site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yolcumuz Namusumuzdur

Yolcumuz Namusumuzdur
22.02.2015
A+
A-

garaj-soforler (3)

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayetine, Selçuk’ta ki dolmuşçu esnaflar da sessiz kalmadılar. Dolmuşlarının önüne Özgecan’ın fotoğrafını asan şoför esnafları ”Yolcumuz bizim namusumuzdur” dediler.

Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine yönelik tepkiler dinmiyor. Ülkenin dört bir yanından Özgecan’ın katiline öfke yağarken, Selçuk garaj şoförlerinden de katil zanlısına tepki geldi. Örnek bir davranışta bulunarak minibüslerine Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu ve kadına şiddete hayır yazılı pankartlar asan şoförler, katil zanlısının bir minibüsçü olmasından dolayı utanç duyduklarını ifade ederek “Yolcumuz bizim namusumuzdur” dediler.

“HEPİMİZİN CANI YANIYOR”

Selçuk garaj şoförleri vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı. “Kadına şiddete hayır” ve “Yolcumuz bizim namusumuzdur” yazılı pankartı gören yolcular, minibüs şoförlerini tebrik ettiler. Selçuk-Pamucak Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Gürbüz Tunçtan, yaşanan bu utanç verici olayı kınadığını belirterek, “Bizi de zan altında bıraktıkları için böyle bir sessiz eylem yaptık. Her meslekten kötü adam çıkıyor. Böyle olaylara çok kızıyor, lanetliyor ve kınıyoruz. Minibüsçülere mal edilmesini kabul etmiyoruz. Bütün minibüsçülerin zan altında bırakılmasından çok rahatsızız. Yolcularımız rızık kapımızdır, hepimizin canı yanıyor” dedi.

“BENİM KIZIM DA ŞEHİR DIŞINDA OKUYOR”

Kuşadası-Selçuk Minibüsçüler Kooperatifinden Ali Tekel ise, ” Vahşi bir saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesi tüm halkımız gibi bizleri de derin üzüntüye boğmuştur. Şoförler olarak bizler, yolcularının canlarını ve mallarını emanet ettiği kişileriz. Dolayısıyla bu vahşeti gerçekleştiren kişilerin mesleğimizi karalamasına izin vermeyeceğiz. Hepimizin evladı var. Benim kızım da şehir dışında okuyor. Böylesine çirkin bir olayın karşılıksız kalmamasını, zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum. Allah kimseye evlat acısı vermesin” dedi.

”GERÇEK MİNİBÜSÇÜ YOLCUSUNUN CANINI KORUYAN KİŞİDİR”

Örnek uygulama ile ilgili açıklama yapan Selçuk Efes Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Bayram Kılıç, ”Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi, herkes gibi bizi de çok üzdü. Cinayetin bir minibüsçü tarafından işlenmesi ise utanç duymamıza neden oldu fakat biz o caniyi meslektaşımız olarak görmüyoruz. Gerçek minibüsçüler, yolcusunun namusunu kendi namusu olarak gören, yolcusunun can güvenliğini kendi can güvenliğinden üstün tutan kişilerdir. Çünkü biz ekmeğimizi bu işten kazanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

BÜTÜN CAMİAMIZI BİR KİŞİ UĞRUNA YAKMASINLAR

Selçuk-Aydın Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Durmuş Özler yaptığı açıklamada, ” Elbette ki toplumun şu anda haklı tepkilerini saygıyla karşılıyoruz. Metanetle de karşılayacağız. Kamuoyundan şunu rica ediyoruz, bütün camiamızı bir kişi uğruna yakmasınlar. Bu insanların da sağduyulu çalıştıklarına inansınlar. Evlerine ekmek götürmekten başka da bir meselesi olmayan bu insanlara linç kampanyası yapılmasın” dedi.

BU KİŞİLERİN İNSANLIKLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK

Garaj taksi şoförlerinden Ali Gümrah, Türkiye’yi yasa boğan bu acı olayın bir daha yaşanmamasını dileyerek, “Halkımızın güvenliği ve mesleğimizin geleceği için yapılan denetimlerin daha etkin ve daha yaygın bir biçimde olmasını talep ediyoruz. Hayatının baharında, en güzel günlerini yaşayan bir gencimize bunu yapan kişilerin insanlıkla uzaktan yakından alakası olmadığını hepimiz biliyoruz. Kızımız Özgecan’a Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

garaj-soforler (1)

garaj-soforler (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Selçuk Efes minibüs kooperatifi büyük değişim yaşadı. Yeterli değil ama eski despot, zorba, eski arabalar, balık istifi, şoför ve muavinlerin kabalıkları, saç sakal ve ter kokan üst başları değişti. Yolculara karşı daha saygılılar.

  2. Apasel dedi ki:

    Haklısın Anonim, ama biraz da arabalar konforlu olsa, Minibüslerle olmuyor, yakışmıyor.

  3. anonim dedi ki:

    Bana görede değişim olduğu doğru ama yeterli değil. Saç sakal, kılık kıyafet daha iyi olmalı.

  4. ali tekel dedi ki:

    Bizi yonetenlerde sakalli

  5. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    takim elbise giyilmeli her gun ve saç sakal da olmamasi gerekiyor… munibusleride araba fabrikalariyla anlasarak yenilemeli…