site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yenikent Gelişiyor

Yenikent Gelişiyor
03.12.2013
A+
A-

SELCUK-YENIKENT

İlçedeki alt ve üst yapı çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Selçuk Belediyesi, 14 Mayıs Mahallesi’ndeki Yenikent bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Selçuk’un yeni yerleşim alanlarından biri olan Yenikent Bölgesini cazip hale getirmek ve bölgeye değer katmak amacıyla çalışmalarına devam eden Selçuk Belediyesi Yenikent Bölgesinde vatandaşın tüm kesimine hitap eden sosyal bir alan yaratıyor.

2012 yılında 14 Mayıs Mahallesi’nde 6 bin 500 metrekare park alanı oluşturan ve yağmursuyu ve kanalizasyonlar ile ilgili bir çokçalışmalar yapan Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 4124 sokakta yer alan park’ın taş duvarlarının örülmesi işini tamamlamak üzere. Parkın çevresine yapılacak yürüyüş yollarının ise yapımına başladı.

4125 sokakta da çalışmaları yürüten belediye ekipleri, yağmur suyu hattı için çalışmalarını tamamladı. Ayrıca 4125 sokağın üst kısımdaki yol yapımınıgerçekleştirdi. Alt kısmın da bulunan yolun yapımı için ise kollar sıvandı. Vatandaşların alt yoldan parka ulaşması için üç, dört seviyeli merdivenler yapılacak. Merdivenlerin sağına ve soluna betonarme saksılar yerleştirilecek. Merdiven araları parke taş ile döşenecek ve peyzaj çalışması yapılacak. Binalar arasında kalan bu geniş alana görsel bir anlam yüklenerek bölgenin görünen yüzü olacak. Şu ana kadar 280 metre uzunluğunda taş duvar,500 metrekare parke,700 metre bordur döşeme işlemlerinin yapıldığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür   “Bilindiği üzere Yenikent Bölgesini yaptığımız çalışmalarla daha cazip bir hale getirmeye çalışıyoruz. Yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ile bölge değer kazandı.   Yenikent Bölgesi Selçuk’un yeni gelişme sahalarından biri. Uzun vadede Kooperatiflerin yoğun olduğu bu bölgede de seyir terasları, dükkan, kafeterya, basketbol sahası ve yürüyüş yollarından oluşan bir alan düzenlemesini tamamlayarak yeni bir yerleşim alanı oluşturacağız” dedi.
yenikent1

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. eski selcuklu dedi ki:

    İyi degerlenir oralar paraniz varsa kapin