site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yüce Türk Milleti, Büyük Atatürk’ü Unutmamıştır

Yüce Türk Milleti, Büyük Atatürk’ü Unutmamıştır
10.11.2012
A+
A-

Esener ”Ülkücü hareket, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sahip çıkma azim ve kararlılığına sahiptir”

Ülkü Ocakları Selçuk İlçe Başkanı Memiş Esener Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. Yıldönümü sebebiyle bir açıklama yaptı.

Memiş Esener yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; “Aziz Türk milletinin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün 74. yıldönümünü idrak etmekteyiz. Necip Türk milleti için Ata’sından cismen ayrıldığı, hüzün dolu bir gün olan 10 Kasım; Atatürk’ün fikirlerini ve eserlerini anlamanın, geliştirmenin ve yine nesillere aktarılmasının da bir fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Kahraman askerine ve büyük Türk milletine güveni her daim tam olan Mustafa Kemal Atatürk, varlığını Türk varlığına adayan kudretli bir komutan, siyaset ve fikir adamıdır. O, cefakâr Türk milletinin yüreğindeki bağımsızlık ateşini harekete geçirerek, Türk vatanı üzerinde hain emeller güdenlere karşı büyük bir zafer kazanmış; bu zaferi, Cumhuriyet’le ve inkılâplarıyla taçlandırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal; elde ettiği zaferler, kurduğu milli devlet ve Cumhuriyet’le, mazlum ve ezilen milletlerin bağımsızlık mücadelelerinde ve kalkınma hamlelerinde bir umut ışığı ve model olmuştur. Bugün; 20. Yüzyıl’a damgasını vuran Ulu Önder’i milletçe ebedi istirahata uğurladığımız 10 Kasım 1938’in üzerinden Atatürksüz 74 koca yıl geçmiştir. Aziz milletimizin Ulu Önder’ini gönlünde ve zihninde yaşattığı bu 74 yılda; aziz milletimiz pek çok güçlükle Atatürk’ten aldığı feyzle mücadele etmiş, Türk vatanının ve devletinin karşı karşıya getirildiği sorunları aşmayı her daim başarmıştır.

Ancak son dönemlerde ülkemizin bütünlüğüne, milletimizin birliğine karşı içeriden ve dışarıdan yapılan baskılar şiddetlenmiş; bizi millet yapan mukaddes değerlere karşı çeşitli maskeler altında yöneltilen saldırıların dozu artmıştır.

Ancak Türk milletine karşı kirli hesaplar içinde olanlar bilmelidirler ki; milli mücadele ruhunun cisimleşmiş hali olan Ülkücü hareket, Atatürk’e, eserlerine ve Cumhuriyet’e sahip çıkma azim ve kararlılığına sahiptir. Türk’e kefen biçmek isteyenler, Atatürk’le ve Cumhuriyet’le hesaplaşmaya çalışanlar; Türk milletinin ve Cumhuriyet’in fikren, zihnen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızları olan Ülkücü gençliği iman dolu göğüsleriyle karşılarında bulacaklardır.

Bir kez daha ifade etmek gerekirse; büyük Türk milletinin kahraman evladı Mustafa Kemal Atatürk; düşünceleri, uygulamaları ve eserleriyle 74 yıldır aziz Türk milletinin rehberi olmuştur. Türk milleti ve ülkücü gençler var oldukça da; bağımsızlık, özgürlük ve gelişme yolunda sonsuza dek yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanı aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Ruhları şad, kabirleri nur, mekânları cennet olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.