site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yılın asparagas haberi: Yunan F-16’sı Türkiye’ye indi

Yılın asparagas haberi: Yunan F-16’sı Türkiye’ye indi
19.07.2015
A+
A-

yunan-f16si

Yunanistan’da iki haftadır bankaların kapalı kalması ve bankamatiklerden günlük 60 euro çekim limiti olması çeşitli şehir efsaneleri yarattı.

İnanılması güç hikayelerden biri de Fransız basınında yer aldı. Fransız ‘RadiCocpit.fr’ sitesinde çıkan haberlere göre Yunan savaş uçağı pilotu F-16 ile Türkiye’ye inip bankamatikten para çektikten sonra üssüne döndü.

Fransız havacılık ve savunma sitesi radiocockpit.fr bir Yunan pilotunun ülkesinde günlük 60 Euro’luk para çekme limitini aşmak için büyük bir maceraya atıldığını iddia etti. Tarih ve kaynak belirtilmeyen habere göre Binbaşı Homere Sipostopulos, F-16 ile katıldığı bir eğitim uçuşunda ekibinden ayrılarak, Samos üzerinde alçalmaya başladı ve radarlara yakalanmadan uçağını 3 kilometre ötedeki Aydın’ın Söke İlçesi’nde “kullanılmayan bir havaalanına” indirdi.

İddiaya göre uçağını terk edilmiş bir hangara çeken Sipostopulos, yürüyerek Söke merkezine gitti ve üç ayrıTürk bankasının ATM’sinden toplam 6 bin TL çekti. Yunan pilot sonra bu parayı bir döviz bürosunda Euro’ya çevirdi.

DOĞRULANMADI

Habertürk’e konuşan Söke Belediyesi yetkilileri bu iddia için “Saçmalık” dedi. Yetkililer, Söke’ye en yakın Yunan adasının Sisam olduğunu, ancak uçağın buradan gelmesinin mümkün olmadığını kaydederek, Söke’ye en yakın Türk askeri üssünün ise 150 kilometre mesafede bulunduğunu belirttiler.

YORUMLAR
  1. sedat kantaroğlu dedi ki:

    ben eski bir hava trafik radar operatörüyüm bunu 1971 yılı teknolojisine göre yapkası mümkün deyil hele bu günün teknolojisiyle sinek bile gelip bir hava alanına inmesi asparagas deyil tamamiyle manyağın birisinin hayalidir