site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeşilçimen: Atilla Aksoy Görevden Alınmalı

Yeşilçimen: Atilla Aksoy Görevden Alınmalı
19.06.2015
A+
A-

selcukhaber-semayesilcimen

AKP Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen 7 Haziran seçim sonuçlarını ve Selçuk Kamuoyunun merakla beklediği konularla ilgili açıklamalar yaptı. Yeşilçimen açıklamasında Belediye başkan yardımcısı Atilla Aksoy’un görevden alınmasını istediklerini de söyledi.

PARTİMİZDEN OYLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUNUN HDP’YE KAYDIĞINI GÖRDÜK

7 Haziran sonrası ilk değerlendirmesini yapan AKP Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ilçe binasında yapmış olduğu basın açıklaması ile birçok konu hakkında görüşlerini belirtti. Yeşilçimen açıklamasında şunları söyledi; “Kıran kırana geçen bir seçimin ardından bugünlere geldik seçim sonuçları benim partim içinde sürprizdi. Türkiye genelinde şahsi olarak yüzde 45 in altında bir oy oranı beklemiyordum. Bu bizim için de bir sürpriz oldu. Hayırlısı olsun, millet ne derse doğru der, milletimizin tercihlerine saygı duyuyoruz, umuyorum bu süreçte Türkiye ekonomisi ve Türkiye halkı sıkıntılı günler yaşamaz. Umarım koalisyon hükümetleri kurulur ve rahat bir nefes alırız seçimin ardından geçen bir hafta içerisinde bizlerde Selçuk teşkilatı olarak neyi eksik yaptık nerede hata yaptık onları araştırdık. Ne yapsaydık oylarımız artardı. Onları araştırdık hangi gruplara dokunamadık kimlerle birlikte olamadık bunların sandık sandık analizlerini yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız araştırmalara göre, bizim partimizde de şu ana kadar bizleri destekleyen bu davada bizlerle birlikte olan doğulu vatandaşlarımızın ve farklı entelektüel kesimlerin partimizden oylarının büyük bir çoğunluğunun HDP’ye kaydığını gördük. Aynı zamanda 3070 adet seçmen Selçuk’ta oy kullanmadı. Yaptığımız analizlerde de bizim seçmen tabanımızın bir kırgınlığın olduğunu gördük maalesef. Selçuk’ta sandığa gitmeyen bir seçmen tabanımızda var. Bu süreci toparlanma, tekrardan birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan dirilme süreci olarak görüyoruz. Ramazan ayını daha iyi değerlendireceğiz. Halkımızla daha çok birlikte olacağız bu süreçte yapamadıklarımızı yapacağız.

ATİLLA AKSOY’U PARTİNİN DIŞINA DAVET ETTİM

Seçim öncesi yaşadığımız bir problem vardı. Belediyede çalışan bir hanımefendi kardeşimiz ile ilgili bir örtünme problem yaşadı belediye başkan yardımcısı Atilla Aksoy ile, benim partimin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve şu anki genel başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun hassasiyetleri benim partimin iktidarından itibaren tüm kazanımları benim için hassas noktalardır, vazgeçilmezimdir. Bu konuya tepkimizi koyduk seçimlere bir gün kala Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy İlçe Teşkilatımıza gelmiştir bizler o esnada 200 kişi parti binamızda toplantı halindeydik. Kendisini partinin dışına davet ettim, sanırım bu farklı yorumlandı bazı yerlerde, sayın başkanı da dışarıya davet ettiğim söylendi. Böyle bir şey kesinlikle yok, bunu bütün Selçuk kamuoyunun bilmesini istiyorum. Fakat belediye başkan yardımcısı ayrılınca sayın başkan da kendisi ile birlikte ilçe teşkilatımızdan ayrılmıştır.

AK PARTİLİ BELEDİYEDE BU OLAYIN YAŞANMASI BENİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

Benim bu olayda asıl yadırgadığım nokta önündeki işlere bakmadan, esas görevini yapmadan, benim belediye de görev yaptığım zamanla ilgili olarak yasanın hiç kimseye izin kesinlikle vermediği bir süreçte, zamanda yaşananları sanki şimdi yapılmış, suçlu ve sebebi benmişim gibi bu haberi paylaşması beni aslında üzmedi daha çok kızdırdı. Atilla Aksoy beni çok iyi bilir. Selçuk halkı da beni çok iyi bilir. Bu tür adamlara pabuç bırakacak birisi değilim. Onunla yakında görüşeceğiz. Sizler de buna tanık olacaksınız. Selçuk Belediyesi’nde Ak Parti vizyonuna ve misyonuna uygun davranmaları gerekiyor. Devletin onlara vermiş olduğu görevleri yapmaları gerekiyor. Belediye başkan yardımcılıkları siyasal görevlerdir. Belediye başkanları kendi çalışacağı kişileri oralara atar. Demek ki arkadaşın Ak Parti ile ilgili bir rahatsızlığı var ki bir hanımefendiye zulüm edecek kadar bu işi ileriye taşımıştır. Bu işin parti olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Belediye başkanımızda bu işin takipçisi. Gereği neyse en kısa zamanda umuyorum ki yapılacaktır, buna yürekten inanıyorum. Yerelde iktidarda olduğumuz ak partili belediyede bu olayın yaşanması beni derinden üzmüştür bunu esefle kınıyorum. Nasıl belediye başkanımız ile ilgili üslubu aşan eleştirilerde dik duruyorsak ve karşısında duruyorsak. Ben partimin hassasiyetlerinin de kazanımlarının da arkasındayım. Bir ilçe başkanı olarak bunu asla izin vermem bedeli ne olursa olsun.

KONUYLA İLGİLİ MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI

Önümüzdeki süreçte her şeyi gösterecek zat ı muhterem Atilla bey bu hanımefendiden bir özür dileyecek mi hep birlikte göreceğiz. Partimizin genel merkezi ve yetkili kulları hep birlikte bekliyoruz.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Selçuk ilçe başkanı Sema Yeşilçimen, Atilla Aksoy hakkında gelişen olayı şöyle özetledi. Selçuk belediyesinde yeni göreve başlayan başörtülü bir bayana belediye başkan yardımcısı Atilla Aksoy tarafından baskı yapıldığını söyledi. Bir buçuk ay boyunca bu hanımefendiye kıyafetinden dolayı Belediye de mobbing uygulaması yapıldı. Hatta burası Selçuk rahibe gibi giyiniyorsunuz denilmiş. Şu anda konuyla ilgili mahkeme süreci başladı.

BELEDİYE BAŞKANININ ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA ASLA MÜDAHİL OLMADIK

Bir gazetecinin sormuş olduğu sizin yönetimimizin getirmiş olduğu bir Belediye Başkan Yardımcısı nasıl olurda bu şekilde davranır sorusuna, AKP Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen şöyle cevap verdi; Açık ve net olarak söylemek gerekirse biz yönetim olarak Sayın Belediye Başkanının çalışma arkadaşlarına asla müdahil olmadık. Sonuçta Zeynel Bey Belediye Başkanıdır ve çalışma arkadaşlarını kendisinin seçmesi en doğal hakkıdır.

Başka bir gazetecinin sormuş olduğu Ak Partili bir yönetimin olduğu ilçenin belediye başkanı böyle bir olay karşısında ne yaptı nasıl bir tepki verdi sorusuna ise, Yeşilçimen şöyle cevap verdi; Sayın Başkan olayı şu anda yeni öğrendi. Belediye başkanımız da bu olay karşısında üzüntülerini belirtmiş. Bu olayın sonunu merakla bekliyoruz. Sanırım ilerleyen günlerde sonuç hakkında Selçuk kamuoyu ile bir bilgi paylaşımı yapılacaktır. Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy’un görevden alınmasını istiyoruz.

BU OLAYA KESİNLİKLE MÜDAHİLİZ

Bir diğer gazetecinin sormuş olduğu eğer Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy’u görevden almaz ise parti olarak tepkiniz ne olur sorusuna ise şöyle cevap verdi; Yeşilçimen, böyle bir şey olursa şayet bu belediye başkanımızın belediye başkanlığı yapma anlayışıdır. Ben ona saygı duyarım. Bizlerde partimizin ilgili kurullarında oturur olayı üst organlarımızla birlikte değerlendiririz.

Bizler Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak bu olayın tarafıyız ve takipçisiyiz. Gerekenin en kısa zaman içerisinde yapılacağını umuyorum” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

IMG_9460

IMG_9471

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bence, Zeynel Bakıcı Belediye başkanlığını Sema Yeşilçimen e bırakmalı, herşeyi çok biliyor, buyur sen yap demeli.

    1. cesur ses dedi ki:

      ne alaka arkadaşım.kadın durumu güzelce anlatmış başkanınada saygısızlık yapmamış.başkan yardımcısı görevinden alınmalı bu da bir gerçek.

  2. Anonim dedi ki:

    Oylarınız HDP kaymadı sizin oyunuz arttı hatta HDP giden oy CHP’den gitti ne sanıyorsun belediye seçimlerinde gelen oylar AKP gönülleri mi attı sandınız. Hayır … Sadece Vefa’ya olan tepki yüzünden öyle bir durum yaşandı. Bi daha ki başkanlık seçimlerinde Zeynel de aklını toplayıp CHP dönmezse onuda indiricez ..

    1. Dalyork dedi ki:

      Zeynel’i parti kabul edecek mi? Ben şahsen istemem. Oldu olacakTayyip’i de alalım istersen ya da hazır boştayken Abdullah GÜL’ü de. Nasıl bir kafada yaşıyorsunuz

      1. Anonim dedi ki:

        seni kabul ediyorsa herkesi eder 😀

  3. Anonim dedi ki:

    Nekadar ayıp, demotrat kafalı bir insana yakışmıyor bu sözler

  4. Dalyork dedi ki:

    “Büyük Çöküş”… sinemalarda 🙂

    1. Anonim dedi ki:

      “büyük çöküş 2” bu. 1.sini vefa ülgür yazmıştı ve oynamıştı 🙂

  5. Anonim dedi ki:

    Zeynel belediye başkanı olarak daha mazbatasını almadan Atilla Aksoy’un başkan yardımcılığına atanma yazısı gelmişti. o zaman Sema Hanımın aklı nerede idi. Belkide zafer sarhoşluğundan ne yaptğını bilmiyordu.

    1. Anonim dedi ki:

      önceki yönetim tekrar belediye başkanlığını alsaydı başkan yardımcısı kim olacaktı sizce? gerçi o daha şenlikli olurdu ama… neyse…

  6. efesli dedi ki:

    Hiç kimsenin baş örtüsüne giyim kuşamına karışmak bir belediye çalışanının haddine değildir. Kaldı ki Atilla denen şahıs ta selçuk lu değil. Böyle bir kiyaslamaya girmesi son derece küstahça bir tavır olmuş. Gerci ona işi düşenler de iyi bilirler bu tavırlarını. Son derece soğuk konuşmaya aciz sesi duyulmaz ve asla yardımcı olmaya çalışmaz bir zat kendisi. Bence görevinden değil belediyeden tamamen uzaklaştırılmalı.

  7. Dogrucu Davut dedi ki:

    1.Koltuga kim oturursa otursun KENDI ekibi ile calismak ister, bkz. Sema Hn., ayni hakki neden Zeynel Bey’e tanimak istemiyor?!
    2.Sema Hn.’a Zeynel Bey, “sunu denetlemeye al, sunu sekreter yapma, vs.” diye her isine karisiyor mu?
    3.HDP’ye giden ve sandik basina gitmeyenler CHP’den ve diger partilerden de olabilir pekala… Boyle dusunerek ancak kendiniz kandirirsiniz, gelecek secimde daha cok oy aliriz diye. Sizin GERCEK oy skalaniz EN FAZLA budur Selcuk’ta…
    4.Sema Hn.’i cok fazla “her sey benim elimde, ben ne dersem o olur” havalarinda goruyorum, DIKKAT, bu yaklasim hem SIZI hem partinizi (ki aslinda benim temennim de o yondedir!) ucuruma goturur…

  8. selcuklu dedi ki:

    Zeynel bey Ak partiden aday olarak baskanlik makamına geldi.ama suanki tavirlariyla herkesi hayal kırıklığına uğratıyor.

  9. Onuncu Köyden... dedi ki:

    Ak Parti Selçuk’ta İflas etmiştir. 3,5 yıllık bir bekleme süresi kalmıştır. CHP başkanlığı söke söke alır.

    1. Dalyork dedi ki:

      Enkaz alacaz desenize

  10. Anonim dedi ki:

    İşe alınanların çoğu hatta hepsi de diyebiliriz işinin ne olduğunu bilmiyor başkan bu yüzden daha çok üzelecek yeni müdürler alınıyomuş hatta alınmış yanlış seçimler yanlış işler doğurur onun bunun torpiliyle işini bilmeyen o konuda uzman olmayan kimse işe alınmamalı

  11. Vay be dedi ki:

    “Çıkarsız seven” nerdesin bak Sema Ablan konuşuyor 🙂

  12. Apasel dedi ki:

    Sema Hn. “onunla yakında görüşeceğiz” diyerek düpedüz tehdit ediyor. Bu nasıl bir anlayıştır? Atilla Bey’i o göreve Obama mı getirdi? Şimdi birbirinize düştünüz.

  13. Anonim dedi ki:

    Atilla bey seni vefa ülgür garaja göndermşti. Akp ise belediyeden hatta selçuktan kovuyor. Ne diyelim eden bulur. Sen zamanında sana arka çıkan zor gününde yanında olanlara arkanı döndün. Tanımamazdan geldin. Seninle konuşmak isteyen eski dostlarınla konuşmaktan korktun. Makam ve mevkinin herşey olmadığını belki anlamışsındır.

    1. Anonim dedi ki:

      nooldu senin görev yerin mi değişti? niye gıcığın var?

  14. DENİZ AK dedi ki:

    sayın ilçe başkanının yerel yönetimlere müdahale etmesi etik değildir..Çünkü yerel yönetimler seçim sonrası tüm insanların belediyesidir.Sayın ilçe başkanın CHP kimliğinden gelmesi malesef hizipçiliği de beraberinde partiye getirmiştir..Acı olan da budur..Mevcut belediye başkanı yrel yönetimlerde ihtisas yapmış uzman biridir.Yerel yönetimlere dahilik yapan bir akademik kimliği vardır..Kimi görevden alıp almayacağını Zeynel beye söylemek anlatmak,tavsiye etmek etik değildir yakışmadı üzüldük Selçuk’da ak partiye zarar veriyosunuz..sayın başkan siz aldıgınız yenilgi oylarının hesabını veriniz..

    1. Dalyork dedi ki:

      Aaaaa Zeynel bey de CHP’den gelme diye biliyoruz. Yoksa yanlış mı biliyoruz? 🙂

  15. DENİZ AK dedi ki:

    Chp den gelen ilçe başkanı hizipçiliği malesef ak partiyede bulaştırmış..çok üzüldük..

  16. Ö TANER dedi ki:

    SEMA HANIM BIRAKIN ATIP TUTMAYIDA ZEYNEL HOCA NIN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI SEN ZATEN HİÇ İÇİNE SİDİREMEDİN .Kİ

  17. Anonim dedi ki:

    yeyin birbirinizi
    oh ne güzel 🙂

  18. DEMOKRAT BAŞKAN dedi ki:

    Zeynel Bakıcı’nın geçmişinde ve kişiliğinde leke bulamadıkları için etrafındakileri hedef gösterenler,o insanların başına bir şey gelmesinden üzüntü duymayacak mısınız?
    Zeynel Bakıcı’ya hakaret edenler,aşağılamaya,itibarsızlaştırmaya çalışanlar unutmayınız ki tetikçileriniz bir gün gelir sizi de hedefe koyarlar.O gün iş işten geçmiş olur.
    Biraz sabırlı,biraz sakin olun.Bu güzelim ilçeyi hırslarınıza,çıkarlarınıza kurban etmeyin.Sonuçta dünya kimseye kalmıyor.

  19. Selçuk Şaşırdı dedi ki:

    Sandık Problemi : Selçuk’ta CHP oyu 11 bin, AKP oy sayısı 5 bindir. Oy kullanmayan 3 bin seçmenin topunun Akepeli olduğu farz edilir ise :
    a) Akepenin bir daha seçim kazanması için kaç fırın oy alması gerekir?
    b) AKP bir daha Selçuk’ta belediye başkanlığını görebilir mi?
    c) Sema başkanın ömrü bunu görmeye yeter mi?
    d) Akepenin seçim hezimetinin tek sorumlusu bir tane başkan yardımcısı mıdır? Parti yönetiminin külliyen istifa etmesi gerekmez mi?
    e) Küskün tabanımız dediğiniz, ve fakat yasadışı örgüt ilan ettiğiniz cemaat mensupları bir daha Akepeye oy verir mi?

  20. partili dedi ki:

    Selçuk ne günlere kaldı?İnsanlar yerel seçimler zamanında can hıraç liderleri ideolojik yapıya değil kişilere endeksli yapınca işte böyle olur.Bir kısım chp’li üç dönem başkanlık yapan başkana kızarak gitti akp’ye oy verdi.Niçin verdi?O da ayrı bir mesele,seçilen başkan kendine oy verenlere de ben demokratım akp’ye değil bana oy verdiler diyerek kendine oy verenlere sırtını dönmüştür.Selçuk’un beş yılı boşa geçecektir.Pilav tavuk dağıtmakla sorunlar çözülmüş mü?Oluyor acaba,başkan ayrı ilçe başkanı ayrı havada seçim zamanı meydanlar nelere gebe kalacak göreceğiz…

  21. Anonim dedi ki:

    olmayacak işe olmaz dediği için bir insana böylesine çirkin iftiralar atılması üzücü. mevzunun ortaya çıkmasına sebep olan şahıs kimdir bi o araştırılsın önce (bir hanfendi diye bahsedilen şahıs). ne şekilde kuruma gelmiş ve yerleştirilmiş. ne vaatlerde bulunulmuş. kimi amir olarak görüyormuş vs. insanları harcamak bu kadar kolay olmamalı. hele ki yetişmiş, konusuna hakim kişilerin. konu mobing ise tillahı vardı geçmişte de. o zaman parti mi müdahale ediyordu. nefes alsın selçuk dedik. gelinen noktaya bakın. cidden komiksiniz. kendinize dışarıdan bir bakın. saygılar.

  22. Anonim dedi ki:

    Zeynel Hocam kim ne derse desin siz gülümsemekten vaz geçmeyin.Çıkarcıların ve menfaat gruplarının baş edemediği tek şey halkın size duyduğu sevgi ve güvendir…

  23. Ayşe Soylu dedi ki:

    HDP’YE GİDEN OYLAR MESELESİ?
    Sayın YEŞİLÇİMEN yaptığı açıklamada aşağıdaki cümleleri kullanmış.
    ‘Şu ana kadar yaptığımız araştırmalara göre, bizim partimizde de şu ana kadar bizleri destekleyen bu davada bizlerle birlikte olan doğulu vatandaşlarımızın ve farklı entelektüel kesimlerin partimizden oylarının büyük bir çoğunluğunun HDP’ye kaydığını gördük.
    1)Eski CHP’li belediye ve şimdiki AKP ‘Li belediye’nin Doğulu (özelliklede Kürt vatandaşlara yaklaşımı))sürekli aynı yerde yaşıyoruz ama biz sizi görmüyoruz ve görmek istemiyoruz .
    2)Yıllardır yapılan festivallerde (Selçuk’ta yaklaşık 5 bin Kürt yaşamasına rağmen),vergi vermelerine rağmen 1 tane bile Kürtçe şarkıya yer vermemeleri.
    3)’Bu davada bizlerle birlikte olan doğulu vatandaşlarımız’ demiş .Sizinle birlikte olan ama nedense imkanlardan onların faydalanamadığı sizin faydalandığınız desek daha doğru olacak.
    4)Ekonomik olarak çok zor şartlarda yaşamalarına rağmen yani dezavantajlı bir grup olmasına rağmen nedense Belediyede hiç Kürt vatandaş istihdam etmemeniz
    5)Selçukta yaşayan Kürt vatandaşlara 30-40 yıldır burada yaşamalarına ve yüzyılladır bu topraklarda yaşamalarına rağmen hala sanki burada yaşamıyor gibi davranmanız.
    6)Yukarıda saydığım ve hala sayabileceğim sebeblerden dolayı yanınızda bulunan Doğulu kitlenin hala niçin HDP’ye kaydığını sorgulamanız bana çok ilginç geliyor esas sorgulanması gereken hala niçin şimdiye kadar aranızda olduklarıdır.Bu bakış açınızı sürdürdüğünüz sürece bu kayış hızla devam edecektir
    7)Hem eskiden AKP’yi destekleyen Kürt kitlenin ve farklı entelektüel kesimlerin HDP ‘yi desteklemelerinin en büyük sebebi Selahattin Demirtaş’ın karakaşı ve kara gözleri değil tüm farklılıkları kapsayan Halkların Demokrasi Projesidir ,okumanızı ve anlamanızı tavsiye ediyoruz.Son olarak inşaatlarda fayansçılık ,laminantçılık ,kartonpiyercilik yapan tarlalarda mandalina ve şeftali toplayıp Halkların Demokrasi Partisi’nin programını içselleştirmiş ve sandıkta Hdp ye oy vermiş insanların doğru yere mührünü basmış ellerinden öpüyoruz