site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yol mu,Yöneticiler mi Cellat?

Yol mu,Yöneticiler mi Cellat?
30.05.2014
A+
A-

yol_mu_yoneticiler_mi_cellat

Geçtiğimiz gün Tire de bir araya gelen Kuvayi Milliye Platformu üyeleri, Tire – Selçuk yolu hakkında açıklamalarda bulundular.

Tire’nin en yeni sivil oluşumlarından olan Kuvayi Milliye Platformu, Tire’nin sorunları üzerinde çalışmaya ve bu konularda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Daha önce birçok canın kurban gittiği, meclise kadar götürülmesine rağmen bir türlü çözülemeyen Tire – Belevi arası karayolunun ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çektiler. Kuvayi Milliye üyeleri, artık “Tire’nin Celladı” olarak bilinen yol ile ilgili olarak “Yol mu, yöneticiler mi cellat?” diyerek, yetkililer göreve çağırdılar.

YOL MU CELLÂT, YÖNETİCİLER Mİ?

Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yaz mevsiminin başladığı bu günlerde Tire-Selçuk İstikametindeki Yirmi iki (22) Kilometrelik bölüm olan Tire-Belevi arasındaki Karayolu’nun tekrar tekrar canlara mal olması neredeyse kaçınılmazdır. Bu güne kadar gerek İlçemiz, gerekse bölgemiz siyasi otoriteleri tarafından olayın meclise taşınmasından tutunda, müjdeler verilmesine kadar birçok açıklamalar yapılmış olmasına rağmen mevcutta yolun aynıyla baki olması faaliyetlerin siyasi getirim kaygısından kaynaklandığını göstermiştir. Seksen bin (80.000) nüfuslu bir ilçenin insanlarının vergileriyle, üretimiyle Gayri Safi Milli Hâsılaya olan katkıları göz önüne alınacak olursa tüm bu katkılara rağmen insanların bu yolda ölüme terk edilmesi bizleri kaygılandırmaktadır. Sadece bir yılda bu yolda on üç (13)ölümlü veya yaralanmalı kazanın yaşandığı düşünülecek olursa denebilir ki “Devleti yönetenler Tirelileri kaderlerine terk etmiştir.”

Ancak bizler devlete vergilerini veren vatandaşlar olarak bu işin siyasi ve bürokratik yollarla halledilemeyeceği kanaatine vardığımız gün hiç çekinmeden bu işi mevzuat gereği adli yollarla ve Hukuksal süreçle çözeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Gelecekte keşkelerle başlayan cümleler kurmamak için tüm Tirelilerin bu gün bu süreçte bizlere destek olacağına inanıyoruz. Unutulmasın ki yollar cellât olamaz ama yollar için üstüne düşeni yapmayanların cellât olması kaçınılmazdır. Hani Hz. Ömer “Kenar-ı Diclede bir Kurt kapsa koyunu, Gelir de adl-i ilâhi Ömer’den sorar onu!”(Diclenin kenarında bir koyunu Kurt kapsa ilahi adalet onun hesabını Ömerden sorar.) diyor ya işte o misal bu yolda hayatını kaybedenlerin, noksan kalanların hesabını İlahi Adalet mutlaka yetkileri ve imkânları olduğu halde bu yol için kullanmayanlardan soracaktır.

 

YORUMLAR
  1. Sevdam bisiklet dedi ki:

    Dümdüz ve basit bir yol genişletilmesi bu kadar zormu Bazı yerlere dağlar devriliyor Tarihin en eski yerleşimleri ilgi yok. İnşalla biran önce yapılır canlar gitmez.