site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

YSK’dan Cumhurbaşkanlığı İçin Seçim Uyarısı

YSK’dan Cumhurbaşkanlığı İçin Seçim Uyarısı
06.07.2014
A+
A-

YSK'dan cumhurbaşkanlığı için seçim uyarısı

Yurt dışındaki vatandaşların cumhurbaşkanı için hangi ülkede hangi günler oy kullanacağını belirleyen YSK kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan’da ilk tur için oylama 31 Temmuz-3 Ağustos’ta, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-20 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Kanada, Avustralya ve Rusya’da ilk tur oylama 31 Temmuz-2 Ağustos, Bulgaristan ve Kazakistan’da 1-3 Ağustos arasında, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-19 Ağustos günlerinde gerçekleştirilecek.

Sandık kurulacak diğer ülkeler ve oy kullanma süreleri şöyle:

“Avusturya ve Yunanistan’da birinci tur oylama tarihi 2-3 Ağustos, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 19-20 Ağustos tarihlerinde 2 gün süreyle.

Cezayir, İngiltere, İsveç, Japonya, Katar, Kırgızistan, Macaristan ve Makedonya’da birinci tur oylama tarihi 2-3 Ağustos, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-18 Ağustos tarihlerinde 2 gün süreyle.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde birinci oylama 31 Temmuz, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 18 Ağustos tarihinde 1 gün süreyle.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde birinci oylama 2 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17 Ağustos 2014 tarihinde 1 gün süreyle.

Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Kosova, Kuveyt, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda’da birinci oylama 3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17 Ağustos 2014 tarihinde 1 gün süreyle.”

Karara göre, ayrıca, yurt dışındaki seçmenler, kendisi için belirlenen günde oy kullanamadığı takdirde 26 Temmuz-10 Ağustos 2014 tarihleri arasında Gürbulak, Türkgözü, Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Pazarkule, Esendere, Dilucu, Dereköy, Habur, Kapıköy karayolu gümrük kapılarında, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapılarında ve Kaş, Kuşadası, Ayvalık, Karaköy, İzmir, Çeşme, Derince, Mersin, Taşucu, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanabilecek.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Her zamanki gibi Tayyibin adil olmayan seçim süreci… Özal da köşke çıkmak için kudurmuştu. Sonra geberdi. İnşallah tarih tekerrür eder.