapmasın…Zihniyet farklı boyuttaki zihniyet ama akp buyuk şehirde ne kadar tepki gördü hepimiz gördük o zihniyeti selçuğa getirip uygulamaya koymak isterse eğerki sema hanım duyduguma göre yeni mezarlık açılmış bi yer kondursun kendine dost acı söyler buyuk balıklar okyanusta kaçarlar golde boğulurlar (bilmem anlatabildim mi) ist.selçuk.

  5. Anonim dedi ki:

    Eski selçuklu,işte sizdeki bu zihniyet olduğu sürece de Selçuk bir arpa boyu yol alamaz. İster bir şey yapsın,ister yapmasınmış. Zaten siz böyle düşündüğünüz için, oylarınızı körü körüne kullandığınız için, yönetimde olanlar bir şey yapsa da yapmasa da seçileceğini bildiği için çok rahat koltuklarında oturuyorlar. Niye illa CHP? CHP çok iyi muhalefet yaptığı için mi hiç bir zaman iktidar olamıyor? Genel seçimlerde istediğinize oy verirsiniz ama bari yerel seçimlerde adaya,bu ilçeyi ileriye götürecek birine oy verin yahu. Ha bu AKP olmaz bağımsız bir aday olur, ama illaki CHP saplantısından kurtulun artık.

  6. Anonim dedi ki:

    üzerinde çok baskı varmış demeki kim baskı yapsa susup pusacak 8 eylül. hani o gazete tarafsız ve bağımsızdı. oda ulusal medyada sözüm ona gücü özgürlüğünde olanlar gibi çıktı. gerçi o gazete sahibini görünce tarafsız olmayacağını bal gibi biliyoduk.