site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yörükler Barutçu’da buluştu

Yörükler Barutçu’da buluştu
30.03.2017
A+
A-

Barutçu Mahallesi’nde düzenlenen Yörük Etkinliği, köyde yaşayanların yanı sıra çevre ilçe ve köylerden gelen Yörükleri de buluşturdu. Keşkek kazanlarının kaynadığı, TRT İzmir Radyosu Sanatçılarının birbirinden güzel türküler söylediği etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinliğe katılanlar arasında Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı üyeleri, belediye meclis üyeleriyle birlikte  TRT İzmir Radyosu Müdürü Mustafa Büyükışık da vardı.

“Yörükleri gönülden kutluyorum”

Selçuk Belediyesi katkılarıyla 26 Mart Pazar günü gerçekleşen etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Bakıcı, Yörüklerin Anadolu tarihinin, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunun altını çizerek; “ Gittikçe büyüyen, gelişen bir organizasyonla bir şenliği gerçekleştiriyoruz. Burada emeği geçen birçok kişi var. Bunların başında, bu şenliği organize etmede büyük katkı koyan Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’na teşekkür ediyorum. TRT İzmir Radyosu Müdürü Mustafa Büyükışık’a, TRT Sanatçılarına,  saz ekibine gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu toprakların gerçek sahibi olarak gördüğümüz Yörükleri de gönülden kutluyorum” dedi.

“Her zaman bir olacağız”

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Başkan Bakıcı;  “ Bu bayrak altında hep birlikte, bir birlik içerisinde, bütünlük içerisinde geleceğe doğru gideceğiz. Allah hiçbir zaman bayrağımızı yerlere indirmesin. Vatanımız, milletimiz için canımız feda olsun diyoruz. En büyük dileğimiz ağız tadıyla bir arada yaşama kültürünü ileri taşımaktır. Bu duygunun her Türk’te var olduğunu hepimiz biliyoruz, Ne Mutlu Türküm Diyene. Gelecek festivallerde yine bir arada olacağız, hep birlikte olacağız” dedi.

Hasret giderildi

Barutçu Köy Meydanı’nı sabahın erken saatlerinden itibaren dolduran Selçuklular üçüncü kez düzenlenen Yörük Etkinliği’nde doyasıya eğlendiler. Keşkek duasıyla başlayan etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Yörük Etkinliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı üyesi Kerim Özder de etkinlikte katılımcılara seslenerek; “ Dört yıl önce bu ahengi görmek için bu etkinliği düzenledik. Epeydir buluşamayan insanların burada buluştuklarını gördükçe geç bile kaldıklarımızı öğrendik. İnşallah bizden sonra da bu etkinlik daha da güzelleşerek; daha da iyi olarak devam edecek” dedi.

TRT Sanatçılarından muhteşem konser

Selçuk Efes Folklor Grubu’nun Zeybek gösterisi sunduğu etkinlikte TRT İzmir Radyosu Sanatçıları Osman Kalay ve Ezgi Azizoğlu okudukları birbirinden güzel türkülerle katılımcıları coşturdu. Etkinlikte ayrıca açılan stantlarda Yörük kadınları tarafından  açılan gözlemeler de yoğun ilgi gördü.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı TRT Sanatçılarına çiçek ve hediye vererek hep birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.