site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Youtube’dan iki önemli değişiklik

Youtube’dan iki önemli değişiklik
30.06.2019
A+
A-

Youtube hakkında yürütülen bir soruşturma sebebiyle çocuklara özel içerikleri artık farklı bir platformda göstermeyi planlıyor. Ünlü internet sitesi videoların bitişindeki otomatik oynatma özelliğini de devre dışı bırakmak üzerinde çalışıyor.

Son yıllarda açılan kanallarla Türkiye’de de popülerliğini bir hayli artıran, ebeveynlerin çocuklarının zaman geçirmesi için kullandırdıkları, Youtube içeriğinde yeni düzenlemelere gidiyor. Wall Street Journal’ın haberine göre Youtube çocuklara yönelik içerikleri artık farklı bir uygulama üzerinden izletecek.

Öte yandan bir videodan diğerine geçerken otomatik oynatma özelliğinin de genç kullanıcıları korumak için iptal edilmesi konuşuluyor. Youtube’un otomatik video oynatma uygulaması şirkete çok ciddi bir reklam geliri sağlıyor çünkü bir video izlemeye gelen kullanıcı bu özellik sayesinde 3-4 video daha izliyor.

Youtube’un bütün bu önlemleri Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) hakkında sürdürdüğü soruşturma sebebiyle aldığı belirtiliyor. Youtube’da günde ortalama 1 milyar saat video izleniyor.

ABD’de Pew araştırma şirketinin yaptığı bir çalışmaya göre 5 aileden 4’ü 11 yaşından küçük çocuklarının tek başına Youtube’dan tek başlarına video izlemesine izin veriyor. Youtube, Google’dan sonra dünyada en fazla ziyaret edilen ikinci internet sitesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.