site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yeter Artık Soğukta Dayanacak Gücüm Kalmadı

Yeter Artık Soğukta Dayanacak Gücüm Kalmadı
09.01.2014
A+
A-

DSCN4604

Selçuklu esnaf Turgut Dilsizmen artık soğuklarda dayanacak gücüm kalmadı, bana kapalı bir büfe yapın dedi.

Turgut Dilsizmen şansız doğmuş. Doğduktan sonrada şansızlıklar yakasını bırakmamış. Turgut Dilsizmen Selçuk 14 Mayıs mahallesinde yoksul bir ailenin dört çocuğundan birisi olarak 1961 yılında dünyaya gelmiş.  4 yaşında çocuk felci olmuş. O Yıllarda anne baba hem yoksul. Hem doktor şansı çok az. Önce kırık çıkıkçıya götürmüşler. Oda biraz hırpalamış yarar yerine zarar vermiş. Ve Turgut % 52 özürlü olarak yaşamaya devam etmiş. Babasını 1983 yılında kaybetmiş. Anne 4 çocukla kalınca, Daha ilkokul çağında sandviççi yanında çırak olarak çalışan Turgut annesine destek olmak için çalışmasına devam etmiş.    Bu arada 1996 yılında Turgut’u evlendirmişler. Turgut kendi işini kurmak için çareler aramış. Tek amacı özrü dolayısı ile kimseye el açmamış. Zor koşullarda da olsa acılar da çekse çalışmak istemiş ve çalışmış. 2001 yılın da Turgut’a Şebabettin dede caddesi üzerinde ki bir kaldırımda bugünkü büfe yerini vermişler.

Yer güzel ama açık hava olması kötü diyor Turgut. Evden buraya içinde eşya dolu araba’yı da elimle iterek yarım saatte gelebiliyorum. Dönüşte aynı. Ama buda beni çok yoruyor ve yıpratıyor. Emekliliğime 4 yıl var. Olsam bile yaş haddinden beklemek zorundayım. Yaşım ilerledikçe soğuk havalarda dayanamıyorum. Akşamları hiç satış yapamıyorum. Kazandığım para ev masrafımıza yetmiyor. Kaymakamlığa müracaat ettim. Belediye yer göstersin büfeni yapalım dediler. Belediyeden yer göstermelerini bekliyorum. Allah razı olsun bu yeri bana verdiler 13 senedir buradan ekmek yedim yiyorum. Beni bu cadde üzerinden sapa bir yere atmasınlar. Benim müşterilerim bana destek olmak isteyen iyi niyetli insanlardır. Soğuklara dayanamıyorum ne olur bir an evvel bana yardımcı olsunlar “ dedi.

ÖZEL HABEL- VEYSEL EROL SELÇUK DHA

% 52 ÖZÜRLÜ TURGUT AÇIK HAVADFA YAÞAM SAVAÞINA DEVAM EDÝYOR DHA

TURGUTUN ARKASINDAKI BÜFELER YAPILDIÐINDA TURGUTA BÝR TANESÝNÝ V

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    adama tek kelime ile helal olsun gece gündüz soğuk sıcak demeden yıllardır hep çalışıyor

  2. berat bulut dedi ki:

    turgut a gerçekten helal olsun yaz kış demeden gece gündüz evinin nafakasını kazanmak için çalışıyor takdir edilecek adam kimseden para pul istemiyor tek isteği kapalı bir mekan çok mu şey istiyor haydi selçuk hep birlikte bir el atalım biz istersek herşey olur

  3. anonim dedi ki:

    o yıllardan beri yer istiyor ama belediye vermiyor.yanındaki büfeler yıllardan beri önlerinin düzeltilmesini istiyor onada hayır.ama belediye restaurantına yeni mutfak istendiginde hemen yapın diyor.bravo sosyal demekrat başkan yanında degilizzzzz

  4. Embesil dedi ki:

    Turgut abimiz bizim kıymetlimizdir. Selçuk haklının ve özellikle belediyenin sahip çıkmasını umuyoruz.

  5. Anonim dedi ki:

    ALIN TERİ İLE KAR KIŞ DEMEDEN ÇALIŞAN BU İNSANLARA HELAL OLSUN. bU İNSANLARIN HAKLARINI AYAKKABI KUTULARINA DOLDURUP HIRSIZLIK YAPANLARA HARAM OLSUN.

  6. Anonim dedi ki:

    Turgut kardeşim sen eli opulesi ekmeğini helalinden kazanan ender insanlardan birisin. Seni çok seviyoruz umarım bu istegini yetkililer en kisa zamanda dikkate alır ve uygulamaya geçer sende gönül rahatlığıyla evine nafakani götürürsun.

  7. Bahar Erol dedi ki:

    Turgut kardeşim seni çok seviyoruz sen ekmeğini helalinden kazanan ender insanlardan birisin .umarım yetkililer en kısa zamanda isteğini yerine getirirler. sende gönül rahatlığıyla Ailenin nafakasini kazanırsın.

  8. Efes'li Baattin.. dedi ki:

    Turgut’a ters yapana takarım pıçaaa haaa ..;)

  9. Anonim dedi ki:

    Vefa bey bi el atar artık. Malum seçim zamanı geldi.

  10. selcuk dedi ki:

    tek kelime ile bravo kardesim . insallah her sey gonlunce olsun . senin gibi insana imkani olup ta yardim etmeyenin sana onlarin da isleri rast gitmesin .

  11. Anonim dedi ki:

    Benim çerezcim ve değerli kardeşim Turgut, kapalı bir büfeyi çoktan hak ediyor. Turgut’u destekliyorum.

  12. Anonim dedi ki:

    turgut amcaya helalll olsun valla. inşallah en yakın zamanda yer verırler