site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yolda Projesi Selçuk’lularla buluştu

Yolda Projesi Selçuk’lularla buluştu
29.07.2016
A+
A-

Türkiye’den İsviçre’ye göç etmiş Türklerle yapılan röportajların video yöntemiyle aktarımından oluşan “Yolda” Projesi’nin duraklarından biri de Selçuk ilçesinde oldu. Almanca adı Unterwegs olan Unterwegs /Yolda Derneği’nin kamusal alanda sergilenmek üzere tasarlanmış taşınabilir köşkle yürüttüğü proje kapsamında Türkiye ve İsviçre’nin değişik şehirleri ziyaret edilecek. Türkiye ve İsviçre’de yaşayan Türkler’in hayata dair çeşitli deneyimlerinin video portreler yoluyla aktarıldığı monitörleri barındıran kiosk 27 – 31 Temmuz tarihleri arasında Selçuk İstasyon Meydanı’nda yer alacak.

Göç deneyimlerini anlattılar

Küratör Gaby Fierz tarafından 2014 yılında başlatılan “Yolda” Projesi kapsamında Türkiye ve İsviçre’de 11 kişinin iki ülke arasında kimliklerinin nasıl şekillendiği; eğitim, iş ve sosyal hayatlarının nasıl şekillendiği anlatılıyor. Önce Türkiye’den İsviçre’ye göç eden, daha sonra tekrar Türkiye’ye dönen ya da her iki ülkede yaşamaya devam eden 11 kişinin yaşadıklarının video yoluyla anlatıldığı Yolda Projesini anlatan kiosk, Selçuk İstasyon Meydanı’nda 27 – 31 Temmuz tarihleri arasında 17.00 – 22.00 saatlerinde halka açık olacak. Kiosk’da yer alan monitörlerde İsviçre ve Türkiye’de yaşayan dört kadın, beş erkek ve bir evli çiftin iki ülke arasında yaşadıkları yaşamsal deneyimleri birinci ağızdan seyirciye aktarılıyor. Kioskun içinde yer alan 10 monitörde hayatları Türkiye ile İsviçre arasında geçen; her iki ülkede yaşayan, çalışan ve eğitim gören dört kadın, beş erkek ve bir evli çift hayatlarını anlatıyor.

İki Selçuklu da var

Selçuk İstasyon Meydanı’nda Selçuklularla buluşan Projenin tanıtımında konuşan Küratör Gaby Fierz ve Müjde Tönbekici katılımcılara proje hakkında bilgi verdi. 2014 yılında başlayan Yolda Projesi içerisinde Selçuk’ta yaşayan Atilay İleri ve Müjde Tönbekici de yer alıyor.

Projenin yaratıcısı Küratör Gaby Fierz; “Yolda göç, migrasyon ve geri göç ile ilgili geniş kapsamlı bir projedir. 2014 yılında beş erkek, dört kadın, bir çiftle başladık bu projeye. Almanca ismi köşk olan kiosklarda bir standımız vardır. Onun içerisinde yer alan 10 monitörden projemize konu olan 11 kişinin Türkiye’de ve İsviçre’deki yaşam deneyimlerini aktaran bir projedir” dedi.

Projenin ayaklarından bir tanesinin Selçuk olması nedenin ise projeye konu olan Şirince’den Müjde Tönbekici ve Selçuk’tan Atilay İleri’nin projeye konuk olan kişilerin yaşadığı yerler olduğunu belirten Küratör Gaby Fierz, bu proje kapsamında Selçuk’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaby Fierz, 5 – 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da başlayan Yolda Projesi Selçuk’un ardından 3 -8 Ağustos 2016 tarihleri arasında Didim’de devam edeceğini söyledi.

DSC_0026

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.