site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

YSK Açıkladı: Partiler için Son Gün 18 Şubat

YSK Açıkladı: Partiler için Son Gün 18 Şubat
14.01.2014
A+
A-

secim3

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde partiler aday listelerini en geç 18 Şubat 2014 Salı günü saat 17.00’ye kadar verebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), partilerin ve bağımsız adayların liste aday listesi başvurusu, istifa ve itiraz sürelerine ilişkin aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aday listesi verme süreci şöyle:
“Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına verecek.

Büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının, büyükşehir belediye başkan aday listeleri il seçim kurullarına teslim edilecek. Listeler en geç 18 Şubat 2014 Salı günü saat 17.00’ye kadar seçim kurullarına teslim edilecek.

Bağımsız olarak adaylıklarını koyanlar en geç 18 Şubat 2014 tarihine kadar 731,48-TL’yi mal sandığına yatırarak başvuruda bulunabilecek.

Aday listeleri ile bağımsız adayların başvurularına ilişkin inceleme ve itiraz süreci 21 Şubat 2014 tarihinde başlayacak.

Siyasi partiler, belediye meclis üye sayısı 9 ve 11 olan beldelerde bir, 15 olan beldelerde iki, 25 ve 31 olan beldelerde üç, 37 olan beldelerde dört, 45 olan beldelerde beş, 55 olan beldelerde altı adet kontenjan adayı gösterebilecek.

Seçime katılma hakkı kazanmış olan bir siyasi partinin herhangi bir seçim çevresinde yapılacak olan büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclisi üyeliği seçimlerinden dilediğine katılabilecek, seçim çevresindeki tüm seçimlere katılma zorunluluğu yoktur.

Mahalli idareler seçimlerine katılan siyasi partiler il/ilçe seçim kurullarına verdikleri aday listelerinde gösterilen adaylardan istifa edeceklerin, bu yoldaki istemlerinin en geç 28 Şubat 2014 Cuma günü saat 17.00’ye kadar il/ilçe seçim kurullarına ulaştırması gerekiyor.28 Şubat 2014 tarihinden itibaren olabilecek istifalar dikkate alınmayacak.

Aday listelerinde her ne sebeple olursa olsun meydana gelecek boşalmalarda ilgili siyasi parti; göstereceği yeni adayı boşalan sıraya koyabilecek, eksikliğin tamamlanmaması halinde o seçim türü için eksik liste ile seçime katılabilecekler.

Seçim takvimine göre, aday listelerinin kesinleştiği 2 Mart 2014 tarihinden sonra ölüm veya istifa nedeniyle aday listelerinde oluşacak eksikliklerin tamamlanması gerekmiyor, ancak bu kişilerin seçilmeleri halinde istifalarının ve ölümün hüküm ifade edecek ve yerlerine kendilerinden sonra gelenler seçilmiş sayılacaklar.”

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.