site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yorumsuz, Kasım Ayı Selçuk Meclis Toplantısı

Yorumsuz, Kasım Ayı Selçuk Meclis Toplantısı
04.11.2014
A+
A-

Selcuk-belediye-logo

Selçuk Belediye Meclisinin Kasım ayının ilk oturumu çok konuşulacak ve tartışılacak bir duruma sahne oldu. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın İngiltere de WTM Londra Turizm Fuarı’nda yer alması dolayısı ile katılamadığı Kasım ayının ilk oturumunun başkanlığını Meclis Başkanı Osman Başterzi yaptı.

Selçuk Efes Kültür Vakfı ile Selçuk Belediyesi arasında protokol yapılmasına dair önergenin görüşülmesi ve oylanması sırasında oturuma ara veren meclis üyeleri aranın ardından salonda tekrar yerlerini aldılar. Aranın ardından konuşma yapan meclis başkanı Osman Başterzi; “Mecliste meclis başkan vekili olarak hata yaptırmak istemiyorum. Zaten bu konu gündeme alınmıştır. Bizim iyi niyetimiz ortada. Bir daha ki meclis gündeminde karara bağlanmasını kararını aldım. Oturumu kapatıyorum” dedi.

Meclis Başkanvekili Osman Başterzi’nin konuşmasının ardından söz alan CHP grup sözcüsü Filiz Sengel; “Sayın Başkan tutanaklara geçsin diye konuşuyorum. Oturumu kapatabilmeniz mümkün değil, hiçbir şeyi oylamadınız. Kaldı ki ara vermek için bile oylamaya gidiyoruz. Müsaade ederseniz şunu da ifade etmek istiyorum, İmar Komisyonuna daha önce giden 10 günlük süresi olan komisyon raporu ve Pamucak itifak hakları ile ilgili olarak imar komisyonunda görüşülmesi şart olan dahi bu mecliste oy çokluğu ile geçmiştir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatları ile ilgili yönetmelik hukuk, plan bütçe ve imar komisyonundan geçmiştir. Geçen oturumda hiçbir komisyona gitmeden onaylanmıştır. Daha öncesinde de encümende verilmiş olan dernek adına da bu şekilde bir karar vardır. O karara dahil olarak meclis komisyonu kararı incelemiş, 18 Ocak’ta yapılacak olan Deve Güreşleri ile ilgili ayrıntılı bir komisyon raporumuzda zaten vardır. O nedenle şuanda yapmış olduğunuz tamamen usulsüz bir işlemdir. Çünkü oylamaya tabi tutmak zorundasınız” dedi.

Bu konuşma üzerine tekrar konuşan Meclis Başkanvekili Osman Başterzi; “Gerekli açıklamayı sizlere yaptım. Oturum kapanmıştır. Teşekkür ederim” dedi.

Sengel; “ Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak yapmış olduğunuz işlemin doğru olmadığını, yasal boyutunu ve hukuki boyutunu ve cezai sorumluklarını hatırlatırız” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ….

YORUMLAR
  1. apasasa dedi ki:

    Beceriksizligin ,is bilmezligin hat safhasi bizde bekliyoz bunlar selcugu ileri hoturcek die

  2. Anonim dedi ki:

    sanki babasının dükkanı..
    oturumu Meclis oylaması yapmadan kapatamassın..

  3. fakir ama bi o kadarda gururlu öğrenci dedi ki:

    ilk önce türkçe’yi öğren sonra eleştir.

    1. apasasa dedi ki:

      Cümleye başlarken ilk kelime büyük başlar, öğrenden sonrada virgüle ihtiyacın var bay çok bilmiş.

      1. fakir ama bi o kadarda gururlu öğrenci dedi ki:

        aferin sende ucundan bir şeyler biliyormuşsun.

  4. Anonim dedi ki:

    halk olarak izliyoruz sadece üzülüyoruz güzel selçuğumuzun düştüğü duruma tek kelime yazık.

  5. fakir ama bi o kadarda gururlu öğrenci dedi ki:

    hötürecek değil götürecek.
    die değil diye.
    kapatamassın değil kapatamazsın.
    selçuğumuzun değil Selçuk’umuzun.

    Atatürk’ün partisi sizin gibi Türkçe cahillerine kaldıysa işimiz zor.

    1. apasasa dedi ki:

      sen bizim dil bilgimizi sınayacağına bu adamların yönetim şeklini sına benim dil bilgisi eksikliğim senin hayatını etkilemez ama bu beceriksizlerin yönetim eksikliği toplumu etkiler… kıvırmayın burada algıyı başka yere çekmenin lüzumu yok. sanki hepiniz edebiyat mezunusunuz da

      1. fakir ama bi o kadarda gururlu öğrenci dedi ki:

        sizin cahillliğiniz beni bu adamlardan daha fazla etkiliyor. emin ol.

  6. Faruk dedi ki:

    Helal olsun osman abime az bile yapmis.vefa sizin kileri attiriyodu sen meclis kapamisin nolcak .kovalat bunlari vefanin masalarini onlar selcugun sesi degil vefanin sesi

  7. anonim dedi ki:

    Dükkanı kapatıyoz kardeşim anlamıyonuz mu?

  8. ne yolu bu;? dedi ki:

    AKP Selçuk ta bu işi kotaramaz. öyle her önüne geleni öpmekle samimiyetsiz samimiyetsiz sırıtmakla belediye başkanlığı olmaz….en azından bir daha olmaz.

  9. paşa dedi ki:

    Yazık çok yazık bi inat ugruna Selçuk bi degerini daha kaybetmek üzere..

  10. Anonim dedi ki:

    Meclis Başkan vekili Osman Başterzi acemilikle, ne yapacağını bilemeden, arkasına bakmadan kaçtı meclisten…
    Hala anlamayanlara.

  11. Anonim dedi ki:

    başterzilerin iş yerinin önüne döşenen granitlerin deposu nerde bilen varmı. sayın osman bey bununla ilgili bir bilgilendirme yapabilirmi. zeynel bakıcı etrafında olan biteni bi hayli görmezden geliyor ama bak 1 sene geçti bile kaldı 4 sene. 4 sene sonra nereye kaçacagınızı şaşıracaksınız. NAMUS ŞEREF sözü veripte bi takım şeyler yerine hala getirilmedi. beklemeye devam ediyoruz ama bu işinde bi sonu olacak bunu unutmayın beceriksizler ordusu

    1. Anonim dedi ki:

      seni tebrik arkadaşım maalesef seçim sürecinde yalan haber üretme konusunda tavan yapan yandaş medya koca sokak ta sadece başterzilerin dükkanının önünündeki kaldırımın çarşıdaki garnit kaplamalardan yapılmasını muhalefet dahil kimse görmedi.(özellikle sebahattin, abdullah ve çiplinin elemanı şükrü beyden bu konuda açıklama bekliyoruz hani çok doğrucular ya) ayıp be bare o sokağı tamamen kaplayın da belki birşeyleri örtersiniz ama gerek yok osman bey ben yaptım oldu dedi zaten mecliste. ama bu onların fıtratında var hepimiz biliyoruz. ha birde şu kayıp tirilyon davası neoldu bilen varmı. maalesef basın bu konuda tek satır haber vermiyor yada veremiyor. bazıları sayfa sayfa gazete başlıklarından veriyordu haberleri ama her ne hikmetse başa gelinince birden sus pus oldular.

  12. Emekçi dedi ki:

    Bunlar belediyecilikten o kadar uzak ki, meclisi bile nasıl yöneteceklerini bilmiyorlar…Acemilik mi desek,hukuk bilmezlik mi bilmiyorum…Ama Filiz hanım yeter bu meclise…

  13. selcuklu dedi ki:

    Al birini vur birine.birinin dün yaptıklarını diğeri bugün yapıyor.selcukun kaderi hala degismedi.belki 2019’da bunlarin arasindan siyrilan bi baskan adayi cikar.bizde diger memleketler gibi huzurlu bi sekilde yonetiliriz.30 yildir ayni insanlar yönetiyor memleketi.neyin değismesini bekliyorsunuz ki.?